Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: co kupic-lustro cyfrowe?

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie że trochę teoretyzujesz. Zwłaszcza że wątku mowa o lustrach nie o kompaktach - jak mi się zdaje . Te dodatkowe 2 mpix w 400D akurat w niczym nie pogarszają jakości obrazu w stosunku do 350-tki. Wręcz polepszają sytuację o tyle że przy zmniejszaniu zdjęcia mamy większą liczbę szczegółów do dyspozycji.
    moze i o lustrach ale chcialem obrnic swoja teze...
    w 400d rzeczywiscie tego efektu nie widac ale watek jest w dziale dla poczatkujacych a nie dslr wiec pozwolilem sobie odniesc sie do kompaktow
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Mam wrażenie że trochę teoretyzujesz. Zwłaszcza że wątku mowa o lustrach nie o kompaktach - jak mi się zdaje . Te dodatkowe 2 mpix w 400D akurat w niczym nie pogarszają jakości obrazu w stosunku do 350-tki. Wręcz polepszają sytuację o tyle że przy zmniejszaniu zdjęcia mamy większą liczbę szczegółów do dyspozycji.
    moze i o lustrach ale chcialem obrnic swoja teze...
    w 400d rzeczywiscie tego efektu nie widac ale watek jest w dziale dla poczatkujacych a nie dslr wiec pozwolilem sobie odniesc sie do kompaktow

Powiedziałbym "w wypadku hi-end" no bo przecie czy 1D mk3 szumi mocniej ni z mk2?
    no ale tu zmienilo sie wiecej niz tylko ilosc pixeli
    400d jest w wielu rozwiazaniach identyczne co 350d
    a te dwie jedynki to zupelnie inne konstrukcje

Ale tak po prawdzie, to cały dowcip polega tylko i wyłącznie na tym, by pucha Ci sprawiała radochę. Idź pomacaj poszczególne modele - może z którymś zaiskrzy, poczujesz doń miętę i sprawa rozwiąże się samoistnie.
    czy ja wiem......tak to 90% fotografow bralo by np d80 czy d200 a nie 350 czy 400d czy 30d
    jak wzialem d200 do reki to zakochalem sie w nim ale mimo to wybralem 30d-czasami trzeba kierowac sie racjonalnym podejsciem a nie uczuciami
    Ostatnio edytowane przez 777 ; 16-05-2007 o 21:39 Powód: Automerged Doublepost
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów