Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Wątek: www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta

Przyznaj się, że mógłbyś dopłacić 2 zł więcej od niego i mieć ten obiektyw/książkę/mebel itp., a tak musisz szukać dalej dobrej oferty lub kupić przedmiot po znacznie wyższej cenie gdzie indziej.
    Właśnie dlatego uważam, że aukcje przebite w ostatnich minutach powinny być przedłużane (nieważne czy ręcznie czy snipem), wtedy kupuje faktycznie osoba, która chce zapłacic najwięcej i ma czas na przemyślenie.
    Nie raz nie udało mi sie czegoś kupić bo ktos mnie przebił na samym końcu.
    Jako sprzedający widzę, że coraz więcej osób czeka do samego końca. W większości przypadków wystawiam przedmioty od 1zł, pytan masa a ofert zero.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Domyślnie

Witam.
    Czytając o możliwościach serwisów snajperskich widzę ich jedną wadę. Licytacja w ostatnich sekundach uniemożliwia walkę z kombinatorami, którzy w ostatniej chwili wycofują wystawiony przedmiot tłumacząc się rzekomym uszkodzeniem. Bez licytujących nie można zgłosić sprawy adminom allegro. Już kilka razy zostałem w ten sposób oszukany. Zrezygnowałem z innych licytacji na rzecz tej jednej, która tuż przed jej końcem została przerwana. Moja interwencja u adminów skończyła się zawieszeniem konta krętaczy.

A z własnego doświadczenia wiem, że najlepiej ustalić max ile chcę przeznaczyć na wystawiony przedmiot i sprawdzić aukcję po jej zakończeniu. Gdy byłem niedoświadczonym licytującym, przebijanie ofert tuż przed końcem aukcji skończyło się kupnem aparatu za cenę przekraczającą jego wartość. Tym bardziej, że opis przedmiotu okazał się nie pokrywać z rzeczywistością.

Na koniec dodam, że sprzedając dwa razy przedmioty dostałem za nie więcej niż liczyłem. Dlaczego ....? Bardzo dokładnie opisałem stan przedmiotu, każdą rysę i zadrapanie. Przekonałem się , że to procentuje.
    Sam szukam takich aukcji. Co to za opis: stan aparatu idealny. Zawsze wtedy pytam: stan techniczny ? stan wizualny ? ....itd.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Witam.
    Czytając o możliwościach serwisów snajperskich widzę ich jedną wadę. Licytacja w ostatnich sekundach uniemożliwia walkę z kombinatorami, którzy w ostatniej chwili wycofują wystawiony przedmiot tłumacząc się rzekomym uszkodzeniem. Bez licytujących nie można zgłosić sprawy adminom allegro. Już kilka razy zostałem w ten sposób oszukany. Zrezygnowałem z innych licytacji na rzecz tej jednej, która tuż przed jej końcem została przerwana. Moja interwencja u adminów skończyła się zawieszeniem konta krętaczy.

jest na to proste rozwiazanie, trzeba zalicytowac minimalna kwote a reszte pozostawic snip...erowi

polecam http://www.snip.pl (jest najdrozszy, ale byl pierwszy i dziala niezawodnie)

ps. w sumie im mniej osob korzysta z takich narzedzi tym latwiej jest za ich pomoca wygrac wiec nalezy sie cieszyc ze nie wszyscy sa przekonani, piekno jest w roznorodnosci ludzkich zachowan

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Już kilka razy zostałem w ten sposób oszukany. Zrezygnowałem z innych licytacji na rzecz tej jednej, która tuż przed jej końcem została przerwana
    ...litości...
    OSZUKANY?!
    Spora część tej dyskusji z jej odbieganiem od meritum ( CZY KORZYSTACIE?) jest o d... potłuc - wylewaniem żałości "...bo myślałem że już zrobiłem interes swojego zycia"
    Bo ze SNIPEM czy bez - wygrywa ten co zadeklarował że zapłaci najwięcej!!!
    ..jako "czasemsprzedający" popieram :-)

Bywalec

Domyślnie

Oczywiście że masz - musisz tylko zadeklarować wyższą kwotę, niż ktoś (z reguły dużo wcześniej) ustawił w snajperze. I tak określasz tylko maksymalny pułap swojej oferty, a kwota w licytacji tylko "przebija" innego uczestnika o określoną wartość (w zależności od bieżącej wartości przedmiotu).

No to się zgraliśmy z Kolajem

Domyślnie

agnet007 post wyzej jest wyjasnione dlaczego
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EchoX Zobacz posta
    agnet007 post wyzej jest wyjasnione dlaczego
    Ale ja sam licytuję tak jak to robi sniper. Tzn. rzeczywistą cenę ujawniam dopiero w ostatnich 15-10 sekundach. Windowsowy zegarek zawsze mam na wierzchu więc jestem na czasie :-D

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Ja wlasnie wystawilem sporo aukcji i w kazdej z nich zaznaczylem, ze licytacje koncze min przed koncem. Na pohybel snajperowym cwaniakom!

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ja wlasnie wystawilem sporo aukcji i w kazdej z nich zaznaczylem, ze licytacje koncze min przed koncem. Na pohybel snajperowym cwaniakom!
    Przecwaniłeś.
    Jakbym chciał coś u Ciebie na takiej aukcji kupić, to bym se bufor w snipie ustawił na 70sek i tak moje byłoby górą
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Przecwaniłeś.
    Jakbym chciał coś u Ciebie na takiej aukcji kupić, to bym se bufor w snipie ustawił na 70sek i tak moje byłoby górą
    A niby jakim cudem? To, ze napisalem, ze 1 min przed koncem nie znaczy, ze zakoncze 1,5 min wczesniej.

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów