Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 1725262728 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Coś już napisał Awatar Manekin
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jedyny obiektyw sigmy jaki mam to 50 1.4, jest to tez jedyny obiektyw, ktory kupilem w ciemno, tzn bez testowania. Cena okazyjna, skusilem sie bo mial miesiac, gwarancja itd pomyslalem bede kalibrowal w serwisie, zaskoczyl mnie .. trafia powtarzalnie w punkt z 40d i 5d mkII na 1.4, wiekszy problem z AF ma moj canon 17-40
    Jestem wymagajacy co do AF wiec nie zawsze jest tak zle z sigma ... moj egzemplarz jest z nowszej wersji czyli korpus bardziej blyszczacy, jesli okaze sie pomocne.
    z AF 5dmkII tez nie jest tak zle jak powiadaja

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manekin Zobacz posta
    Jedyny obiektyw sigmy jaki mam to 50 1.4/.../trafia powtarzalnie w punkt z 40d i 5d mkII na 1.4, wiekszy problem z AF ma moj canon 17-40
    Jestem wymagajacy co do AF wiec nie zawsze jest tak zle z sigma ... moj egzemplarz jest z nowszej wersji czyli korpus bardziej blyszczacy
    Manekin i to sie nazywa ewenement , na forum znajdzie sie chyba wiecej takich co wygrali w totka

takisefotograf
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Manekin i to sie nazywa ewenement , na forum znajdzie sie chyba wiecej takich co wygrali w totka
    ooo np ja tez wygrałem tzn. trafiłem dobrą Sigmę tyle,że 85-ke
    Za to Sigme 50 wysłałem do kalibracji z 5d i jakos nie byłem do końca zadowolony...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takisefotograf Zobacz posta
    Za to Sigme 50 wysłałem do kalibracji z 5d i jakos nie byłem do końca zadowolony...
    Dobrze wiedzieć ... w najbliższym czasie zamierzam kupić "jakąś" 85, myślałem raczej o chwalonym canonie 1,8 lub szarpnąć się na 1,2 - bardziej chwalony experymentalnie nawet samyang czy jak mu tam ... ale zapoznając się z http://www.canon-board.info/showthre...light=sigma+85 może będzie właśnie TO (sigma 85 1,4)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takisefotograf Zobacz posta
    takisefotograf, piszac o wygranej w totka mialem na mysli egzemplarz sigmy 50/1,4 posiadanej przez Manekina, ktora wg jego deklaracji, trafia idealnie i powtarzalnie na f/1,4 z 40D oraz z 5DmkII. Ciekawe czy znajdzie sie na forum drugi taki superegzemplarz :-)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    takisefotograf, piszac o wygranej w totka mialem na mysli egzemplarz sigmy 50/1,4 posiadanej przez Manekina, ktora wg jego deklaracji, trafia idealnie i powtarzalnie na f/1,4 z 40D oraz z 5DmkII. Ciekawe czy znajdzie sie na forum drugi taki superegzemplarz :-)
    W wyżej zamieszczonym przeze mnie linku posty #42; #43
    Może jest więcej nie szukam. Może też nikt się nie chwali a tylko narzeka.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Sigmy gubią się gdy jest włączone wspomaganie AF na lampie
    Zartujesz, czy powaznie?

A swoja droga czy po naprawie ff/bf Sigmy nadal beda ostrzyc losowo, czy wtedy juz idalnie? Oczywscie mowimy o ostrzeniu w normalnych warunkach tj. swietle dziennym dla bezpieczenstwa
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Dalej loteria niestety..

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Zrobilem przez 2 dni testy i ff/bf u mnie nie wystepuje ale okolo 30% fotek jest poza GO. Robilem na f/2 i juz sam nie wiem - czy ja moze robie bledy i sie ruszam wypadajac z GO czy to loteryjnosc Sigmy... Ale swoja droga to fajnie rysuje i robil ladne tlo
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Ja miałem skalibrowaną 17-35 (wersja II) i było losowo na wszystkich przysłonach jakich używałem..

Strona 27 z 28 PierwszyPierwszy ... 1725262728 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów