Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

a może tylko wyłączenie grip'a?
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

tonzi
    Guest

Domyślnie

hmm, czyli mówisz, że jeśli wyłączę gripa, to nie będę mógł robić zdjęć za pomocą dodatkowego spustu i korzystać z dodatkowych przycisków?

Prawdę mówiąc nie sprawdziłem akurat tego, bo 1 raz miałem dołożonego gripa i skupiłem się na jego wymacaniu i postrzelaniu testowych fotek... będę musiał tam jeszcze raz podejść w takim razie... chyba, że do czegoś jeszcze ten przycisk może służyć?

Domyślnie

to jest włącznik/ wyłącznik gripa, a nie aparatu
    puszki + szkła + inne graty

tonzi
    Guest

Domyślnie

dzięki za odpowiedź

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Czytając posty w tym temacie nasuwa się wniosek: co oryginał to oryginał ! Z zamiennikami różnie bywa !
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Frontside
    Guest

Domyślnie

pozwolę sobie podpiąć się pod temat...
    od jakiegoś miesiąca mam gripa do 5D (zamiennik firmy Phottix) Problem w tym ze mam wrażenie ze rozładowuje mi akumulatory. Po naładowaniu i włożeniu do gripa i przelezakowaniu w torbie (nawet bez robienia zdjec) po kilku dniach aparat pokazuje ze ma polowe baterii a po kilku zdjęciach baterie zdychają...
    Czy to faktycznie problem gripa czy akumulatory kończą swój żywot?? spotkał się ktoś z czymś takim??

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frontside Zobacz posta
    od jakiegoś miesiąca mam gripa do 5D (zamiennik firmy Phottix) Problem w tym ze mam wrażenie ze rozładowuje mi akumulatory. Po naładowaniu i włożeniu do gripa i przelezakowaniu w torbie (nawet bez robienia zdjec) po kilku dniach aparat pokazuje ze ma polowe baterii a po kilku zdjęciach baterie zdychają...
    Czy to faktycznie problem gripa czy akumulatory kończą swój żywot?? spotkał się ktoś z czymś takim??
    jakie baterie, najłatwiej sprawdzić trzymając je tyle samo czasu wyjęte i sprawdzić.. ewentualnie gripa zdjąć i do aparatu włożyć i zobaczyć
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

raczej normalne, że pozostawione aku/AA się rozładowują same z siebie, choć nie w takim tempie jak u Ciebie, może czas na zakup nowego.
    puszki + szkła + inne graty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frontside Zobacz posta
    Witam, mam to smao na Phottixie, w instrukcji doczytalem sie ze jesli aprezt ma byc nie uzywany przez jakis czas to nalezy zdjac gripa, lub pewnie wystarczy wyjac baterie. Fakt ze dziwne. Nie sprawdzalem jeszcze z prelacznikiem, pzdr

Frontside
    Guest

Domyślnie

wlasnie przechodza test poza aparatem a w gripie siedza dwa nowe akumulatory... zobaczymy co sie okaze...

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów