Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: 350d - houston we have a problem...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Unhappy 350d - houston we have a problem...

witajcie!

problem z 350d zaczal sie jakies 3 tyg temu a konkretnie na 100leciu parowozowni w Wolsztynie.

W czasie robienia zdjec na M i wybieraniu czasu kilka razy przydarzylo sie cos takiego,ze przy zmianie na dluzsze czasy powiedzmy 1/30 i probie skrocenia czasu pokretlem przy spuscie, czas zmienial sie,ale o jeden stopien na dluzszy!!!

krecenie w obie strony ku dluzszym i krotszym(zarowno pokretlem przy spuscie jak i na gripie) czasom powodowalo,ze czasu nieublaganie dochodzily do bulb i juz nic nie szlo ruszyc.
    Dopiero zmiana na P i kilka fot na tym ustawieniu powodowalo ze na M mozna bylo zmienic bulb na cos krotszego...

w czym problem? soft? organiczne uszkodzenie sprzetu? mechaniczne uszkodzenie pokretel (ale dwoch na raz?!)

pomozecie...?
    pozdr!
    med
    szkiełko i oko

Domyślnie

Wydaje mi się, że kiedyś ktoś miał podobny problem i pomogło wyciągnięcie baterii na kilka minut. Ale nie wiem czy nie trzeba było wyciągnąć obu baterii, czyli jeszcze tej od podtrzymywania pamięci. Sprawdź i daj znać czy pomogło.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

ja mialem podobna szopke, tylko ze z przeslona.. akuratnie na rajdzie w wieliczce ;-) .. wystepowalo to o dziwo tylko z jednym obiektywem.. podejrzewam, ze to byl soft bo objawy jakos same ustapily i do dzis (odpukac) jest ok.. wspomniany obiektyw uzywam i nic mu nie dolega, to byl wyjatkowy "wypadek przy pracy".. niestety, jesli cos moze sie zawiesic, to prawdopodobnie w koncu sie zawiesi ;-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 15-05-2007 o 09:25

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmmm...

baterie mowisz? sprobuje nastepnym razem gdy sie to wydarzy. generalnie jest ok. zauwazylem tez ze to sie dzieje po dluzszym uzytkowaniu, na slabej baterii... moze tu lezy pies...

uzywam s 17-70 prawie przez caly czas wiec trudno powiedziec jak byloby z innymi szklami...

w kazdym razie dzieki za odzew i tipsy...
    pozdravka!
    szkiełko i oko

Dopiero zaczyna Awatar PiK70

Domyślnie

Miałem podobny problem i okazało sie że zakłucenia wprowadza grip,Tak Tak kiedy był właczony nie mogłem zmieniać przysłony wartość doszła do 2,8 i ani w jedna ani w drugą stronę nie można było zmieniać dopiero wyłączenie gripa (wyłacznikim który się na nim znajduje) powodowało że wszystko wracało do normy.

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiK70 Zobacz posta
    Miałem podobny problem i okazało sie że zakłucenia wprowadza grip,Tak Tak kiedy był właczony nie mogłem zmieniać przysłony wartość doszła do 2,8 i ani w jedna ani w drugą stronę nie można było zmieniać dopiero wyłączenie gripa (wyłacznikim który się na nim znajduje) powodowało że wszystko wracało do normy.
    Potwierdzam, podobny problem ma z moim (nieoryginalnym) gripem. Z tym, że u mnie nie trzeba wyłączać, a wystarczy pokręcić kółkiem na gripie w dowolną stronę i jest OK.
    40D + Kit + EF-S 10-22 + 24-105L + Tamron 28-75 + Sigma 70-300 + 430ex

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oooo!
    to dopiero!

mam grip delta i teraz to juz chyba zaluje,ze go mam!
    odlepiac nie bede bo przy moich grabiach nie utrzymam nalezycie puszki,ale kurka - jak mi sie cos takiego trafi na slubie to niech szlag trafi ten grip!

dzieki za pomoc i trafne tipsy&tricksy...
    pozdravka!
    szkiełko i oko

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mnie kiedyś zablokowała się przesłona na Av (350D z podpiętym gripem z Delty i tamronem 28-75), ale po prostu odłożyłem puszkę. Po godzinie było OK i wtedy uswiadomiłem sobie, że przecież wcześniej położyłem aparat na słońcu... Niekoniecznie więc musi to być wina sprzętu

Coś już napisał Awatar michaelx

Domyślnie

Ja miałem podobny przypadek wczoraj tyle że mogłem kręcić pokrętłem na gripie w jedną stronę a w aparacie w drugą, po wyłączeniu/włączeniu aparatu było ok..
    Równiez posiadam gripa Delty..
    W życiu liczą się tylko chwile a ja wciąż uczę się je zatrzymywać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

a ja te cyrki z przeslona mialem na oryginalnym gripie .. choc to tylko gdybanie, bo dalej nie wiadomo co moglo byc przyczyna.. najwazniejsze, ze minelo i oby juz nie wrocilo

Uprawnienia umieszczania postów