Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 75

Wątek: www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

...a mnie irytuje, kiedy taki snajperowy najwyzszy oferent potem pisze do Ciebie, ze sorry, ale costam-costam i nie moze zaplacic wylicytowanej kwoty :/

Licytowanie takimi metodami (sniper) moze nie jest nielegalne, ale faktycznie upierdliwe dla sporej czesci ludzi, ktorzy sniperow nie uzywaja.
    Sam nie uzywam, i dlatego trzeba sie czasami niezle napocic, zeby nie dac sie takiemu licytantowi wystrzelic w kosmos (np. licytujac w ostatnich minutach, a na finiszu co chwile podnosic kwote max. aby sniper nie zdazyl Cie przebic... - ciekawie potem wyglada historia licytacji..).
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Widze, ze do Ciebie to nie dociera. Cwaniakuj sobie dalej. Fajnie wykiwac o 50 groszyw ostaniej sekundzie tych wszystkich frajerow co licytowali uczciwie, nie? To musi byc wspaniale uczucie.
    Jeżeli licytuję osobiście, również robię to w ostatnich sekundach aukcji wpisując swoje maksimum. Nie widzę powodu, aby nakręcać cenę licytując wcześniej. Czy to również uważasz za cwaniakowanie? A może rozważasz tutaj motyw - jeżeli późni mi się zegarek, wszystko jest ok, ale jeżeli rozmyślnie wyczekuję do końca aukcji, jestem cwaniakiem.

Snajper tylko mi ułatwia mi zadanie -- często zresztą ustawiam strzał w snipie, a potem i tak licytuję ręcznie, zwiększając w ten sposób szansę wygranej.

Nie widzę tu żadnego cwaniactwa, jedynie ułatwianie sobie życia. To trochę tak, jakbyś za cwaniactwo uznał złożenie zeznania podatkowego za pomocą poczty -- kiwając frajerów, którzy 30 kwietnia tłoczą się w kolejkach w US :-)

Thumbs down

Oj Panowie, uzywanie snajperow to normalne, jak ktos o nich wie to ich uzywa, a jak nie to nie uzywa, no chyba ze ktos nie chce, jak ktos wie pojedzie skrotem, a jak nie to bedzie stal w korku.

Takiego snajpera, mozna napisac bez problemu, ale po co jak juz jeden jest, dla wlasnego uzytku, to aby miec to na 100%, jeden dzien usiasc, i poprzegladac jakie to zapytania leca. Wiec blokowanie go tez nie ma sensu

Co do przedluzania aukcji to tez nic nie da. Dla ludzi z snajpera to jest pare h (bo to musi byc 100% i bezpieczne),
    aby to ominac, snajper pobiera jakas tam zmienna $time(data zakonczenia aukcji) $cena(aktualna cene) i ma to $nasza(nasz cene minimalna) $time2(czas lisytowania) to tak najprosciej tlumaczac, i niczego to sie nie trzyma, ale wiec tak.

if $time1 < $time2 //czyli jezeli czas licytacji jest mneijszy niz nasz czas
    $nasza == $cena + 1 //czyli cena aktualna + 1, jakas tam minimalna wartosc
    echo $nasza //czyli podajemy nasza cene i ona jest najzyzsza

Nio i koniec aukcji, ale jezeli byl by automat do przedluzania, to co mamy wyzej damy w petli, czyli znowu namieszamy

Do While ($nasza > $cena) //dopuki nie jest spelniony warunek
    to co pisalem wyzej //wykonujemy instrukcje
    Loop //udalo sie to koniec petli

A wiec jezeli bedzie to dluzej trwalo, to snajper wykonuje swoja czynnosc, i po chwili pobiera nowy czas, jak ktos go przebije to znowu to samo, czyli 2 sek. przed koncem podaje wyzsza cene, i tak w kolko. Kwestia ile sie poda na max, moze byc tak, ze jak damy to 5 min a kazda minuta to 2zl (zakladamy najgorsza sytuacje) to po godzienie cena sie zwiekszy o 24zl, a wiec daj o 300zl wiecej, a mozesz isc spac, a rano przestawic snajpera :/
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Dobra , programy programami ale tutaj chodzi o stacjonarnych licytujących którzy w tym wypadku już mieliby szanse dalszego licytowania . A czy dalej sniper przebije to to już kwestia ile kto da kasy , a nie czy ktoś nie zdąży kliknąć w przycisk licytuj bo mu sie aukcja skończy.
    Powinna być górna granica czasu np ten tydzień , i jak padnie jedna oferta powiedzmy w ostatnich 5 minutach to przedłużenie o kolejne powiedzmy 5 minut.
    Ktoś znowu zalicytuje w ostatniej minucie to znowu przedłużenie o 5 minut.

I wtedy i snipery i stacjonarni licytujący mają równe szanse.
    I wszystko odbywa się już bez emocji . każdy ma dużo czasu na dokładne przeanalizowanie sytuacji a nie podejmowanie decyzji w ciągu 2 sekund.
    I dlatego własnie allegro tego nie wprowadzi.Bo na tych emocjach jednak ściąga większa prowizję. (choć właśnie z drugiej strony gdyby aukcje trwały dłużej to też może by padały wieksze ceny , allegro powinno zrobić jakieś badania)

Domyślnie

wieksza cena wieksza prowizja, ale nie bylo by rownych szans, bo snajper zawsze ma przewage, i tak on jest taki sobie, czemu, a no to sa 2 sek. 2 sek czlowiek tez moze kliknac, ale co jezeli wysylasz czyste zapytania do serwera, to sa milisekundy
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

No i własnie tutaj przewaga snipera by drastycznie spadła.
    Może i nawet zalicytować w jednej milionowej sekundzie przed zakończeniem aukcji , ale właśnie fakt że śmiał zalicytować w ostatnich chwilach zostanie odnotowane i aukcja jest automatycznie przedłużana o kolejne 5 minut. i gdzie tu byłaby przewaga snipera?

Tylko teraz byłby problem jakby towar miał powiedzmy z 10 takich 5 minutowych przebić , i znowu ślęczenie przed kompem , to tu faktycznie sniper czuwa.
    Wszędzie są plusy i minusy , trzeba znaleźć dobry złoty środek i będzie cacy.
    Albo możliwość wyboru typu aukcji , albo taka jaka jest , albo z tymi przedłużaniami aby klienci ewentualnie wiedzieli że jak aukcja sie kończy o 15:00 to może się skończyć o 16:00., Albo krótsze przedłużania o 2 minuty np.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Ale po kiego jakieś snajpery itp. Ustalasz maksymalną kwotę jaką byś zapłacił i klikasz. System na allegro sam będzie przebijał oferty innych. A żeby za wcześnie się nie ujawniać wystarczy zrobić to w ostatniej minucie.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    A żeby za wcześnie się nie ujawniać wystarczy zrobić to w ostatniej minucie.
    szczególnie gdy aukcja kończy się np. o 2 w nocy

właśnie po to powstały snajpery, żeby nie ujawniać się przedwcześnie z ofertą, ale tez nie być zmuszonym do ślęczenia przy komputerze w niekorzystnych dla nas porach :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    szczególnie gdy aukcja kończy się np. o 2 w nocy

właśnie po to powstały snajpery, żeby nie ujawniać się przedwcześnie z ofertą, ale tez nie być zmuszonym do ślęczenia przy komputerze w niekorzystnych dla nas porach :-)
    Po co mam ślęczeć. Trzeba tylko mieć pewien rygor budżetowy. Daję tyle a tyle i ani złotówki więcej. Jak ktoś mnie przebije to trudno, widać był bardziej zdesperowany ode mnie. Nigdy nie ma też tej jedynej super niepowtarzalnej okazji. To nie wyprzedaż pamiątek po Elvisie. Zawsze trafi się następna oferta. Kto wie może jeszcze lepsza.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Osobiscie jeszcze nie miałem okazji z tego kozystac ale program wyglada zachecająco, głownie kiedy wypada jakis wyjazd, aukcja konczy sie pozno w nocy itp, wpisujesz max jaki mozesz dac i finał, przetestuje sobie to na dniach :d

Pzdr.

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów