Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Srebrny canon 350d

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta

Może ktoś kto ma srebrną 300 lub 350 to może potwierdzi lub zaprzeczy ?
    Potwierdzam>

Z trzysetki wylazł mi na rogach plastik koloru hmmmm, powiedzmy tak 30 % czarnego .

robiłem nawet dokładnie te "winkle" na allegro no ale kto by trzymał takie foty

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grisha Zobacz posta
    Z tego co ja się zdąrzyłem dowiedzieć, to Canon EOS 350D (czarny) jest modelem wypuszczonym na rynek Europejski produkowany w japoni, natomiast Canon Digital Rebel XT (srebrny) jest produktem na rynek amerykański i produkowany w chinach tudzież na tajwanie (już teraz nie pamietam).
    Mam 350d wersję amatorską (srebrny), a dokładniej to jest właśnie Digital Rebel XT. Jest na dole napis: Made in Japan.
    Zewnętrznie zużywa się typowo: matowe okleiny zaczynają błyszczeć na brzegach, w miejscach drobnych obić i otarć pojawiają się szramy. Nie krwawi.

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Czyli dobrze mówiłem, pomyliłem się tylko co do koloru plastiku

Choć na białym plastiku łatwiej jest uzyskać srebrny kolor, który podczas malowania bardzo słabo kryje i przebija kolor spod spodu, możliwe że Canon celowo dał czarny plastik by wyciągnąć głębie srebrnego koloru
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Czyli dobrze mówiłem, pomyliłem się tylko co do koloru plastiku

Choć na białym plastiku łatwiej jest uzyskać srebrny kolor, który podczas malowania bardzo słabo kryje i przebija kolor spod spodu, możliwe że Canon celowo dał czarny plastik by wyciągnąć głębie srebrnego koloru
    Oprócz białego i czarnego są jeszcze inne kolory. U mnie na otarciach widać kolor szary. Na oko jest to szarość zbliżona do 18% idealnej szarości kokodaka (-:

Początki nałogu Awatar michal.s
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Na srebrnych urządzeniach jakie posiadam/posiadałem, przeważnie był biały i szary plastik.

Chcąc malować na czarnym plastiku srebrną farbą, trzeba jej położyć naprawdę dużo, co sprzyja wcześniejszym odpryskom/wytarciom/zadrapaniom.
    Pozdrawiam - Michał Słonczyński

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów