Jak nie jak tak?
Do regulacji wysyłasz im puszkę + obiektyw i do tego zepsutego body psują odpowiednio obiektyw. Jak im się uda oczywiście.
Jak nie jak tak?
Do regulacji wysyłasz im puszkę + obiektyw i do tego zepsutego body psują odpowiednio obiektyw. Jak im się uda oczywiście.
Ale po co się zastanawiać nad tym bełkotem? Spodziewałeś się że facet, który importuje i sprzedaje te obiektywy napisze na swojej stronie coś innego? np. "Część spośród sprzedawanych przez nas obiektywów to fabryczne buble ze źle działającym AF i nic się nie da z tym zrobić."?
Wszystko to są wykręty mające na celu zrzucenie odpowiedzialności na klienta, a jak któryś będzie bardzo upierdliwy to na koniec usłyszy że ma obiektyw "zgodny z normami". W praktyce bardzo często okazuje się że wiele egzemplarzy w ogóle nie da się kalibrować ponieważ wraz z odległością ostrzenia zmienia się wielkość wady. I pozostaje tylko męczyć się z bublem albo próbować komuś wcisnąć. Ciekaw jestem ile takich egzemplarzy krąży po Allegro i w ogłoszeniach "Sprzedam". Założę się że 9/10 sprzedawanych na Allegro egzemplarzy Sigmy 50/1.4 nie nadaje się do użytku ze względu na AF.
Po prostu nie kupuj niczego z logiem Sigma, chyba że lubisz zdać się na przypadek i metodę chybił-trafił przy podejmowaniu decyzji.
Myslalem nad 24/1.8, bo 2 zrodla mi potwierdzaja dobra prace AF i niezla jakosc fotke jak na ta ceneW sumie moglbym kupic C 24/1.4 ale to ogniskowa, ktora niezbyt nadaje sie do czestego uzytkowania jak np. 35mm... stad gdybania o Sigmie.
BTW. a moze znacie kogosc, kto chcialby sie pozbyc tego szkla a nie jest ono bublem z AF?
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4
Jeżeli nie dostrzegasz w tym co napisałem ironii to już nie wiem jak Ci to wyjaśnić...
Oj, zapatrzyłem się na padający za oknem śnieg i opacznie zrozumiałem.
Przepraszam.
No cóż Panowie z Sigmy mają niepospolite poczucie humoru - pytanie tylko czy nie minęli się z powołaniem![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
roshuu A nie lepiej poszukać 24 L mk I ? Z tego co widziałem to za przyzwoite pieniądze można kupić. Co do użytkowania to każdy ma swoje preferencje![]()
Wiesz, ja juz byem zdecydowany na mkII, umowilem sie na test ze znajomym i wszystko ladnie ale okazalo sie, ze za taka kase jest za szeroko i nie bede (przynajmniej narazie) wykorzystywal takiej ogniskowej na tyle czesto, aby mi sie to oplacalo... mkI - na allegro jak jest to w sezonie ma kosmiczna cene ale obecnie nie widzialem. Ostatnio dostalem sample z Sigmy i generlanie za swoja kase to robi dobre zdejecia, tylko ta loteryjnosc AF mnie przeraza...
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4