Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 89

Wątek: Lampa pierścieniowa makro

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

lampa w miare ok tylko plastykowy pierscien na ktory mozna zamontowac redukcje nie nadaje sie do niczego... ma mniejsza srednice niz podawana i praktycznie gwint przeskakuje albo nawet spada z redukcji...
    gdyby nie ta mala wada bylo by ok zmienic pierscien z plastikowego na metalowy o odpowiedniej srednicy i lampa bedzie git
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Lampa OK. Z moim 350D + EF 100 2.8 macro działa w E-TTL doskonale. Przy odpowiedniej proporcji do światła zastanego rezultaty bardzo zadowalające. Oczywiście jest to lampa błyskowa
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

na 45 testowych zdjec 42 sa ok a 3 sa ciemne jak by lampa blyskala w zlym czasie... zadowolenie z lampy mimo uwag jest tylko ta jakosc wykonania

dodane:

hmm ciekawostka te 3 ciemne fotki sa na f8 wszystkie 3 zdjecia zrobione na f8 sa ciemne - na wiekszym jak i mniejszym f jest wsio ok czby nie dogadywalo sie cos z tamronem 90mm ?
    Ostatnio edytowane przez Dilbercik ; 25-05-2007 o 22:08
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja zakupilem sobie te lampe w BH photo tyle ze nie delta a Phoenix. Zaplacilem za nia 60$ (druga taka sprzedalem na Alledrogo za 700 zl! ) Jakby kto chcial sobie przetestowac i jest w okolicach kraka to prosze bardzo!.

Do zalet tej lampy zaliczylbym to ze to pierscieniowka i ze dobrze wspolpracuje..

Do najwiekszej bolączki zalicze to ze w przypadku fotografowania owadow na gladkiej powierzchni (odwloki, oczka itd) niestety chamsko odbija sie swietlny ring ktorego czesto nie sposob usunac fotoszopem i zniwelowac

Czesto tez pali niemilosiernie. ladnie doswietla , nie daje cieni ale te ringi sa denerwujace. Teraz wiem czemu sa te lamki poczne w drozszych modelach.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

A czemu myślisz, że np. na takiej okrągłej biedronce nie widać odbić lampek bocznych ? Może dlatego, że one - drogie są ?

Bywalec Awatar fyrste
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

testowałem tą lampę w sklepie i poza jakością wykonania (ale czego się spodziewać po sprzęcie za 360zł!!!) działała bardzo dobrze. F22, 1/200 sek i zdjęcie pięknie naświetlone. Jako, że podobne wynalazki Canona czy Sigmy są dużo droższe to wg. mnie ta lampa jest naprawdę godna uwagi.
    Canon 855D + 8-200mm f4

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SAM Zobacz posta
    A czemu myślisz, że np. na takiej okrągłej biedronce nie widać odbić lampek bocznych ? Może dlatego, że one - drogie są ?

No taaaaaaaaak. Pewnie dlatego
    Po prostu napisalem za wczasu zanim masa osob sie nap[ali na te lampe.. ogolnie jest ok tylko ten ring
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony

Domyślnie

no wlasnie, moze jakas specjalna oferta dla 'forumowiczow' ? tylko ze ja bylbym zainteresowany wysylka do UK, bo na wyspiarskim ebay wybor tego typu zabawek jest maly, a z HK zamawiac nie chce, do tego byloby to swietne uzupelnienie do mojej najnowszej zabawki czyli sigmy 50 ex dg macro,

pytanie z innej beczki, czy ktos bawil sie czyms takim ?
    http://cgi.ebay.co.uk/BRAND-NEW-SIGM...QQcmdZViewItem
    sigma em140 dg - wydaje mi sie ze cenowo w porownaniu z canonem tez ciekawa propozycja, jakies opinie na + albo na - ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Początki nałogu Awatar Kosmo

Domyślnie

Właśnei dotarła do mnie lampka Delta. Pierwsze wrażenia pozytywne. Najgorsze jest wykonanie. Mogli zrobić chociaż metalowy gwint, bo nie wiem ile wytrzyma ten plastik. Pewnie po roku trzeba bedzie przytwierdzać to taśmą na żywca :-)
    Lapka doświetla bdb. Przy 100 makro i z wyciągnietym mieszkiem na prawie 30cm daje radę więc ok
    Ogólnie tandetny plastik + dobry błysk i TTL

Za taką cenę polecm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kosmo Zobacz posta
    Właśnei dotarła do mnie lampka Delta. Pierwsze wrażenia pozytywne. Najgorsze jest wykonanie. Mogli zrobić chociaż metalowy gwint, bo nie wiem ile wytrzyma ten plastik. Pewnie po roku trzeba bedzie przytwierdzać to taśmą na żywca :-)
    Lapka doświetla bdb. Przy 100 makro i z wyciągnietym mieszkiem na prawie 30cm daje radę więc ok
    Ogólnie tandetny plastik + dobry błysk i TTL

Za taką cenę polecm
    Efekty najważniejsze Jakaś łączka czy coś i parę sampli mam nadzieję uda się zrobić. Tylko nie kwiatuszki, bo to juz widzialem

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów