Nie tylko na tym forum kolega napisał. Do tego napisał na priva![]()
Ale Vitez daruj winy, bo tego labu (w zasadzie tych ludzi) to Łodzi szukały tabuny fotografów po upadku Fotokonsorcjum i w końcu będę miał gdzie ze spokojnym sumieniem zdjęcia wywoływać. Takiego laboranta to ze świecą w piekle nie znajdziesz![]()
FOTOINKWIZYTOR
Ludzie pytali to podzieliłem się informacją.
Pozdrawiam LUDZI
P.S.
Bez urazy ale miałem zignorować tę wypowiedz, jednak coś mnie tknęło i zerknąłem w profil Vitez - Oniemiałem po lekturze pierwszych 2 stron, same drwiny , pouczania i złośliwości, średnio 10,49 takich wypowiedzi dziennie. GRATULACJE!!!!
Ostatnio edytowane przez nr1ww ; 07-11-2007 o 15:54
jakaś strona internetowa z cennikiem? jak z filmami szerokimi, wołanie, odbitki, cennik odbitek tak jak z cyfry?
Pytanie w na początku wątku:
"Czy ktoś może polecić dobry fotolab z Łodzi?"
skutkuje odpowiedzią:
"FOTOSPEKTRUM Laboratorium Fotografii Profesjonalnej
Piotrkowska 189/191 - akademik filmówki (kiedyś był tam FOTO FAST)"
Więc nie rozumiem dlaczego VITEZ się oburzył, nawet jeżeli jest to reklama to zobaczymy w praniu jak się LAB zachowuje. Po to jest forum, żeby pewne informacje przekazywać, a potem o nich dyskutować.
Vitez nie przesadzaj.
PS.
Jakby ktoś chciał to mój kolega/sąsiad pracuje w labie ( a właściwie w dwuch na zmianę - maszyny bodajże Noritsu - ale żaden lab z wymienianych w tym wątku) mogę mu coś podrzucić do przetestowania i wywołania bez korekcji.
Nie oburzyłem się, tylko zareagowałem podejrzliwie - taki "zawód" (podpis pod moim nickiem wiele wyjaśnia). Jeśli jest to reklama to spójrz do Regulaminu forum co mówi na temat reklamy.
Na prośbę o uwiarygodnienie się kolega nr1ww reaguje w trollowym stylu przytykami osobistymi... rozumiem że może być świetnym 'laborantem' jednak poziom komunikacji międzyludzkiej i internetowej leży u kolegi i ja, gdybym miał oceniać ten lab tylko na podstawie tego wątku (a nie sprawdzonych opinii od innych fotografów np Marantza) to nie oddałbym swoich zdjęc do kogoś kto reklamuje i odzywa się na poziomie "dzieci neostrady" .
EOT z mojej strony bo na szczęście są wystarczające pozytywne opinie ale mam nadzieję ze nr1ww nie będzie dalej rozdrapywał.
A jakie ceny? Ostatnio robiłem odbitki w lab-net.pl ale przy cenie 8,50 za przesyłkę mniejszych ilości odbitek np. 15x21 po 1,25 zł się średnio opłaca zamawiać, a większe też za jakiś czas będę robił i chciałem porównać ceny![]()
Saurus
Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
"Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart
Galeria WWW
Jak tam testy fotolaba przy Piotrkowskiej? Mam rzut kamieniem z pracy dosłownie więc może coś bym na próbę podrzucił.
Chyba, że ktoś z Was już ma wiarogodne testy?
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania
Byłem, w którąś tam sobotę. Zaniosłem 3 fotki na próbę, do wywołania w godzinę w formacie A4 - wcześniej wywoływałem je już w kilku labach.
Szkoda, że nie mam skanera to bym wrzucił porównanie co zrobiono z tego zdjęcia...
Może ja miałem pecha i w sobotę nie było osławionej "załogi z Fotokonsorcjum" (przyznaję z całym szacunkiem, że kiedy działało FK to był jeden z niewielu sklepów z kumatą obsługą). Nie wiem.
Kupiłem IP4500 tydzień temu i siedzę z bananem na gębie - spokój wewnętrzny bezcenny :-)
1Ds III | 20D+BGE2 | 30+BP300 | 17-40/4L | 35/1,4L | 85/1,8 | 135/2L | 580EX II | Lowepro ROVER AWII, SR D300AW
Pójdę i ja ale może z mniejszym formatem.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania