Dobrze, że zauważyłem edycję Twojego posta ;-)
I tak - kolega (inny) sprzedaje sprzęt foto, w tym Sigmy. Przykro mi bardzo.
Mam wrażenie, że ta dyskusja nie prowadzi do niczego - Ty zdania nie zmienisz, ja także. Rozejdźmy się więc w pokoju, ok?
Dobrze, że zauważyłem edycję Twojego posta ;-)
I tak - kolega (inny) sprzedaje sprzęt foto, w tym Sigmy. Przykro mi bardzo.
Mam wrażenie, że ta dyskusja nie prowadzi do niczego - Ty zdania nie zmienisz, ja także. Rozejdźmy się więc w pokoju, ok?
Ja bardzo chetnie zmienie zdanie, po tym jak na rynku pojawi sie 85/1.4![]()
I tego życzę nam wszystkim :grin:
Ja miałem 6 sztuk 50/1.4 a nie handluję
Wszystkie miały mgłę na f/1.4, w czterech po jakimś czasie zaczął się ruszać tubus na boki, w jednym padł pierścień AF, a ten ostatni to już (poza mgłą) był dobry ale od razu jak go na wymianę otrzymałem to poszedł na Allegro bo powiedziałem że nigdy więcej tego szajsu nie chcę dotykać
A żeby było śmieszniej to niedawno u znajomego który kupił sobie wysyłkowo bez sprawdzania, namierzyłem ostry od f/1.4 egzemplarz bez "mgły". Ale tubus po miesiącu już mu się rusza![]()
A tak, sa takie przypadki ze user (nie handlarz) mial wiecej obiektywow niz handlarz... ale nie dlatego ze sa one takie super, tylko ze sa lipne![]()
http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html:
Nieźle, nie dość, że sprzedają buble to jeszcze uciekają od odpowiedzialności.Uprzejmie informujemy, że od dn. 01.04.2010 roku koszt wysyłki sprzętu nadanego do serwisu celem kalibracji ponosi użytkownik.
Może kiedyś kupię 7D...
Poprawny link: http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html
Bedzie wesolo, ja sie nie dziwie, przeciez sigma robi TYLKO sprawny i super dzialajacy sprzet, wiec niema potrzeby kalibracji![]()
CANON EOS 40D z dodatkami
Obawiam się, że mają do tego prawo. Zasady gwarancji producent ustala w końcu sam, a w przypadku powołania się na rękojmię w myśl prawa to kupujący musi dostarczyć towar. Jedyne co można wywalczyć to oddać go do sprzedawcy, a on powinien wysłać do serwisu na własny koszt.
C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8
Witam
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem klekoczącego flakami po miesiącu i posiadającego FF obiektywu 50/1.4. Na 7D brakło mi już skali do korekty. Chyba napiszę do Canona, że potrzebna jest korekta +/-60 a nie +/- 20 (żart
).
Chciałem odesłać obiektyw z body do kalibracji a tu masz chłopie nagrodę, że byłeś frajer i kupiłeś Sigmę, wyślij sobie jeszcze na własny koszt. Żeby choć parę serwisów było a nie jeden w Gdyni, to podjechałbym sam przy okazji a tu dystans ponad 500km.
Sigma chyba strzeliła sobie tą operacją w kolano. Przymierzałem się do 120-400. Wiem jedno, doskładam jeszcze 2,5K i kupię sobie 100-400L nawet gdyby to miało być za rok.
Nigdy więcej nie kupię produktu tej firmy.