Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Czy sprawdzanie BF/FF na tablicach ma sens?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a ja mam tak z 70-200 F4. I to po kalibracji na zytniej. Z 2-3 metrow jest zyletka. Z 6 mydlo. Nie wiem juz jak mam z nimi rozmawiac ale musze znow tam isc bo nie idzie zdjec robic.

Z reszta efekt powtarzalny na kilku szklach. Podpinalem 50mm 1.4, 35mm 1.4, 100m f2, 135mm f2. Zdjecia robilem rozne: w domu w plenerze. Zawsze podobny efekt.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 16-05-2007 o 21:44

Bywalec

Domyślnie

Kurde, to się trochę martwię A jaki korpus ?

No właśnie, widzicie, szkło można nawet przetestować w sklepie, ale co z tego, jak potem wyłazi się gdzieś na zewnątrz i jest problem. Sklepy są zazwyczaj małe i trudno jest uchwycić taki problem.

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbig Zobacz posta
    Kurde, to się trochę martwię A jaki korpus ?
    Nie wiem czy to tylko zbieg okolicznosci Zbig ale tez mam w miare swierze 30D z FOTOit.

Bywalec

Domyślnie

No ja mam takie półtoramiesięczne Trochę fotek robiłem różnymi szkłami i miałem wrażenie, że jest trochę nieostro na większych odległościach. Dałem do kalibracji i jest lepiej, zdecydowanie lepiej, choć nie mam 100% przekonania, czy tak jest do samej nieskończoności. Muszę porobić jeszcze trochę zdjęć i wtedy się okaże. Chwilowo chcę mysleć, że problem z Sigmą jest po stronie Sigmy.

Uprawnienia umieszczania postów