Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Masa pytań

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie Masa pytań

Człowiek jako początkujący ma tyle pytań, że aż głowa boli , ale doświadczony na innych forach (oczywiście o innej tematyce) boi się odpowiedzi typu:
    - poszukaj w innych postach,
    - kup sobie książkę,
    - poczytaj o ogólnych zasadach,
    - poszukaj w google.pl
    - pocałuj się w ......

Myślę, że nie tylko ja mam takie obawy i większość czasami woli poczekać, na to że może kto inny się zapyta o to co mnie akurat interesuje.
    Ale co tam, "kto nie pyta ten błądzi" więc może polecicie ciekawe miejsca w sieci dla początkującego adepta fotografii, bo pstrykanie fotek do albumu cioci mi się znudziło , a nie chcę Wam głowy zawracać pytaniami z podstaw nie tyle fotografii (też ) co użytkowania aparatu marki Canon

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mysle, ze powinienes zaczac tu:
    http://www.agfa.imagecenter.pl/index_kursy.php

A wogole to jaki ten Canon ?? :-) sy... znaczy sie cyfra czy analog ?? ;-)
    Pozdrawiam,
    W@ters

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez W@ters
    Mysle, ze powinienes zaczac tu:
    http://www.agfa.imagecenter.pl/index_kursy.php

A wogole to jaki ten Canon ?? :-) sy... znaczy sie cyfra czy analog ?? ;-)
    Widzalem to ! - sy.....

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

sy... znaczy sie cyfra czy analog ?? ;-)
    W sytuacji gdy szef forum ma cyfre i obaj moderatorzy rowniez, zdecydowanie sugerowalbym zarzucenie tego slangowego ale niemilego okreslenia na dany typ budowy aparatu (a raczej typ uzytego materialu swiatloczulego) :P

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wychodzi na to, ze chyba tylko ja nie mam CYfrowki
    Pozdrawiam,
    W@ters

Bywalec
    Miasto
    New York

Domyślnie

Wychodzi na to, ze chyba tylko ja nie mam CYfrowki
    ja tez mialem takie wrazenia jak zaczalem czytac forum, i juz myslalem ze trzeba aparat zmienic ale mi przeszlo, jak zobaczylem ile guziczkow i krecialkow maja cyfrowki to mi chec odeszla, zostaje przy mojej 5 na nastepne kilka lat (chyba :wink: )

pozdrawiam
    pozdrawiam
    piotrkula

EOS A2E, Canon 50mm 1.8 Mk I,
    Canon 28-135mm 3.5-4.5 IS, Canon 100-300mm 5.6L,
    VG-10, SpeedLite 540EZ

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrkula
    zostaje przy mojej 5 na nastepne kilka lat (chyba :wink: )
    O to moglbys pomoc w pewnym eksperymencie? Policz przez te kilka lat ile wydales na filmy/wywolanie/odbitki i ile zdjec w sumie zrobiles prosze 8) , ja zrobie to samo ze swojej strony (ilosc zdjec, ilosc wykonanych odbitek i koszta) . Zawsze chcialem gdzies zobaczyc lub nawet samemu zrobic takie kosztorysowe porownanie. Bo jesli wspominamy o kilku latach to tu oszczednosc cyfrowki _moze_ byc znaczaca - jesli ktos robi ponad 'nascie' filmow rocznie czyli nie tylko wyjazdy i imprezy rodzinne ale takze fotoamatorsko rozne tematy pstryka jako hobby.

Nie wspominam o tym jako kolejny watek analog vs cyfra , tylko dziekuje w ten sposob wynalazkowi cyfrowek ze odkryl przede mna to wspaniale hobby jakim jest fotografia. Wczesniej z oszczednosci (koszta wywolywania, filmow i odbitek mnie przerazaly) jak i lenistwa (ruszanie tylko do labu, pokrecic sie godzine i odbieranie zdjec = strata czasu ) nie bylem zainteresowany... a pozniej kupilem cyfrowke i robienie zdjec za darmo bardzo mnie wciagnelo 8) .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Na temat wyzszosci analoga nad cyfra nie ma co rozprawiac. To mniej wiecej ma taki sens jak porownanie roweru i samochodu. Oba jezdza ale zasada jazdy jest inna i innych umiejetnosci potrzeba.
    Analog wymusza w pewnym sensie powazniejsze potraktowanie kazdej klatki - zwlaszcza jak zalozymy slajd za 35zl - przemyslenie kompozycji, ekspozycji ... Oczywiscie sa wyjatki od tej reguly bo widzialem wspaniale zdjecia np makro robione cyfra i to Coolpix'em 995. [/b]
    Pozdrawiam,
    W@ters

Początki nałogu
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Tu zgodzę się całkowicie z W@tersem. Miałem przyjemność robić zdjęcia cyfrówkami, i zauważyłem, że im większą miałem kartę pamięci, tym mniej się przykładałem do zdjęcia; wyjdzie, to fajnie; jak nie, to zrobi się następne...

Dzięki analogowi każde zdjęcie jest przemyślane, wystudiowane i jak wyjdzie dokładnie tak jak się to zaplanowało to daje tyle radości, ile żadne najlepsze zdjęcie z cyfrówki mi nie dało...
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów