Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Canon A450

dramu
    Guest

Domyślnie

Powiedzcie co to znaczy; wielkośc obrazu :
    1/ 2592x1944
    2/2048x1536
    3/1600x1200
    4/640x480
    5/1600x1200 pocztówka
    6/2592x1456 szeroki ?
    640x480 (S) wyszedł mi w komputerze malutki

2592x1944 (L) na tyle duży żeby go zobaczyć jedżę kursorem po ekrania jedna na Irfan View robiąc Enter ładnie widać ,ale na poprzednim (640x480) jest nadal malutki
    kto się na tym zna niech mi to wytłumaczy :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Popowiedzcie jak ma ustawić w aparacie wielkośc obrazu by ładnie się zmieściła na moim '17 ekranie, ba albo mam za mały albo za duży. I jeszcze chciałabym mieć by po zdrobieniu odbitek te zdjęcia były normalnej wielkości
    Ostatnio edytowane przez dramu ; 18-06-2007 o 19:32 Powód: Automerged Doublepost

dramu
    Guest

Domyślnie Canon A 450

Jak się przestawia kompresję plików

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

wielkość obrazu to po prostu rozmiar fizyczny gdzie jednostką podstawową jest 1 pixel

640 x 480 wyświetlają ci się jako małe obrazki bo rozdzielczość Twojego ekranu jest wieksz

rób zawsze na największym rozmiarze

jeśl chcesz oglądac całe foto znajdz w ustawieniach coś w stylu "dopasuj do ekranu tylko duże obrazy"

jeśli będziesz robić na małych wielkościach to pozbawisz sie możliwości robienia odbitek - a przynajmniej tych większych

dla wydrukowania odbitki poprawnej jakości potrzeba zadrukowac papier o gąstości 10 pix / mm

ikonki zmieniły ci się bo zainstalowałś jakis program do przeglądania fot i przy instalce został on ustawiony jako domyslny program do otwierania jpg - a do tej pory był to internet expolorer

dramu
    Guest

Unhappy

Dziękuję za szybką odpowiedź. Teraz wyszedł nowy problem - chciałam wykasować wszystkie zdjęcia w aparacie a kiedyś niektóre zablokowałam czyli włączyłam ochronę (z kluczem) i teraz nie mogę tych zdjęć wykasować

dramu
    Guest

Domyślnie Canon A450 a obróbka zdjęć

Mam od niedawna Canon A450 juz mam kilkaset zdjęć i........słyszałam,że niektór firmy dawają darmowy program do obróbki zdjęć, albo tworzenia albumów rodzinnych. Nic takiego nie mam u siebie. Gdzie takie coś mogę znaleść?

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Jesli kupiles nowy aparat to powinienes dostac cdrom na ktorym na pewno jest program (zoombrowser) do katalogowania zdjec.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

pozatym jest sporo stron, z ktorych mozna pobrac darmowe, a co najwazniejsze legalne oprogramowanie np. http://www.dobreprogramy.pl
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

wamnok
    Guest

Domyślnie

Właśnie chodzi mi bardziej o to aby więcej filmów weszło, dlatego zastanawiałem się nad większą kartą niż 1GB. Jeśli ktoś się orientuje to niech powie jak jest z tymi filmami, że niby ograniczone one są i tak do 1GB, bo nie bardzo rozumiem. Czy chodzi o to, że przy większej karcie i tak nie nakręcimy dłuższego filmu niż te 25min (lub kilku o łącznej długości 25min), czy o coś innego?

wamnok
    Guest

Domyślnie

Tak sie zastanawiałem czy do A450, można wgrywać jakieś inne oprogramowanie, aktualizacja, jakieś ulepszenia (stuningować go trochę, coś zmienić)? Nie bardzo jestem w tym zorientowany, jeśli było już o tym to podajcie jakiegoś linka.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów