Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Podróbki filtrów B+W

eiwrel
    Guest

Domyślnie Podróbki filtrów B+W

Witam wszystkich
    Ostatnio zamówiłem polara B+W mrc kaesemann 77mm z Hong kongu - cena około 370 zł i obawiam się, że wydałem sporo kasy na podróbe. Wszystko było ładnie zapakowane, filtr na pierwszy rzut oka igła ale nabrałem podejrzeń kiedy po wyjęciu filtra z pudełka na gąbce zabezpieczającej został tłusty ślad. Przetarłem więc gwint kawałkiem materiału i faktycznie zostawał czarny ślad, w dodatku okazało się, że oprawa nie jest mosiężna tak jak w specyfikacji schneiders optics. Wszystko wskazuje na to, że stałem się posiadaczem dobrze wykonanej podróby. Czy ktoś z was słyszał o podróbkach B+W? Bo dziś przeszukałem sieć i natrafiłem na stronie amerykańskiego dystrybutora na taką informacje:

Schneider Optics USA Please note: All of the B+W filters 2filter.com sells are mounted in B+W German brass rings only , In markets around the world you can purchase B+W filters in mounting ring materials other than brass. The boxes and the filters look the same in a picture. When you feel the quality of the brass mount you know you have the right one.

Przed zakupem B+W sporo przeczytałem na forum i nigdzie nie było wzmianki o podróbach, dlatego chciałem zapytać czy tylko ja się wpakowałem?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eiwrel Zobacz posta
    Witam wszystkich
    Ostatnio zamówiłem polara B+W mrc kaesemann 77mm z Hong kongu - cena około 370 zł i obawiam się, że wydałem sporo kasy na podróbe. Wszystko było ładnie zapakowane, filtr na pierwszy rzut oka igła ale nabrałem podejrzeń kiedy po wyjęciu filtra z pudełka na gąbce zabezpieczającej został tłusty ślad. Przetarłem więc gwint kawałkiem materiału i faktycznie zostawał czarny ślad, w dodatku okazało się, że oprawa nie jest mosiężna tak jak w specyfikacji schneiders optics.
    Skad poznales ze nie jest mosiezna ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

eiwrel
    Guest

Domyślnie

Podczas wycierania tego brudu z gwintu starła się farba, co swoją drogą też jest dziwne bo przetarłem lekko parę razy i metal jest koloru srebrnego:/.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eiwrel Zobacz posta
    Podczas wycierania tego brudu z gwintu starła się farba, co swoją drogą też jest dziwne bo przetarłem lekko parę razy i metal jest koloru srebrnego:/.
    Jak jesteś pewny że to nie mosiądz to reklamój i to jak najszybciej ...

eiwrel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Przed chwilą się doczytałem, że sprzedawca z HK od którego zakupiłem ww filtr nie zwraca pieniędzy najwyżej wymienia towar jeżeli jest wadliwy więc nic nie zdziałam.
    Ostatnio edytowane przez eiwrel ; 13-05-2007 o 21:45

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A powiedz mi ile zaoszczędziłeś??
    Ciągle mnie zastanawia dla ilu złotych ludzie decydują się na tak 'odległe' zakupy - w dodatku przez internet (wysyłkowo)

Życzę powodzenia w załatwianiu dodatkowo takiej sprawy.

EDIT: Tym bardziej, że tutaj masz za 399zł
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry_b+w/

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A powiedz mi ile zaoszczędziłeś??
    Ciągle mnie zastanawia dla ilu złotych ludzie decydują się na tak 'odległe' zakupy - w dodatku przez internet (wysyłkowo)

Sugerujesz że lepiej kupić osobiście w sklepie? Jeśli tak to nie każdy ma taką możliwość :/

Uzależniony

Domyślnie

EDIT: Tym bardziej, że tutaj masz za 399zł
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry_b+w/
    Tyle, że to jest zdaje się cena za wersję zwykłą, a nie Kaesemann.
    Co do zakupów w HK, to pewnie znajdą się i zadowoleni, ale w takich miejscach to nawet kupując coś osobiście lepiej dwa razy wszystko sprawdzić... :neutral:

Bonku5: Z polskim czy innym "zachodnim" sklepem internetowym łatwiej w razie czego dochodzić swojego niż ze skośnookimi właścicielami magazynów na jakimś portowym nabrzeżu, a i ryzyko o ile mniejsze.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 13-05-2007 o 23:14

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Bonku5: Z polskim czy innym "zachodnim" sklepem internetowym łatwiej w razie czego dochodzić swojego niż ze skośnookimi właścicielami magazynków na jamiś portowym nabrzeżu, a i ryzyko o ile mniejsze.
    Oj mój błąd.. nie doczytałem że to z Hong Kongu Myślałem że u nas kupione .. no to teraz to nie wiem co dalej ..

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Sugerujesz że lepiej kupić osobiście w sklepie? Jeśli tak to nie każdy ma taką możliwość :/
    Sugeruję, żeby najpierw poszukać polskiego sprzedawcy - niekoniecznie osobiście, ale zawsze łatwiej się dochodzi swoich praw. Sam większość rzeczy kupuję obecnie 'internetowo'. Jedynie do Kerfura jeżdżę osobiście

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Tyle, że to jest zdaje się cena za wersję zwykłą, a nie Kaesemann.
    A czym różnią się te wersje? Nie wiedziałem nawet, że są takie.

EDIT: Jednak są wersje Kaesemann - więcej o B+W www.olbrycht.pl

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów