Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 420EX - proszę o szybka informację

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lutek Zobacz posta
    - czy palnik/zarówka zużywa się
    Tak. Jak każdy sprzęt...
    - jeśli tak to jaka może być trwałość tego
    Kilkanaście lub kilkadziesiąt tysięcy wyładowań - zależy od egzemplarza.
    - ile może mniej więcej kosztować wymiana zarówki/palnika
    Nie mam pojęcia. Spróbuj się dowiedzieć w którymkolwiek warsztatów naprawczych (nie na Żytniej ). Powinieneś taki zakład znaleźć w większości miast. Nawet jak nie będą w stanie podć kosztów wymiany w 420EX, to przynajmnej będziesz na podstawie innych danych miał informację o tzw. przeciętnym koszcie
    Czy warto w to wchodzić za 600pln?
    Za 420 EX raczej nie.

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Za takie pieniadze i taki stan lampy napewno nie warto dać 600 zł.
    Ja dałem 480 zł rok temu na allegro za 420 EX w stanie świetnym (zeby nie naduzywać słowa "idealnym"). Szukaj cierpliwie. Szukaj bez emocji!!
    Janusz

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

albo jak juz mowilismy. DOdaj 300 zl , wez nowa 430 i nie bedziesz mial dylepmatow po ilu mi padnie, jak kto to eksploatowal i inne tego typu. DOdatkowo dostaniesz wyswietlacz i troche szybsze ladowanie do blyskow
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał

Domyślnie

Ja też zachęcam Cię na zakup 430ex. Za 899 zł kupiłem niedawno w jednym z popularnych sklepów. I jeszcze kurier przyniósł mi ją za friko.
    Być albo nie być, o jest pytanie :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

W Blue Sklepie za 430 dasz 875, ale biorą prawie 30 dychy za przesyłkę. Tak czy inaczej za 900 zł można ją mieć. Pod względem cenowym (czyli 600 zł) nie warto wchodzić w 420 - przecież nową można jeszcze kupić za ok. 750 zł (chyab w Techmarkecie).
    Jestem w takiej samej syuacji, chcę kupić jakąś lampę, ale za dużo kasy nie mam (ok. 600 zł) - poczekam ten 1 miesiąc, dołożę 300 zł i kupię nową 430.
    Zresztą, żeby kupić używaną i tanią 420 (powiedzmy do 500 zł) to trzeba mieć fart, szczególnie jeśli się mieszka w jakiejś mniejszej mieścinie, jak ja, gdzie można kupić 380 ex za 400 zł.
    Kup sobie 430 i jeszcze zwrot z Canona otrzymasz. Ja mam w tej chwili 420 i uzywam czasem z glowna lampa
    A propo tego zwrotu z Canona, to można to przybliżyć, na jakiej zasadzie się to odbywa? 60 dych piechotą nie chodzi (za to mam 2 alternatywne akumulatory).

[dodane]
    Myślałem, ze uda się pójść na skróty bez odnośników...

O ile wiem, to przy odpowiedzi nie trzeba cytować całego posta, jak odpowiada się na poprzedniego...

Szkoda, jakbym kupił 400d miesiąc później miałbym 300 zł.
    Ostatnio edytowane przez Kinski ; 14-05-2007 o 11:59

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kinski Zobacz posta
    W Blue Sklepie za 430 dasz 875, ale biorą prawie 30 dychy za przesyłkę. Tak czy inaczej za 900 zł można ją mieć. Pod względem cenowym (czyli 600 zł) nie warto wchodzić w 420 - przecież nową można jeszcze kupić za ok. 750 zł (chyab w Techmarkecie).
    Jestem w takiej samej syuacji, chcę kupić jakąś lampę, ale za dużo kasy nie mam (ok. 600 zł) - poczekam ten 1 miesiąc, dołożę 300 zł i kupię nową 430.
    Zresztą, żeby kupić używaną i tanią 420 (powiedzmy do 500 zł) to trzeba mieć fart, szczególnie jeśli się mieszka w jakiejś mniejszej mieścinie, jak ja, gdzie można kupić 380 ex za 400 zł.

A propo tego zwrotu z Canona, to można to przybliżyć, na jakiej zasadzie się to odbywa? 60 dych piechotą nie chodzi (za to mam 2 alternatywne akumulatory).

www.canon.pl A potem popatrz sobie na takie haslo CASHBACK powinno byc na glownej stronie.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

Jeśli znajdziesz 420 w dobrym stanie i za połowę ceny 430 to warto. Aż tak dużo tych lampy od siebie nie różni, poradzisz sobie z 420. a jeśli nie to 580...

Awatar mobzd
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No niewiele ale zamiast dokladac 300 zl dokladasz 240 )
    Dokładnie to zwrotu dostaniesz 40zł bo 20PLN jest jako "deducted charges" czyli prowizja za przelew z Irlandi do Polski. Korzystałem z cachback prz 17-85 IS

Pozdrawiam
    Moje www | fotki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów