Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Przesada, nawet więcej...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A ty widziałeś kiedyś te napisy z .org? Znaczna część z nich ma dopisek "tłumaczenie ze słuchu". Poniał?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    A ty widziałeś kiedyś te napisy z .org? Znaczna część z nich ma dopisek "tłumaczenie ze słuchu". Poniał?
    Wybacz, ale nie będę prowadził dyskusji na takim poziomie. Możesz sobie tłumaczyć z czego chcesz, nawet z węchu. Jeśli publikujesz, to łamiesz prawo.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jak na moją znajomość prawa to tłumaczenie ze słuchu nie jest prawnie zabronione.
    heh, juz chyba z 10 razy bylo ze tlumaczenie nie jest nielegalne, sam ogladajac film po angielsku tez sobie tlumaczysz w glowie. Nielegalne jest natomiast jak to tlumaczenie wrzucisz do pliku i wyslesz na serwer w celu udostepnienia, a ci goscie nie zostali zlapani bo tlumaczyli, tylko ze tlumaczenia UDOSTEPNIALI NA SERWERZE. Podejrzewam, ze kazdy z nich mial konto, pod ktorym publikowal napisy i w miare latwo bedzie to udowodnic.

Nalezy pamietac, ze z inetu mozesz legalnie sobie sciagnac WSZYSTKO, nie mozesz natomiast wszystkiego UDOSTEPNIAC.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Wybacz, ale nie będę prowadził dyskusji na takim poziomie. Możesz sobie tłumaczyć z czego chcesz, nawet z węchu. Jeśli publikujesz, to łamiesz prawo.
    Przykro mi, ale się mylisz. Tłumaczenie ze słuchu jest już dziełem tłumacza i jako takie już podlega ochronie. Swoje dzieło może rozpowszechniać, nieprawdaż?
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 17-05-2007 o 13:26

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Żenada!

Sam sobie zrównaj swoją pensję. Pensje nie są ustalane odgórnie przez państwo i lepiej niech tak pozostanie. Niezasobność portfela nie upoważnia do kradzieży.
    Ja nie twierdzę, że upoważnia; jedynie tłumaczę dlaczego jest tak, a nie inaczej.
    I wszystko się zgadza, ale właśnie dość łatwo można zaobserwować, że wszelkiego rodzaju piractwo (i inne złodziejstwo) kwitnie na Świecie najbardziej w krajach, gdzie siła nabywcza w społeczeństwie jest najmniejsza.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 17-05-2007 o 13:30
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Ja nie twierdzę, że usprawiedliwia; jedynie tłumaczę dlaczego jest tak, a nie inaczej.
    I wszystko się zgadza, ale właśnie dość łatwo można zaobserwować, że wszelkiego rodzaju piractwo (i inne złodziejstwo) kwitnie na Świecie najbardziej w krajach, gdzie siła nabywcza w społeczeństwie jest najmniejsza.
    Zgoda, ale z Twojej wypowiedzi zrozumiałem, że uważasz, że piratów powinno się ścigać dopiero wtedy, kiedy poziom zamożności społeczeństwa się zrówna z zachodnimi standardami. Pozwól, że zacytuję:

"dodam jedynie taki mały warunek: przed aresztowaniem wszystkich użytkowników proszę mi tu najpierw zrównać siłę nabywczą złotówek i dolarów amerykańskich, tak aby za przeciętną pensję w Polsce można było kupić tyle samo płyt, filmów i oprogramowania, jak za przeciętną w USA."

I nie mogę się z tym zgodzić. Uważam, że skoro jesteśmy biedniejsi, to mniej mamy, a nie, że resztę, na którą już nas nie stać możemy sobie "wziąć".
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 17-05-2007 o 13:38
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Tłumaczenie ze słuchu jest już dziełem tłumacza i jako takie już podlega ochronie.
    Masz jakis paragraf na poparcie tej tezy? Oczywiscie chodzi o tlumaczenie bez zgody autora. Jak dla mnie to ze sluchu moge sobie przetlumaczyc wszystko. Zona bedzie mi czytac ksiazke, a ja sobie to zapisze w innym jezyku

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Oczywiście, dodam jedynie taki mały warunek: przed aresztowaniem wszystkich użytkowników proszę mi tu najpierw zrównać siłę nabywczą złotówek i dolarów amerykańskich, tak aby za przeciętną pensję w Polsce można było kupić tyle samo płyt, filmów i oprogramowania, jak za przeciętną w USA.
    Potem już bezwzględnie pozamykać wszystkich amatorów cudzej własności intelektualnej...
    Jeszcze bym dodał. I ceny w Polsce zmniejszyć do takich jak w USA

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Drogi Arra - całe prawo autorskie o tym mówi - o twórcach
    Myli się niekiedy tłumaczenie tekstu oryginalnego (i tu się pojawiają problemy copyrightowe) z często niedosłownym tłumaczeniem mowy.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

a jezeli posiadam oryginalny film DVD ale mam taka wada zwroku ze wole odpalic ten film z divx'a i wrzucic sobie napisy to tez lamiem prawo? :>

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów