Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Panoramia w labie

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie Panoramia w labie

Robie wystawę swoich fotografii, wiec trochę obrabiam fotki. W archiwum znalazłem ładna panoramę którą chciałbym wystawić. Jak jest z labem jeśli chodzi o panoramy. Dadzą radę wydrukować takie zdjęcie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    Robie wystawę swoich fotografii, wiec trochę obrabiam fotki. W archiwum znalazłem ładna panoramę którą chciałbym wystawić. Jak jest z labem jeśli chodzi o panoramy. Dadzą radę wydrukować takie zdjęcie?
    chyba zaleznie od labu...?

ja np. mam taką sytuację, że czasami daję jednoczesnie do wykonania odbitki z lustra i kompaktu. Zaznaczam na kopercie np. format 10x15 i w efekcie otrzymuję różne odbitki: z lustrzanki rzeczywiscie mają 10x15cm, natomiast te z kompakta wychodza tak okolo 10x13cm.
    Wydaje mi się, że gdybym dał im do odbicia plik panoramiczny, to zrobiliby mi odbitkę 10x17, 10x20 czy 10x25 zaleznie jak by im tam wyszlo z proporcji...
    czy się mylę?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

a nie jest czasem tak, ze z kompaktu zdjecia wychodzą 3:4 i wtedy jeżeli klient sam nie wykadruje do 2:3 to maszyna sama to robi. zawsze mi się tak wydawało. może ja się mylę

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Niektóre laby mają możliwość robienia na rolce papieru o praktycznie dowolnej długości. Laby "drukujące" zdjęcia na Durstach (w Wawie na Dzikiej) mają możliwość wykonania praktycznie dowolnego formatu nawet 1x30 metrów.

Panoramy można też drukować na drukarkach Epsona. Podobnie z formatami jest - np. w labie koło mnie wydrukować mogą 60cm x nnn metrów.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu
    Miasto
    Strzałkowo

Domyślnie

musze obskoczyć moje okoliczne laby i dowiedzieć się gdzie wydrukują mi panorame

Domyślnie

jak nie robią panoram to mozęsz zrobić mały patencik połączyć na kompie kilka panoram (zdjęcie pod zdjęciem kilka sztuk) i druknac w formacie np 30x45 cm (musisz w programie sprawdzić czy ci nie przytnie panoramy) a potem w domu czy w labiepoprosić o przycięcie ploterem poszczególnych zdjęc...
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Uprawnienia umieszczania postów