Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 11-05-2007 o 13:38
Sorrki, że teraz dopiero odpowiadam...
Po pierwsze to nie spodziewałem się tak entuzjastycznego odzewu, cieszę się że wielu z Was ta wtyczka pomoże.
Co do IE7 - ta (za przeproszeniem) przeglądarka używa mechanizmu OpenSearch, podobnie jak Firefox 2.x. Kliknąłem po prostu w link z pierwszego posta w tym temacie i w IE7 wtyczka ta również działa
Co do Firefoxa ver < 2.0 - używa on mechanizmu Sherlock. Trzeba napisać wtyczkę zgodnie z tym standardem (już uznanym jako przestarzały). Próbowałem coś zrobić w tym kierunku, ale marne efekty tego były... Obiecuję jeszcze pokombinować.
Jeśli ktoś chce samemu spróbować coś z tym zrobić:
Tworzenie wtyczek OpenSearch Firefox >= 2.0 i IE7
Tworzenie wtyczek MozSearch uproszczony OpenSearch, Firefox >= 2.0 i IE7
Tworzenie wtyczek Sherlock Firefox < 2.0
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez olekbuszka ; 11-05-2007 o 14:08
Ja tez chcalem podziekowac szczegolnie teraz jak szukajka forumowa ma "problemy"
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
generalnie opcja bardzo dobra, choć chciało by się powiedzieć że nie ulepsza "naszego forum" lecz tylko pokazuje jak żyć z jego niedogodnościami - wiem wiem, strasznie marudny jestem
więc jeszcze jedno pytanie. czy w owej opcji, da się w jakiś magiczny sposób zaznaczyć aby przeszukiwał konkretne, podforum![]()
GALERIA CB <========> GALERIA digart.pl
Canon EOS 5D + 24-105 f/4 L IS + 70-200 f4 L + 35 f/1.4 L + 580 EX + Jupiter 9 MC 85 f/2 + Sonnar 135 f/3,5MC - GENERALNIE CAŁA MASA SPRZĘTU, I TOTALNY BRAK UMIEJĘTNOŚCI
no mam nadzieję, że wreszcie odciążę MacGyvera![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Bóg Ci zapłać dobry człowieku za ten wynalazek, szkoda że dopiero teraz go odkryłem, moje życie jest teraz piękniejszepozdro
To ja sie podloze z wyszukiwarka ze stopki![]()
.
Jestem trochę drewniany w szukaniu info na tej stronie. Potrzebuje znaleźć polską instrukcję do Digital Photo Professional i Picture Style Editor dodawanych do 7D - chodzi mi o obróbkę RAW-ów, które umiem w wersji podstawowej obrobić a chciałbym teraz więcej złożonych funkcji się nauczyć. Pomożecie?![]()