Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Dobry fotolab w Łodzi

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

A czy ktoś korzystał z usług Foto Spektrum na piotrkowskiej w Łodzi?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Odnośnie Fotospektrum:

- profil, który otrzymałem niczym nie różnil się od profilu pobranego od nich 3 msce wcześniej, w międzyczasie była zmiana chemii co poskutkowało nieznaczna zmiana na odbitkach testowych. Wniosek: zmiana chemii nie skutkuje rekalibracją maszyny i nowym profilem icc, co dalej sami wiecie.

- zaniosłem przygotowane tiffy skonwertowane do przestrzeni maszyny zgodnie z otrzymanym profilem icc. Efekt: pomimo moich zabiegów konwersji do przestrzeni Labu i tak musiałem posiedzieć przy maszynie z operatorem, bo przy wczytaniu mojego obrazka(-ów) pojawiał się paskudny pomarańczowy zafarb. Wniosek: po co mi profil icc labu i skalibrowany monitor jak i tak muszę przy maszynie osobiście zdecydować czy to są te kolory które chciałem uzyskać (?).

- w labie panuje światło o temperaturze barwowej ~6500K - pozwala to na odpowiednią ocenę tego co z maszyny wychodzi.

- chemia bez zastrzeżeń. papier też ok - tylko brak bieżącego oprofilowania.
    - szybka realizacja.
    - bardzo przyjemna obsługa, po kilku rozmowach mogę stwierdzić że są duże szanse na to, że wspomniane mankamenty kiedyś znikną;

Nie gościłem tam już jakiś czas (~2 msce) więc może już wiele się zmieniło na lepsze - czego sobie i zainteresowanym życzę.
    C6D, C24-70D f/4L IS, C70-200 mm f/4L IS, C50mm f/1.8 STM, Tamron 90 mm f/2.8 Di Macro; 430EX i inne,

Uprawnienia umieszczania postów