Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Przesada, nawet więcej...

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Ehhh, mówię Wam - zostały nam jeszcze ze 2, max 3 lata wolności. Potem wszystko będzie zabronione i karalne.
    Skończyło się oglądanie Lost'ów, Prison Break'ów i innych amerykańskich tworów na 2 lata przed polską premierą ;-)
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

dopiero teraz dotarla do mnie ta wiadomosc ze napisy.org padly a mlodzi ludzie dostali kopa bo zamiast stac pod blokiem i rabowac staruszki tlumaczyli sobie teksty z jezykow obcych... naprawde w dobrym kierunku to wszystko idzie!w moim miescie wylacza sie swiatla uliczne i tym samym chce sie zmusic spoldzielnie mieszkaniowe do oplacania energii elektrycznej... efekt powoli robi sie taki ze miasto tonie w ciemnosciach za to rynek jest pieknie oswietlony... to sie nazywa "bezpieczne miasto"! i zeby nie bylo ze PiS jest bleee u nas rzadziu PO... IMHO uwazam ze jedni sa tyle samo warci co drudzy :>

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Cytat z tej stronki - znamienny (sic!)
    "Policjanci zatrzymali dziewięć osób, które nielegalnie tłumaczyły dialogi z filmów i zamieszczały je na znanym portalu internetowym."
    Dlaczego nie wyboldowałeś tego tak:
    "Policjanci zatrzymali dziewięć osób, które nielegalnie tłumaczyły dialogi z filmów i zamieszczały je na znanym portalu internetowym."
    To jest manipulacja.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    .....
    Skończyło się oglądanie Lost'ów, Prison Break'ów i innych amerykańskich tworów na 2 lata przed polską premierą ;-)
    I pirackich Photoshopów, Windowsów i... paru innych rzeczy... i dobrze byle nie odbywało się to z modną ostatnio tezą "dajcie mi człowieka a paragraf się wymyśli". Jakoś nazbyt łatwo zapomina się o domniemaniu niewinności.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Dlaczego nie wyboldowałeś tego tak:
    To jest manipulacja.
    No nieeeeeee.... to moje to boldowane zgodnie z zasadami gramatyki polskiej, logiki i mojego rozumienia języka polskiego. To co po spójniku można by obciąć, przenieść do innego zdania i sens logiczny były ten sam np. Policjanci zatrzymali dziewięć osób, które nielegalnie tłumaczyły dialogi z filmów. kropka Osoby te zamieszczały je na znanym portalu internetowym.

Sorry, no offence ale to Ty manipulujesz tekstem
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 17-05-2007 o 13:06 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

I pirackich Photoshopów, Windowsów i...
    Tu akurat się nie zgodzę, bo piracki Photoshop to niejako 'większe zło", niż przetłumaczony Photoshop - czyż nie? ;-)
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sorry, no offence ale to Ty manipulujesz tekstem
    Ja nie manipuluję. Uważam, że to zdanie powinno być zacytowane w całości, bez wytłuszczania jego fragmentów. I ja rozumiem je w taki sposób, że nielegalny jest cały proceder a nie tylko do połowy zdania. Poza tym miej na uwadze to, że jest to nagłówek napisany przez dziennikarza, który być może nie do końca precyzyjnie się wyraził. Pewnie sformułowania, które wyplują z siebie prokuratorzy będą już bardziej precyzyjne, nie dające pola do błędnej interpretacji. Zatem nie ma co dyskutować o umiejętności posługiwania się językiem przez dziennikarza, tylko o procederze, który został ukrócony.

EDIT: Wydaje mi się, że osiągnęliśmy zgodę co do istoty zagadnienia i to mnie cieszy. A dywagacje językowe to temat na oddzielny wątek.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 17-05-2007 o 13:16

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    w moim miescie wylacza sie swiatla uliczne i tym samym chce sie zmusic spoldzielnie mieszkaniowe do oplacania energii elektrycznej... efekt powoli robi sie taki ze miasto tonie w ciemnosciach za to rynek jest pieknie oswietlony... to sie nazywa "bezpieczne miasto"!
    Heh, u mnie na wsi od dawna chyba jakoś po 23 wyłączają oświetlenie* na ulicach. Jest ciemno jak w dupie jak księżyc nie świeci. Raj dla złodziejaszków.

*dla oszczędności

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jak na moją znajomość prawa to tłumaczenie ze słuchu nie jest prawnie zabronione.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

I pirackich Photoshopów, Windowsów i... paru innych rzeczy...
    Oczywiście, dodam jedynie taki mały warunek: przed aresztowaniem wszystkich użytkowników proszę mi tu najpierw zrównać siłę nabywczą złotówek i dolarów amerykańskich, tak aby za przeciętną pensję w Polsce można było kupić tyle samo płyt, filmów i oprogramowania, jak za przeciętną w USA.
    Potem już bezwzględnie pozamykać wszystkich amatorów cudzej własności intelektualnej...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Jak na moją znajomość prawa to tłumaczenie ze słuchu nie jest prawnie zabronione.
    Ale jaki to ma związek ze sprawą? Przeczytałeś cały wątek?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Oczywiście, dodam jedynie taki mały warunek: przed aresztowaniem wszystkich użytkowników proszę mi tu najpierw zrównać siłę nabywczą złotówek i dolarów amerykańskich, tak aby za przeciętną pensję w Polsce można było kupić tyle samo płyt, filmów i oprogramowania, jak za przeciętną w USA.
    Potem już bezwzględnie pozamykać wszystkich amatorów cudzej własności intelektualnej...
    Żenada!

Sam sobie zrównaj swoją pensję. Pensje nie są ustalane odgórnie przez państwo i lepiej niech tak pozostanie. Niezasobność portfela nie upoważnia do kradzieży.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 17-05-2007 o 13:19 Powód: Automerged Doublepost

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów