Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Dobry fotolab w Łodzi

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nr1ww Zobacz posta
    MAMY!!!! NOWY LAB w ŁODZI - NORITSU QSS3201

Odkryłem nowy lab w Łodzi. Nowy właściciel, ale załoga z byłego FOTOKONSORCJUM. Mają nowiutkie QSS3201SD na full wypasie.
    "Zarejestrowany: Nov 2007

Bez urazy ale wyczuwam spam . Możesz się jakoś uwiarygodnić np jako fotograf?

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie tylko na tym forum kolega napisał. Do tego napisał na priva
    Ale Vitez daruj winy, bo tego labu (w zasadzie tych ludzi) to Łodzi szukały tabuny fotografów po upadku Fotokonsorcjum i w końcu będę miał gdzie ze spokojnym sumieniem zdjęcia wywoływać. Takiego laboranta to ze świecą w piekle nie znajdziesz
    FOTOINKWIZYTOR

nr1ww
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    "Zarejestrowany: Nov 2007

Bez urazy ale wyczuwam spam . Możesz się jakoś uwiarygodnić np jako fotograf?

Ludzie pytali to podzieliłem się informacją.
    Pozdrawiam LUDZI

P.S.
    Bez urazy ale miałem zignorować tę wypowiedz, jednak coś mnie tknęło i zerknąłem w profil Vitez - Oniemiałem po lekturze pierwszych 2 stron, same drwiny , pouczania i złośliwości, średnio 10,49 takich wypowiedzi dziennie. GRATULACJE!!!!
    Ostatnio edytowane przez nr1ww ; 07-11-2007 o 15:54

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

jakaś strona internetowa z cennikiem? jak z filmami szerokimi, wołanie, odbitki, cennik odbitek tak jak z cyfry?

Początki nałogu Awatar Jacek Deka
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pytanie w na początku wątku:
    "Czy ktoś może polecić dobry fotolab z Łodzi?"

skutkuje odpowiedzią:
    "FOTOSPEKTRUM Laboratorium Fotografii Profesjonalnej
    Piotrkowska 189/191 - akademik filmówki (kiedyś był tam FOTO FAST)"

Więc nie rozumiem dlaczego VITEZ się oburzył, nawet jeżeli jest to reklama to zobaczymy w praniu jak się LAB zachowuje. Po to jest forum, żeby pewne informacje przekazywać, a potem o nich dyskutować.

Vitez nie przesadzaj.

PS.

Jakby ktoś chciał to mój kolega/sąsiad pracuje w labie ( a właściwie w dwuch na zmianę - maszyny bodajże Noritsu - ale żaden lab z wymienianych w tym wątku) mogę mu coś podrzucić do przetestowania i wywołania bez korekcji.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek Deka Zobacz posta
    Więc nie rozumiem dlaczego VITEZ się oburzył, nawet jeżeli jest to reklama to zobaczymy w praniu jak się LAB zachowuje.
    Nie oburzyłem się, tylko zareagowałem podejrzliwie - taki "zawód" (podpis pod moim nickiem wiele wyjaśnia ). Jeśli jest to reklama to spójrz do Regulaminu forum co mówi na temat reklamy.
    Na prośbę o uwiarygodnienie się kolega nr1ww reaguje w trollowym stylu przytykami osobistymi... rozumiem że może być świetnym 'laborantem' jednak poziom komunikacji międzyludzkiej i internetowej leży u kolegi i ja, gdybym miał oceniać ten lab tylko na podstawie tego wątku (a nie sprawdzonych opinii od innych fotografów np Marantza) to nie oddałbym swoich zdjęc do kogoś kto reklamuje i odzywa się na poziomie "dzieci neostrady" .
    EOT z mojej strony bo na szczęście są wystarczające pozytywne opinie ale mam nadzieję ze nr1ww nie będzie dalej rozdrapywał.

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

A jakie ceny? Ostatnio robiłem odbitki w lab-net.pl ale przy cenie 8,50 za przesyłkę mniejszych ilości odbitek np. 15x21 po 1,25 zł się średnio opłaca zamawiać, a większe też za jakiś czas będę robił i chciałem porównać ceny
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak tam testy fotolaba przy Piotrkowskiej? Mam rzut kamieniem z pracy dosłownie więc może coś bym na próbę podrzucił.
    Chyba, że ktoś z Was już ma wiarogodne testy?
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Byłem, w którąś tam sobotę. Zaniosłem 3 fotki na próbę, do wywołania w godzinę w formacie A4 - wcześniej wywoływałem je już w kilku labach.
    Szkoda, że nie mam skanera to bym wrzucił porównanie co zrobiono z tego zdjęcia...

Może ja miałem pecha i w sobotę nie było osławionej "załogi z Fotokonsorcjum" (przyznaję z całym szacunkiem, że kiedy działało FK to był jeden z niewielu sklepów z kumatą obsługą). Nie wiem.

Kupiłem IP4500 tydzień temu i siedzę z bananem na gębie - spokój wewnętrzny bezcenny :-)
    1Ds III | 20D+BGE2 | 30+BP300 | 17-40/4L | 35/1,4L | 85/1,8 | 135/2L | 580EX II | Lowepro ROVER AWII, SR D300AW

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pójdę i ja ale może z mniejszym formatem.
    Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów