Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Wątek: Problem z gripem...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roger_Sway Zobacz posta
    Dzięki za link, zaraz zabieram się za czytanie

No to chyba jestem w tej materii za Murzynami....
    Do BP-200, można używać jakiś innych akumulatorów niż AA
    O, sorry - nie doczytałem że do BP-200 - Jak miałem analoga 300 to do gripa używałem paluszków alkalicznych i nie pamiętam żebym narzekał że jest jakoś prądożerny, chociaż wtedy akumulatory kosztowały majątek a teraz sporo potaniały - wtedy 1 sztuka kosztowała około 25zł więc nawet nie rozważałem tej opcji jak na zwykłych paluszkach fociłem przez pół roku albo i dłużej
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Swarzędz

Domyślnie

na zwykłych paluszkach fociłem przez pół roku albo i dłużej
    no... to jest super wiadomość wielkie dzięki za informacje!

Domyślnie

Mam chyba jakąś wyjątkową Deltę grip do 350D. Nie mam żadnych problemów. Używam z ciężkimi obiektywami, na statywie. Po przeczytaniu forum nawet próbowałem wyrwać na siłę grip z body, wytrzymuje znaczne obciążenie, nie ma możliwości w normalnych warunkach na "rozczepienie". Moja Delta ma wewnątrz szkielet z cienkich blaszek nierdzewnych i wygląda identycznie jak oryginał.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Odgrzebuje watek, bowiem mam pytanie do uzytkownikow gripow canonowskich: dzis kupilem BG-E2n, w sklepie go nie sprawdzalem, bo spieszylem sie do domu. W domu wyjalem grip z pudelka i okazalo sie, ze spust ma lekki luz. Chodzi o to, ze trzeba go z milimetr docisnac, zeby doszedl do pozycji "zerowej".
    Czy w Waszych gripach jest podobnie? Spust w moim 40D zadnych luzow nie ma. O ile dobrze pamietam, w gripach (canona) od moich wczesniejszych: 350D i analogowego 300 luzow nie bylo.

Moze sie czepiam, ale lubie jak wszystko jest tak, jak nalezy... Szczegolnie w markowym, drogim sprzecie.

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobonk Zobacz posta
    Lubie jak wszystko jest tak, jak nalezy... Szczegolnie w markowym, drogim sprzecie.
    Hmmm... masz prawo - szczególnie w sytuacji w jakiej się pewnie większość z Nas znajduje - aparat za 1.5 pensji + obiektyw za 2 pensje.
    Nie ma luzu - wcisk + pierwszy opór = ostrzenie i blokada czy co tam kto ma nastawione dalej wyzwolenie migawki - dokładnie tak samo jak "główny" przycisk.

Sprecyzuj co to znaczy pozycja zerowa.

Pozdro !

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzieki za odpowiedz! Z tego, co piszesz wynika, ze u Ciebie jest tak, jak byc powinno . Piszac "pozycja zerowa" mialem na mysli wlasnie ustawienie spustu, gotowe do pracy. Czyli ten moment, kiedy lekko wciskajac wduszasz go do polowy, aparat ostrzy, po czym wciskasz do konca i robisz zdjecie.

Tak mam w aparacie, a w gripie nie . No nic, pojade dzis do jakiegos sklepu, gdzie moze znade podobnego gripa, zobacze, co i jak i najwyzej w poniedzialek kolejna wycieczka przez pol Warszawy i wymiana na nowy. Dobrze, ze to zaprzyjazniony sklep, wiec nie powinni robic problemu z wymiana.

Pytalem tez dlatego, ze moze to powszechna cecha tych gripow. Pewnie musialbym zweryfikowac temat, "macajac" kilka innych BG-E2n .

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Hmmm... masz prawo - szczególnie w sytuacji w jakiej się pewnie większość z Nas znajduje - aparat za 1.5 pensji + obiektyw za 2 pensje.
    A kto Ci każe kupować tak koszmarnie drogi sprzęt?
    Tylko Canon. Po 30 latach uzbierało się tego sporo

tonzi
    Guest

Domyślnie

Witam,

Podepnę się pod temat

Jestem na etapie zakupu gripa do Rebela XTi (400D). Obmacałem dzisiaj oryginał Canona BG-E3 i bardzo mi się spodobał )

Mam natomiast jedną ciekawostkę, która mnie nurtuje. Do czego służy włącznik na gripie? nie mogę nim wyłączyć aparatu jeśli mam włączony przełącznik na aparacie. Ponoć powinno to włączać/wyłączać aparat a tak się nie dzieje - może mi ktoś podpowiedzieć? Może trzeba jakąś opcję w aparacie ustawić? Próbuję znaleźć w instrukcji aparatu i niespecjalnie mogę na coś trafić :/

Jakieś sugestie?

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobonk Zobacz posta
    W domu wyjalem grip z pudelka i okazalo sie, ze spust ma lekki luz. Chodzi o to, ze trzeba go z milimetr docisnac, zeby doszedl do pozycji "zerowej".
    U mnie jest być może jakby ciut sztywniejszy przycisk w gripe, jednak obiaw takich jak opisujesz brak.

Piotrek
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Uzależniony

Domyślnie

wiesz co ja w moim bg-e2n nie mam luzow ale chodzi nieco inaczej niz spust w apracie...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów