Pokaż wyniki od 141 do 150 z 280

Wątek: Sigma kalibruje AF w obiektywach

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Sigma>kalibracja>AF ma działać powyżej 40xogniskowej!!

Hej

Jestem po trzeciej kalibracji S50-150 2,8 (powyżej 80mm duży FF, zwiększa sie z odległością), tym razem odesłali wcześniej korpus zostawiając obiektyw, bo, jak mnie poinformowali, czekali na nowy soft. Obiektyw mieli w serwisie od 10 grudnia. Dziś przyszedł. I trafił mnie szlag, bo jest bez zmian. W pisemku odpisali mi coś takiego:
    "Obiektyw skalibrowano do body serwisowego dla referencyjnej odległości 40 X. Sigma Corporation Japan jako minimalną, preferencyjną, odległość pracy AF zaleca 40 - krotność ogniskowej. Poniżej tej wartości system Af może nie działać stabilnie ze względu na negatywny wpływ efektu aberracji sferycznej. W takich przypadkach zalecane jest ręczne dostrojenie ostrości.
    Czy może ktoś z Was to przetłumaczyć na "ludzki"? Czy dobrze rozumiem, że kupując te badziewia z logo sigmy trzeba ustawiać ostrość na 40x ogniskowej albo ręcznie?? Czyli jak mam 150mm to poniżej 60 metrów mam sobie ostrzyc ręcznie???? To mi sie w głowie nie mieści!

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Błagam, poradźcie coś, jak sie wyplątać z tego gó..a?
    Ostatnio edytowane przez AniaCzajka ; 21-01-2010 o 16:01 Powód: Automerged Doublepost
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Uprawnienia umieszczania postów