Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Akumulatory do Eos 5D

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja mam dwa rodzaje zamienników, Hahnela i Ansmanna. Oba są bardzo dobre i godne polecenia. Nie wiem jak inni "formatowali" aku, ale moje oryginały świetnie trzymają. Dzisiaj na 20D, który pokazywał część zużycia z podpiętym 100-400L i włączonym IS na panoramowanie zrobiłem ponad 600 zdjęć, pooglądałem je sobie i aku jeszcze działa. Rekord to jakieś 1200 zdjęć na pokazach i JESZCZE działał (choć był już słabiutki). 5D zjada więcej prądu, ale jego ilość jest ściśle uzależniona od stylu robienia zdjęć przez fotografa. Ja jednej fotki nie cyzeluję przez kwadrans, więc prądu wystarcza mi na długo.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

NO wlasnie janusz mowil ze musial troche prowadzenia podpilowac bo ciezko wchodzilo. Mam nadzieje ze to nie regula a po prostu wadliwe sie trafily
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    NO wlasnie janusz mowil ze musial troche prowadzenia podpilowac bo ciezko wchodzilo. Mam nadzieje ze to nie regula a po prostu wadliwe sie trafily
    Miałem podobny problem. Bateria pięknie weszła ale z wyjściem to był juz problem. Gdy już udało mi się ją wyciagnąć to po dokładnych oględzinach pilniczek załatwił sprawę. Brałem z allegro od użytkownika "fotoenergia". Wcześniej kupowałem tam jeszcze trzy takie baterie i zero problemów.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

DOstalem dzisiaj moje 2 sztuki akumulatorow no i obydwie tak wczhodza ze jak popchnalbym do srodka to mialbym problem z wyciagnieciem. CO za fuszera! Ktore elementy podpilowac zeeby wszystko wchodzilo ok?
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

DOstalem dzisiaj moje 2 sztuki akumulatorow no i obydwie tak wczhodza ze jak popchnalbym do srodka to mialbym problem z wyciagnieciem. CO za fuszera! Ktore elementy podpilowac zeeby wszystko wchodzilo ok?
    Weź oryginał i porównaj dokładnie z zamiennikiem. Będziesz widział które elementy trzeba lekko podpiłować. Choć jesli faktycznie ciężko wchodzi to ja bym wymienił u sprzedawcy.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

ok juz sprawdzilem i podcialem nozykiem . Prawdopodobnie we wszystkich bateriach bedzie ten sam element. Pierwsze prowadzenie jest ciut grubsze niz w oryginale no i w oryginale jest jeszcze bardziej wezsze na poczatku. 4 ruchy nozyka i wszystko wlazi jak nalezy. Dzieki.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Mam nadzieje Jablam, że nie kląłeś już na mnie
    Dobrze 'sformatuj' akumulatorki i włala.... :smile:
    Będziesz zadowolony.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Wlozylem do aparatu i widze ze maja po okolo 40% powera.. mam je do konca rozladowac i dopiero ladowac czy w przypadku tych moge od razu?
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wlozylem do aparatu i widze ze maja po okolo 40% powera.. mam je do konca rozladowac i dopiero ladowac czy w przypadku tych moge od razu?
    Mozesz od razu.
    Ja na swoje 6 zamiennikow (po 2 od roznych producentow) trafilem dwa 'niedopchniete' ale obylo sie bez pilowania - ze 3 razy wepchniete i wyciagniete sie wyrobily.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Nabyłem Premium gold, do piąteczki pasuje idealnie.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów