Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 75

Wątek: www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    @ Nemeo: tutaj masz odpowiedzi na pytania które Cię dręczą :-)

Jeśli do tej samej aukcji będzie ustawionych kilka strzałów, to mamy następujące możliwości:
    1. Ustawione są różne kwoty maksymalne
      Wygra osoba, która ustawiła większe maksimum. Nie ma tu znaczenia jaki został ustawiony czas strzału.
    2. Ustawione są takie same (lub bardzo podobne) kwoty
      Wygra osoba, której strzał wykona się wcześniej, np.: osoba, która ma ustawiony strzał 7 sek. przed końcem pokona tych, którzy mają strzały 6, 5, 4, 3, 2 sek. przed końcem. Stanie się tak dlatego, że Allegro (i inne serwisy aukcyjne) wymagają zawsze pewnej minimalnej kwoty przebicia aktualnej oferty (w Allegro nazywa się to "postąpienie"). Innymi słowy jeśli prowadzi kwota 100 zł, to nie mozna zalicytować 100,01, a ani 100,1, ani 101, ale minimum 102,5 zł. Z tego też powodu osoba licytująca później z taką samą kwotą jak już złożona przegra - Allegro odrzuci taką ofertę.
    3. Zarówno kwota maksymalna jak i czas strzału jest taki sam
      Wtedy zadecyduje element losowy. Nie można z góry przewidzieć kto wygra. Wygra oferta, którą serwis aukcyjny przyjmie jako pierwszy, ale z góry nie da się określić, która to będzie
    Dzięki za wyczerpujące informacje.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Dzięki za wyczerpujące informacje.
    Spoko, nie myśl, że to ja pisałem
    To informacje ze strony.

Aha, chciałbym dodać, że ten 'snajper' nie obejmuje aukcji z opcją KUP TERAZ :wink:

Generalnie jak będzie potrzeba to skorzystam.

Coś już napisał Awatar LepP
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mnie jako sprzedajacego i tym bardziej jako kupującego, wkurzają snajperzy . Wg mnie po takim przebiciu aukcja powinna się wydłużać o kilka minut aby dać szansę innym, jak na prawdziwej licytacji, wtedy faktycznie wygrywa ten kto chce dać najwięcej, a nie jakiś snajper.
    LepP
    5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa / sosnowiec / gliwice

Domyślnie

a jeśli zalicytuje ręcznie 3 sekundy przed końcem to też Twoim zdaniem aukcja powinna być przedłużona? czy tylko w wypadku kiedy robi to za kogoś jakis skrypt.

regulamin allegro jest tak skonstruowany, ze licytacja kończy sie w ściśle określonym czasie więc nikt nie może mieć do nikogo pretensji, że chcąc uniknąć nerwów i "gorączki ostatnich sekund" korzysta z serwisów typu snajperskiego.

o ile jestem w stanie zrozumieć wkurzenie kupującego, komu ktoś ustrzelił z przed nosa fajny fant, to nie kumam dlaczego sprzedający ma się zdenerwować, że ktoś w ostatniej sekundzie aukcji postanowił zapłacić mu za fant większa kwotę.

a.
    cood [czyt. kud]
    http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
    przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
    moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LepP Zobacz posta
    Mnie jako sprzedajacego i tym bardziej jako kupującego, wkurzają snajperzy.
    O ile będąc kupującym, trudno uniknąć snajper, o tyle jak sprzedający można go zablokować... Przynajmniej tyle piszą na oficjalnej stronie, bo ja osobiście nie handluje i nie wiem na ile to prawada. ;-)

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ja wolę licytować sam* jeśli mam okazję, ale nie zawsze jest to możliwe i wtedy używam snajpera. Ostatnio wygrał dla mnie koreks

*Wiem, że niby od 18 ale niejedna pełnoletnia osoba nie jest dość dojrzała do interesów więc to o niczym nie świadczy, no a o mnie czyste konto chyba dość dobrze świadczy ;P
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja nie używam snajpera, wolę sam. Lubię ten dreszczyk emocji i drżące ręce podczas przebijania w ostatnich minutach

Domyślnie

Bagnet007 tylko recznie podbijajac cene to nie masz szans na przebicic snajpera
    Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
    Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
    Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
    -aż się muszka zgra ze szczerbinką...

www.echoart.pl

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale dlaczego w ogóle z tego korzystać. Przecież decydując się na zakup czegoś tam, wiem, ile jestem gotów maksymalnie za to zapłacić. Wpisuję tę kwotę bezpośrednio w serwisie aukcyjnym i tyle. Przecież to nie znaczy, że dokładnie tyle będę musiał zapłacić sprzedającemu.

Jaki jest w ogóle sens licytowania w ostatnich sekundach, już niezależnie od tego, czy korzystamy w tym celu z automatów? Jeśli zalicytuję w "tradycyjny" sposób dzień wcześniej podając swoje maksimum, a jakiś ktoś w ostatniej chwili tę ofertę przebije, to znaczy, że gotów był zapłacić więcej ode mnie i mu się towar należy. Efekt dokładnie taki sam, jakby zalicytował "po bożemu". To jaką on ma z tego korzyść?
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec

Domyślnie

Oczywiście że masz - musisz tylko zadeklarować wyższą kwotę, niż ktoś (z reguły dużo wcześniej) ustawił w snajperze. I tak określasz tylko maksymalny pułap swojej oferty, a kwota w licytacji tylko "przebija" innego uczestnika o określoną wartość (w zależności od bieżącej wartości przedmiotu).

No to się zgraliśmy z Kolajem

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów