Mnie jako sprzedajacego i tym bardziej jako kupującego, wkurzają snajperzy . Wg mnie po takim przebiciu aukcja powinna się wydłużać o kilka minut aby dać szansę innym, jak na prawdziwej licytacji, wtedy faktycznie wygrywa ten kto chce dać najwięcej, a nie jakiś snajper.
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM
a jeśli zalicytuje ręcznie 3 sekundy przed końcem to też Twoim zdaniem aukcja powinna być przedłużona? czy tylko w wypadku kiedy robi to za kogoś jakis skrypt.
regulamin allegro jest tak skonstruowany, ze licytacja kończy sie w ściśle określonym czasie więc nikt nie może mieć do nikogo pretensji, że chcąc uniknąć nerwów i "gorączki ostatnich sekund" korzysta z serwisów typu snajperskiego.
o ile jestem w stanie zrozumieć wkurzenie kupującego, komu ktoś ustrzelił z przed nosa fajny fant, to nie kumam dlaczego sprzedający ma się zdenerwować, że ktoś w ostatniej sekundzie aukcji postanowił zapłacić mu za fant większa kwotę.
a.
cood [czyt. kud]
http://endofchaos.com - zrobiłem kilka galerii foto.
przyszła też pora na moją własną www.adamstepien.com
moja galeria na CanonBoard http://canon-board.info/showthread.php?t=10641
O ile będąc kupującym, trudno uniknąć snajper, o tyle jak sprzedający można go zablokować... Przynajmniej tyle piszą na oficjalnej stronie, bo ja osobiście nie handluje i nie wiem na ile to prawada. ;-)
Ja wolę licytować sam* jeśli mam okazję, ale nie zawsze jest to możliwe i wtedy używam snajpera. Ostatnio wygrał dla mnie koreks
*Wiem, że niby od 18 ale niejedna pełnoletnia osoba nie jest dość dojrzała do interesów więc to o niczym nie świadczy, no a o mnie czyste konto chyba dość dobrze świadczy ;P
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Ja nie używam snajpera, wolę sam. Lubię ten dreszczyk emocji i drżące ręce podczas przebijania w ostatnich minutach![]()
Bagnet007 tylko recznie podbijajac cene to nie masz szans na przebicic snajpera
Wojna to choroba psychiczna rozprzestrzeniajaca sie jak epidemia
Strach nie ma sensu, Stary Ojciec już dawno napisał księgę twojego życia
Jak długo można patrzeć na teściową z przymrużeniem oka?
-aż się muszka zgra ze szczerbinką...
www.echoart.pl
Ale dlaczego w ogóle z tego korzystać. Przecież decydując się na zakup czegoś tam, wiem, ile jestem gotów maksymalnie za to zapłacić. Wpisuję tę kwotę bezpośrednio w serwisie aukcyjnym i tyle. Przecież to nie znaczy, że dokładnie tyle będę musiał zapłacić sprzedającemu.
Jaki jest w ogóle sens licytowania w ostatnich sekundach, już niezależnie od tego, czy korzystamy w tym celu z automatów? Jeśli zalicytuję w "tradycyjny" sposób dzień wcześniej podając swoje maksimum, a jakiś ktoś w ostatniej chwili tę ofertę przebije, to znaczy, że gotów był zapłacić więcej ode mnie i mu się towar należy. Efekt dokładnie taki sam, jakby zalicytował "po bożemu". To jaką on ma z tego korzyść?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Oczywiście że masz - musisz tylko zadeklarować wyższą kwotę, niż ktoś (z reguły dużo wcześniej) ustawił w snajperze. I tak określasz tylko maksymalny pułap swojej oferty, a kwota w licytacji tylko "przebija" innego uczestnika o określoną wartość (w zależności od bieżącej wartości przedmiotu).
No to się zgraliśmy z Kolajem![]()