Pokaż wyniki od 101 do 110 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Ja wyslalem Sigme 10-20 bez body. Musialem na pismie napisac zgode na wykonanie kalibracji na body serwisowym. Czekalem ok 2 tygodni, po kilku testach na dworze w slaba pogode stwierdzam, ze jest wszystko ok. Musze jeszcze w ladny dzien sprawdzic dokladniej, bo albo mi sie wydaje albo slabiej mi ostrzy po prawej stronie (moze sie wydaje, bo nie zawsze tak wyglada).
    A ja się dziwię czemu Sigma nie udostępnia softu do kalibracji? Przecież nic tak skutecznie nie zniechęca do kupowania tych obiektywów jak duże prawdopodobieństwo trafienia bubla i bujania się z nim po serwisach bez gwarancji na sukces. Ja jak słyszę "Sigma" to od razu mam skojarzenia z FF/BF. Jak zapowiadają wypuszczenie nowego obiektywu to pierwsze komentarze są w stylu "może będzie fajny tylko ciekawe jak z celnością AF", każdy egzemplarz trzeba wybrać, przetestować, sprawdzić. Bez ryzyka nie można tak po prostu kupić sobie w sklepie bo można miec sporo kłopotów i straconego czasu.

Co byś zrobił jakby ci źle ten obiektyw skalibrowali? Wyślesz jeszcze raz z aparatem czy wystawisz na Allegro? :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 04-05-2009 o 19:57

Uprawnienia umieszczania postów