Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Sigma 30/1,4 minitest , zdjecia

Mieszany widok

Domyślnie

Ja również długo zastanawiłem się czy wybrać C28 1.8 czy Sigmę 30 1.4 Nie miałem wprawdzię nigdy obiektywu Sigmy ale czytając o problemach z kalibracją zdecydowałem się na Canona. Zdecydowało również to, że kiedyś może uda się przejść na FF.
    5D, 24-105L, 50/1.8

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

A ja zdecydowalem sie na Sigme 30 1.4 i... nie załuje
    Kupiłem uzywaną w ciemno (fakt ze po kalibracji przez poprzedniego wlasciciela) i jestem bardzo zdowolony - trafia w punkt, 1.4 ostre i całkowicie uzywalne.
    Bardzo fajne szkiełko. (jak sie skalibruje)

przykładowa fotka na f/1.4

600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

bardzo dobre szkło. Kupiłem przez neta w FotoIT, bez przebierania trafiłem na egzemplarz bez wad AF. Z pełną klatką też działa, tylko że robi się wielka winieta. Co czasami ma swój urok. Także nie jest to szkło zupełnie nie używalne z pełną klatką. Tak naprawdę to chciałem kupić 35L ale znalazłem tą sigmę i nie sprawdziłem że nie jest do mniejszych matryc. Mała być trzydziestka do 5d a jest trzydziestka do marka i nie żałuje. Bardzo przyjemne szkło.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zabol Zobacz posta
    bardzo dobre szkło. Kupiłem przez neta w FotoIT, bez przebierania trafiłem na egzemplarz bez wad AF. Z pełną klatką też działa, tylko że robi się wielka winieta. Co czasami ma swój urok. Także nie jest to szkło zupełnie nie używalne z pełną klatką. Tak naprawdę to chciałem kupić 35L ale znalazłem tą sigmę i nie sprawdziłem że nie jest do mniejszych matryc. Mała być trzydziestka do 5d a jest trzydziestka do marka i nie żałuje. Bardzo przyjemne szkło.
    Ja bym chętnie zobaczył sampla z marka

can-on
    Guest

Domyślnie

zabol, możesz pokazać jakiegoś sampla z FF?

Domyślnie

to z marka z 5d nie mam nic na razie pod ręką, ale zrobię i coś wstawię

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

w pokrewnym watku (http://canon-board.info/showthread.php?t=8770&page=9) były przykłady fotek:

600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

widok z za okna sigma 30mm i 5d (f2.0)

1dm3 30mm f2.0
    Ostatnio edytowane przez zabol ; 09-01-2009 o 11:04

Domyślnie

Kupiłem "mocno" używaną (z naciskiem na "mocno"). Świetne szkło, idealnie sprawdza się w fotografii ślubnej. Ostra od 1,4. W sumie na 1,4 jest bardziej ostra niż 1,6 czy 1,8
    Faktem jest, że miała front focus ale używam ją z 7D, który ma możliwość kalibracji w body. Zabieg ten wyeliminował ów przypadłość
    Odkąd kupiłem to szkło praktycznie nie ściągam go aparatu.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów