Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Dobry fotolab w Łodzi

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Dobry fotolab w Łodzi

Czy ktoś może polecić dobry fotolab z Łodzi? Ostatnio zamknięto Fotokonsorcjum, które było moim zdaniem wyśmienitym jakościowo labem i nie bardzo wiem, wraz z dość liczną grupą klientów tego labu, gdzie możemy uzyskać równie dobrą jakość w powtarzalny sposób. Najlepiej, aby można było zrobić zdjęcia na papierze Fuji a rozmiary były rozmaite do formatu 30x45 włącznie.
    Mam nadzieję, że mieszkańcy Łodzi i okolic znajdą jakieś miejsce godne polecenia.
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Czy ktoś może polecić dobry fotolab z Łodzi? Ostatnio zamknięto Fotokonsorcjum, które było moim zdaniem wyśmienitym jakościowo labem i nie bardzo wiem, wraz z dość liczną grupą klientów tego labu, gdzie możemy uzyskać równie dobrą jakość w powtarzalny sposób. Najlepiej, aby można było zrobić zdjęcia na papierze Fuji a rozmiary były rozmaite do formatu 30x45 włącznie.
    Mam nadzieję, że mieszkańcy Łodzi i okolic znajdą jakieś miejsce godne polecenia.
    W dodatku te 30x45 było u nich chyba najtańsze.
    Dołączam się do pytania. Hm... muszę spytać w ,,Powiększeniu''. Dawno u nich nie byłem, a oni 30x45 robili właśnie w fotokonsorcjum (te same nadruki z tyłu, między innymi wyraźnie ,,fotokonsorcjum'')

Całkiem porządny wbrew poglądowej opinii jest moim zdaniem po sąsiedzku od nich lab w MM. Trzeba tylko uważać przy odbiorze - ostatnio na dwa oddane u nich zestawy zdjęć, były dwie pomyłki.
    Za pierwszym razem 20x30 policzyli mi jako 10x15 i zapłaciłem niecałe 15 zł za 15 zdjęć. Ale już dałem spokój i nie chodziłem się targować, bo mieli wielu klientów w kolejce. Za drugim razem poucinali mi zdjęcia 15x21, które były przygotowane do ich maszyny (152x210, 400dpi) i miały iść w trybie reprodukcji. Odbitki po zmierzeniu miały 20cm zamiast 21, ale to było 7 odbitek i zrobili mi nowe w 5 minut i bez gadania.

Niestety, maks u nich to 20x30.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ja do tego miałem w fotokonsorcjum zniżki. W MM obok robią na Kodaku a ja wolę Fuji. Jutro zobaczę co jest w tym drugim MM, tam kiedyś robili na Fuji.
    Do tego teraz jest tam chyba promocja , 20X30 za 99 groszy
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Ja do tego miałem w fotokonsorcjum zniżki. W MM obok robią na Kodaku a ja wolę Fuji.
    Na papierze kodaka, ale na maszynie agfy. Ciekawe w jakiej chemii (-:

A z drugiej strony, fotokonsorcjum się zamknęło, ale co z ich gratami?
    Mieli fajnego Noritsu i parę innych gratów, których tam przybywało (takie kioski / komputerki do wybierania zdjęć) Ktoś wkrótce powinien albo otworzyć punkt z tym Noritsu, albo opchnie w dobrej cenie. Trzeba śledzić allegro! (-:
    No chyba że maszyna im się popsuła i nie opłacało się naprawiać, ale to tylko moje gdybanie.

Miasto
    Łódź

Domyślnie

O tym, że plajtują to wiedziałem od kilku miesięcy. Pytałem się u nich, ale nie chcieli tego potwierdzić i zaprzeczali. Znajomy dostał propozycję kupna ich maszyn od komornika. Maszyn szkoda, bo mieli pierwsza klasa. I gdzie ja teraz filmy wywołam? Masz coś dobrego do polecenia? Mam Superię Realę do wywołania i nie chcę, by mi jakiś paprok sknocił zdjęcia. A skany chciałbym takie duże jak w fotokonsorcjum tylko było możliwe.
    FOTOINKWIZYTOR

Miasto
    Łódź

Domyślnie

C41 wołam w ,,Powiększeniu'', pozostałe sam. Nie wiem jak teraz, bo ostatnio byłem u nich z pół roku temu. Ale przypadkiem mam 5 filmów do zrobienia i jutro się tam wybiorę. Trzy to tanie Agfa XRG, imprezowy, ale i z imprezy (wystawa kotów, na której Viteza nie spotkałem, hie hie) i dwa NPS z plenerku z komunii znajomych i tu wolę żeby nikt nie popsuł.
    Skany również robię sam. Jakie robili w fotokonsorcjum?
    Ostatnio edytowane przez minek ; 13-05-2007 o 21:49

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mnie robili takie skany, że zdjęcie wychodziło ponad 25 MPx. To nie były równe cyferki.
    FOTOINKWIZYTOR

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

powiększenie, ale nie można rozmawiać z tą kobietą zza lady, która łaskę robi że podejdzie, tylko bezpośrednio z laborantem. Inna opcja to lafob, tyle że tam, co dla mnie ważne, nie robią kolor średniego formatu inaczej niż z powiększalnika, co oczywista jest lepsze ale drogie, jeżeli tylko wglądówki chce się zrobić.

Domyślnie

Ja mam do polecenia dwa laby- od 10 ciu lat robię odbitki i wywołuję w Folabie- Agfa blisko rogu Narutowicza i Piotrkowskiej. Nie mogę narzekać, ostatnio mają też druk wielkowformatowy. Chłopaki kumate i mozna się z nimi dogadać. Drugi z którego byłem zadowolony (tam robiłem odbitki 30 x 40 i 50 x 70) to wspomniany Lafob na Pomorskiej, na pewno staranny, godny polecenia- przykładają się solidnie do zdjęć z filmów- ale nieco drogawy. Fotokonsorcjum szkoda. Też było ok.

Coś już napisał Awatar bachoo

Domyślnie

Nie no ja to w zalobie jestm po fotokonsorcjum. Kurde i co teraz. Fokal na narutowicza przy piotrkowskiej ewentualnie lafob przy kosciele św. Teresy. - rondo solidarnosci to sie chyba nazywa. Lafob dobry tylko drogi, a Fokal tez dobry tylko Tanszy i zawsze sie mozna dogadac. Tylko Brakuje mi tych formatow co w fotokonsorcjum i wygodnego parkingu. kurdebele. Kiedys jeszcze fajny punkt byl w ABC na zgierskiej ale Facet sie chyab juz tylko na allegro przerzucil - z filtrami. Dawajcie znac jak ktos z was jakąś perełkę znajdzie. podrawiam

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów