Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 153

Wątek: Monopody

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Ja dzisiaj bylem w Krakowie w foto plusie i po raz pierwszy na zywo moglem zobaczyc z bliska monopody frotki. Pierwsze wrazenie: o kur* jakie to ogromne! Bylem juz zdecydowany na 681, ale jak zobaczylem ta rure to zwatpilem. Nie wiem czy mi sie chce targac taki kawal zelastwa w plener... ??:
    Udźwig: 11kg
    Waga: 0.78kg

To musi być kawał ruły.

Mój rup dotarł włąsnie przed chwilka razem z sherpą. Całkiem fajny ten "patyczek"
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Pierwsze wrazenie: o kur* jakie to ogromne!
    Ogromne??? No nie jest to ekwipunek "James'a Bonda", ale kawal solidnej rury, o ktora warto bezpiecznie i stabilnie oprzec swoje "Canonowskie klejnoty"
    To smieszne, bo wielu z CB wypowiadalo sie, ze sprzet im za duzo wazy...
    Moze jestem dziwny, ale ja w wiekszej wadze czuje stabilnosc, solidnosc i jakosc :rolleyes:

ps
    Monopody i statywy Manfrotto sa ciezkie, ale za to solidne i stabilne. No niestety - cos za cos
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 28-04-2006 o 23:34

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja dzisiaj bylem w Krakowie w foto plusie i po raz pierwszy na zywo moglem zobaczyc z bliska monopody frotki. Pierwsze wrazenie: o kur* jakie to ogromne! Bylem juz zdecydowany na 681, ale jak zobaczylem ta rure to zwatpilem. Nie wiem czy mi sie chce targac taki kawal zelastwa w plener... ??:
    hehe, zerknij tutaj w Uwagach użytkownika :smile:
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No wlasnie tak tez mysle ze 681 przy 350d z 400/5.6 to troche za duzo. Wiekszych szkiel i tak na razie nie planuje.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja mam 234RC. Kadr pionowy - żaden problem, na załączonym obrazku. Co do funkcjonalności i komfortu to można trochę pokwękać, ale największa jej zaleta to mała masa i wymiary. Nie żałuję zakupu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

dazz
    Guest

Domyślnie

Skoro mowa o monopodach, to co byście wybrali ? Chodzi o głowicę. Zastosowanie - fotografia przyrodnicza.
    Sorki, że linki ze sklepu z USA, ale tam będę robił zakupy.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation
    czy
    http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation

Domyślnie Ze stąpą czy bez

Witam,
    Odgrzeje temat, przymierzam się do kupna monopoda i zastanawiam się czy rozważać coś ze stopą do "przydeptania" czy prostą konstrukcje. Ktoś się z czymś takim mierzyłf, wlaczył, pokonał? Warte to, to zachodu? Myślę nad Velbonem RUP-43, czymś raczej w tej skali cenowej. Może macie coś godnego polecenia, bo z powyższej dyskusji niewiele budujących wniosków można wysnuć.
    Życie to nie próba generalna
    Nie podnieca mnie to co jest przyczepione do aparatu, istotne jest to co jest przed nim i kto wisi za nim

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

piast9: czekaj czekaj, jakim cudem? szybkozlaczka jest przekrecona o 90 stopni?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

piast9: czekaj czekaj, jakim cudem? szybkozlaczka jest przekrecona o 90 stopni?
    no jak to jak? przeciez widac jak,! ta "glowica" ma tylko jedna plaszczyzne obrotu, a ktora czy kadr pion/poziomy lub opuszczenie/podnisienie w kadrze poziomym to ty decydujesz... jesli na koncerty to wtedy moze dac rade jednak glowca kulowa bedzie IMHO lepsza jak bedziesz uzywal np na ptaki ...

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi
    Włąsnie czekam na RUP-43. Tak sobie kombinuję iż mozna dodatkowo uzbroić go w "szybkozłączkę" 323 manfotto (85zł) ewentualnie wymienić samą głowicę na wyższy model velbona ze złączką wbudowaną.
    Śmigam po google i gdzie ino i nie moge wpaść na taką szybkozłączkę;(
    No i też czekam na RUP-43
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów