Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Posypywanie ryżem młodej pary

Domyślnie Posypywanie ryżem młodej pary

Witam wszystkich

W sobotę robię mój pierwszy ślub- jako II fotograf naszczęście;-)

Chciałbym zapytać się szanownych fotografów ślubnych jaki ustawiacie czas migawki podczas wychodzenia pary młodej z kościoła i obsypywaniu ich ryżem aby uzyskać efekt rozmycia drobinek?

Pozdrawiam wszystkich
    Canon 20D, Tamron 28-75 f2.8, 18-55, 580EX, pożyczone 75-300 USM, Mini Treker Clasic

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Musisz popróbować. Zależy ajk będzie jasno i zcy będziesz stosowac lampe czy nie. Wydaje mi sie że 1/60 1/50 będzie ok tylko jak jasno będzie to zależy. ustaw duża przesłone. Af- na one shot. i serią trzepać.
    To tyle. Mam nadzieje że sobie poradzisz. Trzymam kciuki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A mam jeszcze do ciebie pytanko jak ci sie ta tokina sprwadza bo ją właśnie zakupiłem i czekam na przesyłkę. Jakie masz wrażenia.
    Ostatnio edytowane przez iktorn92 ; 16-05-2007 o 21:22 Powód: Automerged Doublepost

Dann
    Guest

Domyślnie

Zdjęcie przedstawiające efekt, jaki ziarenka ryżu dają przy czasie 1/30s wysłałem Ci na e-mail'a, ale zależy on też od tego jak daleko stoisz i jaki masz założony obiektyw. Przy dłuższych czasach para młoda może być "wyjść poruszona".

Domyślnie

Kościółek to zabytek w Wiśle Kubalonce.Co do ogniskowej będę
    trochę wcześniej na miejscu więc porobię testy.

w sobotę ma być ładna pogoda,ale dużo drzew może robić cienie.

W ogóle ten kościółek mnie przeraża,mały i ciemny...
    Canon 20D, Tamron 28-75 f2.8, 18-55, 580EX, pożyczone 75-300 USM, Mini Treker Clasic

Coś już napisał

Domyślnie

o kurcze....czasem zaglądam do takich kościółków i szczerze nie zazdorszę Ci pstrykać w nim

tamron na 2,8 , 580x i jedziemy
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No, nie wygląda to ciekawie Ciemno pewnie jak w piwnicy.
    Wrzuć fotki później.

sv
    Guest

Domyślnie

Jak tak patrze na ten kościół, to posypywaniem ryżem raczej bym się nie martwił, bo będziesz miał inne problemy :-)
    Z drugiej strony jak jesteś 2 fotografem, to niech się ten pierwszy martwi :-)
    Ostatnio edytowane przez sv ; 19-05-2007 o 12:26

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jak tak patrze na ten kościół, to posypywaniem ryżem raczej bym się nie martwił, bo będziesz miał inne problemy :-)
    Z drugiej strony jak jesteś 2 fotografem, to niech się ten pierwszy martwi :-)
    Ale postepując w ten sposób to do końca życia będzie "tylko" drugim fotografem

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Miałem okazje focić w podobnej piwnicy, była makabra największy problem byl z WB, fociłem bez lampy
    Pzdr.

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Taki kościółek + biała suknia panny młodej = niemałe wyzwanie. Będziesz miał dużą rozpiętość tonalną. Na tym zdjęciu już widać, żeby zachować jakiekolwiek szczegóły kościółka to musiałeś przepalić niebo (i chyba też podciągnąłeś jasność podczas obróbki?).

Uprawnienia umieszczania postów