Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dobrze, że zauważyłem edycję Twojego posta ;-)

I tak - kolega (inny) sprzedaje sprzęt foto, w tym Sigmy. Przykro mi bardzo.

Mam wrażenie, że ta dyskusja nie prowadzi do niczego - Ty zdania nie zmienisz, ja także. Rozejdźmy się więc w pokoju, ok?

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja bardzo chetnie zmienie zdanie, po tym jak na rynku pojawi sie 85/1.4

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

I tego życzę nam wszystkim :grin:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Znasz kogos kto nie sprzedaje obiektywow, ale mial np. 10 egzemplarzy 50/1.4 albo 20sztuk 35/1.4? Bo jesli tak, to co z nimi bylo nie tak, ze przewinlo sie ich az tyle? Tylko szczerze, bez przepychanek na ilosci..
    Ja miałem 6 sztuk 50/1.4 a nie handluję
    Wszystkie miały mgłę na f/1.4, w czterech po jakimś czasie zaczął się ruszać tubus na boki, w jednym padł pierścień AF, a ten ostatni to już (poza mgłą) był dobry ale od razu jak go na wymianę otrzymałem to poszedł na Allegro bo powiedziałem że nigdy więcej tego szajsu nie chcę dotykać
    A żeby było śmieszniej to niedawno u znajomego który kupił sobie wysyłkowo bez sprawdzania, namierzyłem ostry od f/1.4 egzemplarz bez "mgły". Ale tubus po miesiącu już mu się rusza

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A tak, sa takie przypadki ze user (nie handlarz) mial wiecej obiektywow niz handlarz... ale nie dlatego ze sa one takie super, tylko ze sa lipne

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html:

Uprzejmie informujemy, że od dn. 01.04.2010 roku koszt wysyłki sprzętu nadanego do serwisu celem kalibracji ponosi użytkownik.
    Nieźle, nie dość, że sprzedają buble to jeszcze uciekają od odpowiedzialności.
    Może kiedyś kupię 7D...

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta
    http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html:

Nieźle, nie dość, że sprzedają buble to jeszcze uciekają od odpowiedzialności.
    Poprawny link: http://www.sigma-foto.pl/obsluga-serwisowa,s.html

Bedzie wesolo, ja sie nie dziwie, przeciez sigma robi TYLKO sprawny i super dzialajacy sprzet, wiec niema potrzeby kalibracji
    CANON EOS 40D z dodatkami

Uzależniony

Domyślnie

Obawiam się, że mają do tego prawo. Zasady gwarancji producent ustala w końcu sam, a w przypadku powołania się na rękojmię w myśl prawa to kupujący musi dostarczyć towar. Jedyne co można wywalczyć to oddać go do sprzedawcy, a on powinien wysłać do serwisu na własny koszt.
    C7D | S30 1,4 | C17-55 2,8 | S50-150 2,8

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    Jedyne co można wywalczyć to oddać go do sprzedawcy, a on powinien wysłać do serwisu na własny koszt.
    Coś mi się zdaje, że wszystkie sigmy zdrożały o koszt conajmniej jednej przesyłki. Nawet jak uda się przerzucić teraz koszt na sprzedawcę, to tylko patrzeć jak sprzedawca doliczy to do ceny następnych obiektywów

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam

Jestem "szczęśliwym" posiadaczem klekoczącego flakami po miesiącu i posiadającego FF obiektywu 50/1.4 . Na 7D brakło mi już skali do korekty. Chyba napiszę do Canona, że potrzebna jest korekta +/-60 a nie +/- 20 (żart ).
    Chciałem odesłać obiektyw z body do kalibracji a tu masz chłopie nagrodę, że byłeś frajer i kupiłeś Sigmę, wyślij sobie jeszcze na własny koszt. Żeby choć parę serwisów było a nie jeden w Gdyni, to podjechałbym sam przy okazji a tu dystans ponad 500km.
    Sigma chyba strzeliła sobie tą operacją w kolano. Przymierzałem się do 120-400. Wiem jedno, doskładam jeszcze 2,5K i kupię sobie 100-400L nawet gdyby to miało być za rok.
    Nigdy więcej nie kupię produktu tej firmy.

Strona 23 z 28 PierwszyPierwszy ... 132122232425 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów