a może tylko wyłączenie grip'a?
a może tylko wyłączenie grip'a?
canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?
hmm, czyli mówisz, że jeśli wyłączę gripa, to nie będę mógł robić zdjęć za pomocą dodatkowego spustu i korzystać z dodatkowych przycisków?
Prawdę mówiąc nie sprawdziłem akurat tego, bo 1 raz miałem dołożonego gripa i skupiłem się na jego wymacaniu i postrzelaniu testowych fotek... będę musiał tam jeszcze raz podejść w takim razie... chyba, że do czegoś jeszcze ten przycisk może służyć?
to jest włącznik/ wyłącznik gripa, a nie aparatu
puszki + szkła + inne graty
dzięki za odpowiedź![]()
Czytając posty w tym temacie nasuwa się wniosek: co oryginał to oryginał ! Z zamiennikami różnie bywa !
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
pozwolę sobie podpiąć się pod temat...
od jakiegoś miesiąca mam gripa do 5D (zamiennik firmy Phottix) Problem w tym ze mam wrażenie ze rozładowuje mi akumulatory. Po naładowaniu i włożeniu do gripa i przelezakowaniu w torbie (nawet bez robienia zdjec) po kilku dniach aparat pokazuje ze ma polowe baterii a po kilku zdjęciach baterie zdychają...
Czy to faktycznie problem gripa czy akumulatory kończą swój żywot?? spotkał się ktoś z czymś takim??
raczej normalne, że pozostawione aku/AA się rozładowują same z siebie, choć nie w takim tempie jak u Ciebie, może czas na zakup nowego.
puszki + szkła + inne graty
wlasnie przechodza test poza aparatem a w gripie siedza dwa nowe akumulatory... zobaczymy co sie okaze...