Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Standard do 1800zl

Widok wątkowy

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Słuchaj ja stałem miesiąc temu przed dokładnie takim samym dylematem...

Jeśli szukasz naprawdę jasnego obiektywu to Canon odpada.
    Ale zastanów się a najlepiej sprawdź czy w ogóle schodzisz poniżej f/4.(ja sprawdziłem i jest mi niepotrzebna). Jeśli nie a jesteś foto amatorem to w 100% polecam ci Canona 17-85 IS USM. Całkiem dobrze wykonany obiektyw + większa rozpiętość ogniskowej w stosunku do Tamronów + według mnie bardzo dobrze działający AF i czasem przydatny IS. Jeśli chodzi o aberracje bo o niej najczęściej wszyscy piszą to po wywołaniu zdjęć kompletnie jej nie widać chyba, że lubisz robić zdjęcia i powiększać 100% w celu testowania to wtedy odpada

Za tamronami przemawia rewelacyjna ostrość i jasność ale niestety mają często mylący się AF i mniejszy zakres ogniskowej.

Podsumowując, przy cenach jakie były dawniej czyli 2480pln np podczas testu w http://www.optyczne.pl/index.html?te...ywu&test_ob=13 rzeczywiście szkło nie było warte ceny ale teraz jak kupisz (z papierami) za 1700pln dostaniesz zwrot 580pln od Canona to za ok 1200pln masz bardzo dobre uniwersalne szkło dla fotoamatora.

Ja kierowałem się tym tokiem myślenia i zakupiłem 17-85 i jestem zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez Bonku5 ; 16-05-2007 o 15:57

Uprawnienia umieszczania postów