Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Akumulatory do Eos 5D

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie Akumulatory do Eos 5D

Nie znalazlem w opcji SZUKAJ a dodatkowo pojawiaja sie ciagle nowe.

W necie znalazlem kilka ofert z zamiennikami do 5D. Sa po 99zl firmy Unomat sa tez po 30 zl (hehehe jak to podaja o pojemnosci 2600)
    Czy jest az taka duza roznica i np te 30 zl pozwalaja na zrobienie 10 fotek? Czy raczej nie ma wiekszej i nie warto przeplacac (Przy obiektywei sie zastanawiam zawsze ale przy zapasowych bateriach.....)

Macie jakies propozycje ktore sa sprawdzone?

http://www.allegro.pl/item192958213_...5_300d_5d.html

http://www.allegro.pl/item192180016_...d_d30_d60.html
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

te po 30 będą trzymac podobnie jak te za 90. ja kupiłem w foto-tipie, jestes z krakowa, masz niedaleko. cena ok 60-70 pln. trzymają doskonale, zdecydowanie dłużej niż oryginał.

Domyślnie

ja mam tez jakies za 40 pln i tez dluzej niz orginal trzymaja

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

JaBlam, ale te do 5D to te same co 20D/30D (BP-511). Zapewne wiesz Trochę tego było na ten temat. Ja mam aktualnie 2 letnie zamienniki (noname) kupione za jakies 30zł/sztuka na allegro. Do dziś sprawują się dobrze i spełniają swoją rolę. Dodatkowo na dniach planuję zanabyć kolejne dwa tutaj: www.eltec.pl (3000mAh/28zł). Dodatkowo eltec wystawia się też na allegro.

PS. Nie wiem jak sprawują się te MaxCele - ale ostatnio coś Diodak pisał, że się przejechał na 5 sztukach bodajże. Więcej nie czytałem na ich temat więc nie wiem czy są dobre. Te z eltec'a to premium gold'y - nie słyszałem, żeby ktoś miał z nimi problem.

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Zielony.. czy napewno do 30D to te same co 5D?? D30 to sie zgodze. heheh No niewazne. Na razie moj oryginalny pozwolil mi na zrobienie 600 Fotek wraz z 24-105 IS i jeszcze widze ze maja powera a JanuszBody pisal ze 300-350 fotek max z jego obserwacji. Chce kupic dodatkowy tak "na wszelki wypadek" jak koncerty przydlugie"

jedyne konto o nazwie Eltec jest na allegro ZAWIESZONE.... no chyba ze to inne

Ok zlozylem zamowienie na 2 akumulatory z Eltec. Skoro za przesylke place 14 zl to nie ma sensu brac jednego zeby potem dokupic
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 14-05-2007 o 17:20
    Jarek
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Zielony.. czy napewno do 30D to te same co 5D?? D30 to sie zgodze.
    Tak. 5D i 30D "jada" na tym samym rodzaju baterii - BP-511 i pochodne:
    • Lithium-Ion BP-511A rechargeable battery (supplied & charger)
    • Supports BP-511 / BP-511A / BP-512 / BP-514

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

JaBlam - BP-511 pasuje do 5D/20D/30D.
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page2.asp (POWER - na dole specyfikacji)

Tutaj masz konto Eltec'a na allegro: http://allegro.pl/show_user.php?uid=5680245

Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Dzieki. No wlasnie tak pomyslalem ze na te konto Elteca cos za malo aukcji bylo.

Moja niewiedza odnosnie 5D/30D spowodowana byla tym ze w zadnym opisie do baterii nie wymieniono 30D... podano 5D 20D 300D a nigdzie 30 D. CHyba ze jest to za nowy model a opisy brane ze starych.. Dzieki za informacje
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Moja niewiedza odnosnie 5D/30D spowodowana byla tym ze w zadnym opisie do baterii nie wymieniono 30D
    To ty zawsze informacji szukasz od d* strony?
    Ja tam patrze po modelach aparatow jakie baterie do nich wchodza a nie po modelach baterii do czego pasuja. Jakos w ten sposob wydaje mi sie ze rzetelniejsze informacje co do kompatybilnosci uzyskam.

Domyślnie

co do Eltec-a, kupiłem tam, ale odesłałem. Pech chciał, że nie chciała wejść do gniazda baterii...hmm no może by i weszła , ale na pewno by już tam pozostała . Zdaje sie, że była niedokładnie sklejona obudowa. Na szczęście tego samego producenta BP-511 u innego allegrowicza trafiłem bez problemu i to 3 sztuki.
    Generalnie skończyło się dobrze - kasa wróciła, tylko szkoda czasu.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów