Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: 32 x Canon EF 85mm F1.2L

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a wiesz ripek tez o tym pomyslalem

No tak muflon wszystko sie zgadza. Kasia po prostu patrzy w te miejsca, z ktorych przyszedl blysk gamma.

EDIT:

Najnowszy news: jednak muflon nie ma racji :-) Ten uklad optyczny ma wlasnie wyszukiwac blyskow gamma bez pomocy satelitow alertowych.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 15-05-2007 o 20:26
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

myślę, że tych elek to by zainteresowanym z forum nie wystarczyło
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

No to ustalimy liste w/g ilosci napisanych postow i bedzie...

A serio to elki fajne i wogole, ale patrzac na cala reszte, to koszt samej optyki przy matrycach, mechanice, elektronice i oprogramowaniu ktore to obsluguje nie jest z pewnoscia jakos znaczacy.

Poza tym interesujace jest posiadanie przez nich stykow do komunikacji z obiektywem. Czyz by to znaczylo ze mieli dostep do protokolu komunikacji szkla z puszka? Albo sami rozgryzali...
    ...

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Poza tym interesujace jest posiadanie przez nich stykow do komunikacji z obiektywem. Czyz by to znaczylo ze mieli dostep do protokolu komunikacji szkla z puszka? Albo sami rozgryzali...
    Hmm, podejrzewam, ze te styki chyba do niczego nie sa potrzebne. Szkla sa pewnie i tak przestawione na manual focus a wyzej jest napisane ze pracuja caly czas przy f/1.2 wiec przyslony domykac tez nie trzeba.

BTW, wczesniej juz widzialem podobny projekt z czterema czy szescioma EF 200/1.8L ustawionymi w podobny sposob do jakis zastosowan astrofizycznych.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djtermoz Zobacz posta
    BTW, wczesniej juz widzialem podobny projekt z czterema czy szescioma EF 200/1.8L ustawionymi w podobny sposob do jakis zastosowan astrofizycznych.
    No właśnie mi się też to skojarzyło. Jestem pewien że były cztery, ale dla odmiany za te 200/1.8 bym sobie nie dał ręki uciąć ;-) wydawało mi się, że to coś dłuższego. Kiedyś ktoś wrzucał linka do tego.

I bynajmniej nie chodzi mi o ten stół z czterema 400/2.8 jako nogami

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Mówisz, masz!

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    jatzzek : spytaj koleżanki czy nie sprzedają czasami szkieł po zakończeniu projektu
    Dokładnie! Daj znać, kiedy będą to złomować ;-)

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jatzzek Zobacz posta
    Uzywa go sobie ot tak samo jak my uzywamy... no nie wiem telewizora a ja sie niezdrowo podniecam.
    I może właśnie o to chodzi:
    żebyśmy przestali się podniecać obiektywami tylko zaczęli je traktować jako normalne narzędzie - jak drogi otwieracz do kapsli
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Tylko że przeważnie podniecamy się obiektywami których nie mamy

Jak juz kupimy to taki sprzęt staje się normalną rzeczą jak .. hm telefon komórkowy. Przynajmniej ja tak mam
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

muflon wlasnie dostalem feedback od Kasi. Oto cytat z jej wypowiedzi: "aaa i co do mufflona, to wlasnie po to tyle kamer ma stac aby wyszukiwac te optyczne blyski bez satelitow - taki jest cel projektu. wiele projektow jezdzi za alertami Integrala czy Swifta a my nie chcemy byc jak inni, chcemy sami szukac swoich triggerow niezaleznie od alertow pochodzacych z satelitow"

Kasia wyjasnila mi, ze blyski w zakresie optycznym widziane w dalekim kosmosie moga pochodzic tylko od wybuchow nowych, supernowych itd... Jak napisala "nie biora sie znikad". Po to jest 150km separacji, zeby z paralaksy, odfiltrowac blyski z atmosfery i bliskosci Ziemii. Nastepnie sa katalogi obiektow i bardzo duzo innych kryteriow ciecia... i po zastosowaniu calego tego systemu filtrowania z duza pewnoscia pozostaja tylko te blyski (z zakresu widzialnego), z ktorymi stowarzyszona jest silna emisja w zakresie gamma.
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów