Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: 70-200 f4 a Kościół ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

IMHO nie ma to znaczenia. Jak źle ostrzy to wyjdzie to przy każdej odległości. Zmieniać się będzie tylko GO a więc ewentualny błąd zostanie skompensowany przez większą GO i tego nie będzie tak widać.

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    200 mm to jakieś ekstremum
    Ostatnio fociłem 100 mm i tydzień po młodzi mówili, że byli zaniepokojeni że sobie poszedłem, bo podczas mszy mnie nie było widać
    No wiesz przy zaglądaniu pannie młodej za dekold z chóru moze się przydać i 200
    Ostatnio edytowane przez Shadow ; 17-05-2007 o 09:48 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łukasz Unterschuetz Zobacz posta
    200 mm to jakieś ekstremum
    Ostatnio fociłem 100 mm i tydzień po młodzi mówili, że byli zaniepokojeni że sobie poszedłem, bo podczas mszy mnie nie było widać
    ha ha ha

Ja tez sie zastanawiam nad 70-200 pod pelna klatke glownie do slubow i nie wiem ktora wersje wybrac. Mam na to jeszcze troche czasu ale wole juz teraz zaczac sie zastanawiac.
    Mysle sobie ze wersja f4 IS jest wystarczajaca bo ile tych zdjec z taka ogniskowa w kosciele sie robi? Chyba nie az tyle zeby dokladac do wersji f2.8 IS na ktora najpier bylam nastawiona ale ciezkie to i optycznie wcale nie takie super wiec po co mi jasniejsza wersja.

Lubie takie dylematy

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

myślę, że światło 4 spokojnie starczy. ważny ten IS aby z ręki utrzymać dłuższe czasy. 70-200 4 IS a może 24-105 4 IS? ja bym się na tym głównie zastanawiał.

Domyślnie

Post pojawia się już po raz ..
    Odpowiem tak, pracuje m.in na 70-200 f4 i 70-200 f2.8 zdecydowanie polecam f2.8, dlaczego? przedewszystkim bardzo plastyczne szkło warte swojej kasy ... f4 - jak najbardziej warte polecenia, ale nie porównywał bym je do swojego jaśniejszego odpowiednika ...

70- 200 f4is - nie poecam, cena bliska f2.8 a z is bardzo różnie bywa, nie każdy rozumie do czego on służy - ale też już o ty było ... światło to światło!
    Ostatnio edytowane przez meian ; 17-05-2007 o 13:52

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Zależy jaki aparat, ja bym wolał stałkę. Jak FF to 135/2L, na cropie bym wybrał 85/1.8
    absolutnie popieram ! ! !
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Robię i jest ok. . Choć czasami wolałbym 70-200/2.8 IS .
    Ja też robię i też jest O.K. Choć od kiedy mam 24-105/4 rzadziej w kościele po niego sięgam. Na światło nie narzekam, moim zdaniem z F4 wcale nie jest za ciemno, przy F2.8 co prawda byłoby mile ale i przy tej ogniskowej GO jest bardzo mała.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

jak do cropa to polecam z cała odpowiedzialnościa 85/1.8( pasuje równiez potem do FF),jejli natomiast pod 5D to zdecydowanie 135/2 L-nie zawiedziesz sie kolego.
    Co do 70-200/4 to moim zdaniem to szkło nie za bardzo zda egzamin w kosciele(chyba ,ze bedziesz uzywał statywu),ja osobiście zachecam do stałek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kjoanna Zobacz posta
    Chyba nie az tyle zeby dokladac do wersji f2.8 IS na ktora najpier bylam nastawiona ale ciezkie to i optycznie wcale nie takie super wiec po co mi jasniejsza wersja.
    Offtopicznie dorzuce ze moj egzemplarz nie zgadza sie z twoim stwierdzeniem i podejrzewam ze stereotypowo i zbednie powielaz niesprawdzone plotki, ktore juz byly wielokrotnie sprawdzane tu na forum

A ontopicznie podpisze sie pod sugestia 85 1.8 na cropie i 135 2L na pelnej klatce.

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Offtopicznie dorzuce ze moj egzemplarz nie zgadza sie z twoim stwierdzeniem i podejrzewam ze stereotypowo i zbednie powielaz niesprawdzone plotki, ktore juz byly wielokrotnie sprawdzane tu na forum
    Sprawdzalam na http://www.the-digital-picture.com/ i tam jest roznica znaczaca.
    Poza tym stwierdzenie ze wersja 2.8 IS jest ciezsza i drozsza nie jest chyba powielaniem plotek

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

dla mnie 70-200 f4 jest dobry w plener. Portret na 200mm i f4 jest bardzo przyjemny. Nie miałem jeszcze do czynienia z na tyle jasnym kościołem, w którym dobrze by mi wyszły zdjęcia z tego szkła. Lampą dopalę, ale tło już zgubię, czasu nie wydłużę, bo poruszę, lampką nie zamrożę, bo będą smugi...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów