Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Podróbki filtrów B+W

Mieszany widok

eiwrel
    Guest

Domyślnie Podróbki filtrów B+W

Witam wszystkich
    Ostatnio zamówiłem polara B+W mrc kaesemann 77mm z Hong kongu - cena około 370 zł i obawiam się, że wydałem sporo kasy na podróbe. Wszystko było ładnie zapakowane, filtr na pierwszy rzut oka igła ale nabrałem podejrzeń kiedy po wyjęciu filtra z pudełka na gąbce zabezpieczającej został tłusty ślad. Przetarłem więc gwint kawałkiem materiału i faktycznie zostawał czarny ślad, w dodatku okazało się, że oprawa nie jest mosiężna tak jak w specyfikacji schneiders optics. Wszystko wskazuje na to, że stałem się posiadaczem dobrze wykonanej podróby. Czy ktoś z was słyszał o podróbkach B+W? Bo dziś przeszukałem sieć i natrafiłem na stronie amerykańskiego dystrybutora na taką informacje:

Schneider Optics USA Please note: All of the B+W filters 2filter.com sells are mounted in B+W German brass rings only , In markets around the world you can purchase B+W filters in mounting ring materials other than brass. The boxes and the filters look the same in a picture. When you feel the quality of the brass mount you know you have the right one.

Przed zakupem B+W sporo przeczytałem na forum i nigdzie nie było wzmianki o podróbach, dlatego chciałem zapytać czy tylko ja się wpakowałem?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eiwrel Zobacz posta
    Witam wszystkich
    Ostatnio zamówiłem polara B+W mrc kaesemann 77mm z Hong kongu - cena około 370 zł i obawiam się, że wydałem sporo kasy na podróbe. Wszystko było ładnie zapakowane, filtr na pierwszy rzut oka igła ale nabrałem podejrzeń kiedy po wyjęciu filtra z pudełka na gąbce zabezpieczającej został tłusty ślad. Przetarłem więc gwint kawałkiem materiału i faktycznie zostawał czarny ślad, w dodatku okazało się, że oprawa nie jest mosiężna tak jak w specyfikacji schneiders optics.
    Skad poznales ze nie jest mosiezna ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

eiwrel
    Guest

Domyślnie

Podczas wycierania tego brudu z gwintu starła się farba, co swoją drogą też jest dziwne bo przetarłem lekko parę razy i metal jest koloru srebrnego:/.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eiwrel Zobacz posta
    Podczas wycierania tego brudu z gwintu starła się farba, co swoją drogą też jest dziwne bo przetarłem lekko parę razy i metal jest koloru srebrnego:/.
    Jak jesteś pewny że to nie mosiądz to reklamój i to jak najszybciej ...

eiwrel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Przed chwilą się doczytałem, że sprzedawca z HK od którego zakupiłem ww filtr nie zwraca pieniędzy najwyżej wymienia towar jeżeli jest wadliwy więc nic nie zdziałam.
    Ostatnio edytowane przez eiwrel ; 13-05-2007 o 21:45

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

A powiedz mi ile zaoszczędziłeś??
    Ciągle mnie zastanawia dla ilu złotych ludzie decydują się na tak 'odległe' zakupy - w dodatku przez internet (wysyłkowo)

Cytat Zamieszczone przez Bonku5 Zobacz posta
    Życzę powodzenia w załatwianiu dodatkowo takiej sprawy.

EDIT: Tym bardziej, że tutaj masz za 399zł
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry_b+w/

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    A powiedz mi ile zaoszczędziłeś??
    Ciągle mnie zastanawia dla ilu złotych ludzie decydują się na tak 'odległe' zakupy - w dodatku przez internet (wysyłkowo)

Sugerujesz że lepiej kupić osobiście w sklepie? Jeśli tak to nie każdy ma taką możliwość :/

Uzależniony

Domyślnie

EDIT: Tym bardziej, że tutaj masz za 399zł
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/filtry_b+w/
    Tyle, że to jest zdaje się cena za wersję zwykłą, a nie Kaesemann.
    Co do zakupów w HK, to pewnie znajdą się i zadowoleni, ale w takich miejscach to nawet kupując coś osobiście lepiej dwa razy wszystko sprawdzić... :neutral:

Bonku5: Z polskim czy innym "zachodnim" sklepem internetowym łatwiej w razie czego dochodzić swojego niż ze skośnookimi właścicielami magazynów na jakimś portowym nabrzeżu, a i ryzyko o ile mniejsze.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 13-05-2007 o 23:14

eiwrel
    Guest

Domyślnie

Panowie jedno zdanie co do zakupów w HK, przed chwilą odebrałem nowiutki 17-40 4L zakupiony w kea photos za 2200 zł i zaoszczędziłem więcej niż pare złotych. Niestety straciłem na fltrze ale jakoś to przeboleje. Sklep z którego kupowałem www.hvstar.com ma pozytywne oceny na ebay dlatego postanowiłem kupić u nich. Może sie mylę ale ten metal nie przypomina mosiądzu. I jeszcze jedno co do zakupów w Polsce, osobiście ich unikam bo z reguły byłem roczarowany i nie byłbym wcale zdziwiony gdyby się okazało, że w Polsce też chodzą podróbki B+W.

Domyślnie

mam 5D , 17-40 4l, 70-200 2.8 l z honk kongu i jestem w 100% zadowolony miesiąc temu cciałem kupić blende ze sklepu AFE w trójmieście i nie mam ani blendy ani pieniędzy a sklep oczywiście milczy, więc to raczej niereguła gdzie bezpieczniej.
    Canon EOS 5D | Canon EOS 5D MKII | 70-200 L f/2.8 IS USM |Canon 85 L f1.2 USM |Canon 35 L f1.4 USM |Canon 50 f1.4 USM |Speedlite 580EX | Praktica MTL 5B |Carl Zeiss Jena 29mm f2.8 |Pentacon auto 50mm f1.8 | Miranda ZF-3

martinbartnicki.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów