Również mam problem z wagą. Mam 181 cm wzrostu i ważę 87 kg. Od stycznia udało mi się zjechać z wagi tylko 13 kg, i teraz jest problem by więcej stracić. Więc postanowiłem że może spróbuję zająć się moją sylwetką i rozbudować ją. Mam problem z brzuchem, reszta jest ok, ale brzuch duży niestety - piwa nie piję, wolę mocniejsze trunki więc od picia raczej brzucha nie mam :P Obecnie chciał bym wyrobić trochę mięśnie, jeśli chodzi o nogi to nie narzekam - częsta jazda na rowerze w trudniejszym terenie, nie raz w błocie robi swoje. Jeśli chodzi o dietę to różnie z tym u mnie bywa, nie raz w ciągu 24 godzin jem tylko obiad, innym razem są to 3 posiłki. Niestety mam skrzywienie kręgosłupa - klatka piersiowa jest wypchana do przodu przez to, co chyba dodatkowo nasila wrażenie otyłości. Czasu wolnego mam aż za dużo niekiedy :/ a teraz mam niestety najdłuższe wakacje w życiu 4,5 miesiąca, więc można się zająć wyglądem. Chcę zacząć chodzić na siłownię, ale nie bardzo wiem od jakich ćwiczeń zacząć i.t.d. może jakieś porady ?