Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 85 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skoku Zobacz posta
    to samo zaobserwowalem w moim gripie do 40d. dlatego po skonczonej pracy wylaczam gripa przelacznikiem. baterie trzymaja normalnie.
    A co to zmienia, skoro nadal bateria jest w środku?? Przełącznik jedynie wyłącza "guziczki".
    puszki + szkła + inne graty

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

to zmienia, że przy włączonym przełączniku, świeżych akku (1 oryg canon i 1 GP) 160 zdjęć na porannym spacerze. aparat do torby. następnego dnia rano połowy baterii nie ma.
    odkąd zacząłem przed schowaniem aparatu wyłączać gripa baterie trzymają tak jak powinny
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Dwa dni temu zląkłem się niesamowicie, Rebel się nie odezwał i to kompletnie. Nie reagował na włączanie i wyłączanie zasilania, odpiąłem BG-E1, zamieniałem baterie oryginalne i zamienniki i nic, po czym wyjałem baterię podtrzymującą pamięć aparatu. Odetchnałem z ulgą, kamień z serca spadł.

Jeśli chodzi o BG-E1 oryginalny Canon, zauważyłem jedną rzecz, że gdy manipuluje kółkiem Dial w Body to ustawienia się zmieniają do pewnego momentu i przestaje działać, wystarczy jednak, że ruszę kółkiem Dial w Gripie działa już wszytsko. Ta sytuacja ma zazwyczaj miejsce jak często pstrykam raz Portret raz Pejzarz.

Czy to może być sygnał, że coś jest nie tak, czy może wystarczy styki poprzeczyszczać?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frontside Zobacz posta
    pozwolę sobie podpiąć się pod temat...
    od jakiegoś miesiąca mam gripa do 5D (zamiennik firmy Phottix) Problem w tym ze mam wrażenie ze rozładowuje mi akumulatory. Po naładowaniu i włożeniu do gripa i przelezakowaniu w torbie (nawet bez robienia zdjec) po kilku dniach aparat pokazuje ze ma polowe baterii a po kilku zdjęciach baterie zdychają...
    Czy to faktycznie problem gripa czy akumulatory kończą swój żywot?? spotkał się ktoś z czymś takim??
    Witam, mam to smao na Phottixie, w instrukcji doczytalem sie ze jesli aprezt ma byc nie uzywany przez jakis czas to nalezy zdjac gripa, lub pewnie wystarczy wyjac baterie. Fakt ze dziwne. Nie sprawdzalem jeszcze z prelacznikiem, pzdr

zyga78
    Guest

Domyślnie

Jak powiadała moja Mama "kto tanio kupuje ten dwa razy traci" Czy nie lepiej dozbierac i kupic oryginała? Jak mawiał Tata Tofika ( Ani mru mru ) "wszystko co oryginalne jest lepsze"

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów