Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Capture One LE zżera mi dysk

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ach! To chodziło Tobie w tę stronę!! W takim razie zrozumiałem Cię opacznie Chyba przez to:
    Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    ... niejadowite kolorki (tu DPP jest nie do pobicia)...
    Ech... Muszę chyba popracować nad poszerzaniem moich horyzontów myślowych
    EOS i nie tylko...

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    Jest to trochę nieporęczne, jak sie korzysta z kilkunastu dysków w sieci (albo jak się ma zdjęcia na kilku miejscach). Wydaje mi się że powinienem sobie sam wybrać folder np na dysku lokalnym i tam powinny być wrzucane podglądówki. Łatwiej byłoby zapanować na tworzonymi katalogami.
    A ja zdecydowanie wolę takie rozwiązanie jakie zastosowano w 4.X.
    Przy przestawianiu folderów z RAW-ami lub ich archiwizowaniu na płytach przestawiają się wraz z całym dobytkiem. O ile w przypadku prewek nie jest to istotne (te zwykle wywalam, po zakończeniu zabawy z danym folderem), to kopiowanie RAW-ów wraz z folderem parametrów konwersji ma dla mnie kluczowe znaczenie.
    Podobnie miał RSE - tam też podkatalog z parametrami konwersji poszczególnych zdjęć zagnieżdżał się w katalogu ze zdjęciami co pozwalało łatwo kopiować RAW-y wraz z włożonym w nie naszym wysiłkiem.

Wersja 3.X C1 wkurzała mnie właśnie tym oddzielnym folderem w którym był ryż, mydło i powidło, czyli wszystkie prewki i ustawienia plików z wszystkich sesji wrzucane do jednego worka.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów