Udźwig: 11kgZamieszczone przez pazurek
Waga: 0.78kg
To musi być kawał ruły.
Mój rup dotarł włąsnie przed chwilka razem z sherpą. Całkiem fajny ten "patyczek"![]()
Udźwig: 11kgZamieszczone przez pazurek
Waga: 0.78kg
To musi być kawał ruły.
Mój rup dotarł włąsnie przed chwilka razem z sherpą. Całkiem fajny ten "patyczek"![]()
40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam
Ogromne??? No nie jest to ekwipunek "James'a Bonda", ale kawal solidnej rury, o ktora warto bezpiecznie i stabilnie oprzec swoje "Canonowskie klejnoty"Zamieszczone przez pazurek
![]()
To smieszne, bo wielu z CB wypowiadalo sie, ze sprzet im za duzo wazy...
Moze jestem dziwny, ale ja w wiekszej wadze czuje stabilnosc, solidnosc i jakosc :rolleyes:
ps
Monopody i statywy Manfrotto sa ciezkie, ale za to solidne i stabilne. No niestety - cos za cos![]()
Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 28-04-2006 o 23:34
hehe, zerknij tutaj w Uwagach użytkownika :smile:Zamieszczone przez pazurek
No wlasnie tak tez mysle ze 681 przy 350d z 400/5.6 to troche za duzo. Wiekszych szkiel i tak na razie nie planuje.![]()
Ja mam 234RC. Kadr pionowy - żaden problem, na załączonym obrazku. Co do funkcjonalności i komfortu to można trochę pokwękać, ale największa jej zaleta to mała masa i wymiary. Nie żałuję zakupu.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
Skoro mowa o monopodach, to co byście wybrali ? Chodzi o głowicę. Zastosowanie - fotografia przyrodnicza.
Sorki, że linki ze sklepu z USA, ale tam będę robił zakupy.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
czy
http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
Witam,
Odgrzeje temat, przymierzam się do kupna monopoda i zastanawiam się czy rozważać coś ze stopą do "przydeptania" czy prostą konstrukcje. Ktoś się z czymś takim mierzyłf, wlaczył, pokonał? Warte to, to zachodu? Myślę nad Velbonem RUP-43, czymś raczej w tej skali cenowej. Może macie coś godnego polecenia, bo z powyższej dyskusji niewiele budujących wniosków można wysnuć.
Życie to nie próba generalna
Nie podnieca mnie to co jest przyczepione do aparatu, istotne jest to co jest przed nim i kto wisi za nim
piast9: czekaj czekaj, jakim cudem? szybkozlaczka jest przekrecona o 90 stopni?
no jak to jak? przeciez widac jak,! ta "glowica" ma tylko jedna plaszczyzne obrotu, a ktora czy kadr pion/poziomy lub opuszczenie/podnisienie w kadrze poziomym to ty decydujesz... jesli na koncerty to wtedy moze dac rade jednak glowca kulowa bedzie IMHO lepsza jak bedziesz uzywal np na ptaki ...Zamieszczone przez pazurek
Śmigam po google i gdzie ino i nie moge wpaść na taką szybkozłączkę;(Zamieszczone przez Zigi
No i też czekam na RUP-43![]()
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl