Nie uważacie, że to: http://tinyurl.com/2zv2u9 to już "lekka" przesada. Policja naprawdę nie ma ważniejszych spraw do załatwiania? 2 lata więzienia... czasami za morderstwo mniej dostają...
Naprawdę - źle się dzieje, oj bardzo źle??:
Nie uważacie, że to: http://tinyurl.com/2zv2u9 to już "lekka" przesada. Policja naprawdę nie ma ważniejszych spraw do załatwiania? 2 lata więzienia... czasami za morderstwo mniej dostają...
Naprawdę - źle się dzieje, oj bardzo źle??:
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
ja ostanio dostałem 250 za przejscie na czerwonym na ulicy osiedlowej, gdzie nic nie jezdzi...
no ekstra. I juz nie ma strony napisy.org
Niech się wezmą za kiboli![]()
Panowie, ja tu jednak dostrzegam u Was znamiona stosowania podwójnych standardów. Kiedy sprawa dotyczy nieautoryzowanego wykorzystania fotografii to jest wielkie oburzenie. Natomiast, kiedy chodzi o nieautoryzowane wykorzystanie tekstów, to również oburzenie tylko skierowane w kompletnie przeciwnym kierunku.
Ja nie neguję, że są ważniejsze problemy, którymi nasze służby mogłyby się zająć, ale fakt faktem, że to również jest naruszenie praw autorskich. Mówimy o PUBLIKOWANIU tłumaczeń dialogów bez zgody właściciela oryginałów.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Ja tu czegoś "no capisco". Z jakiego paragrafu samo tłumaczenie za darmo jest zabronione? Ostatnio w sklepie tłumaczyłem za darmo rozmowę dunki z polką (dunka kupowała paspatrou nie wiem jak sie to poprawnie pisuje). Ile dostanę? Rok w zawieszeniu?
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Janusz,
Jak napiszesz książkę, a gdzieś na świecie ktoś ją bez Twojej wiedzy i zgody przetłumaczy i opublikuje (niezależnie od tego, czy za darmo, czy nie), to nie będziesz uważał tego za łamanie Twoich praw autorskich?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Tłumaczenie nie jest zabronione, pismak nie wie jak się pisze po polsku. Zabronione jest nielegalne rozpowszechnianie nie swojej własności intelektualnej (w skrócie myślowym)
BTW, dziś wrocławska wyborcza pisze, że "dąb zaatakował grzyb"![]()
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
No właśnie też to jest dziwne - nikomu nie przychodzi do głowy paragraf z jakiego ta zbrodnia przeciwko ludzkościjest ścigana. Rozumiem, że można ścigać tych, którzy wykradają filmy i umieszczają je w internecie (można się nawet pokusi o stwierdzenie, że tych co je ściągają też), ale dlaczego karać tłumaczy? Cała ta sprawa jest IMO bardzo dziwna.
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX