Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 331

Wątek: Masa ciała

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hehe ja juz nic nie mowie :P
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Shit, trafił nam się konował i wszystko komplikuje. Ten wątek powstał po to tylko, żeby ludzie mieli motywację do schudnięcia/przytycia w jakiś kontrolowany sposób. Nie trzeba do tego rozdzielać włosa na czworo i szukać czegoś pod nim.
    Niestety z doświadczeń z mojej kariery sportowej wynika że "zwykli" lekarze mają mierne pojęcie o leczeniu schorzeń sportowych - najczęściej ich odpowiedź jest taka żeby przestać ćwiczyć i w ogóle nie ruszać się nigdzie z domu...
    Jak zajrzałem kiedyś do uczelnianego na PW z wybitym dość mocno kciukiem to się spytał czy zwolnienie z WF ma być na cały semestr (a ja chciałem żeby poradził coś na kciuk)...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

Ludzie jak schudnąć ???
    Mam 30 lat, 1,88 m wzrostu, ważę 115 kg i nie mam czasu (tymczasowo) na sporty ... jak stracić na wadze ??

Jakieś diety ??

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Niestety z doświadczeń z mojej kariery sportowej wynika że "zwykli" lekarze mają mierne pojęcie o leczeniu schorzeń sportowych - najczęściej ich odpowiedź jest taka żeby przestać ćwiczyć i w ogóle nie ruszać się nigdzie z domu...
    Jak zajrzałem kiedyś do uczelnianego na PW z wybitym dość mocno kciukiem to się spytał czy zwolnienie z WF ma być na cały semestr (a ja chciałem żeby poradził coś na kciuk)...
    jesli ten "zwykly" lekarz ma specjalizacje z ortopedii to bedzie sobie calkiem niezle radzil ze schorzeniami sportowymi. w innym przypadku zwykly interna nie powie Ci za duzo jak przyjdziesz do niego z powazna kontuzja. moj kumpel, ktory teraz jest na specjalizacji w klinice ortopedycznej (jednej z lepszych) w Konstancinie-Jeziorna mowi ze jest naprawde ostry hardcore i full rzeczy do nauki przed nim (takze ortopedia moze wydawac sie prosta sprawa, ale tak naprawde to jest ogrom rzeczy).
    a jesli chodzi o uczelnianego na PW to trzeba prosto z mostu walic ze nie interesuje Cie zwolnienie, bo przeciez oni olewaja sprawe bo wiadomo ze chodzi o zwolnienie w wiekszosci przypadkow.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Ludzie jak schudnąć ???
    Mam 30 lat, 1,88 m wzrostu, ważę 115 kg i nie mam czasu (tymczasowo) na sporty ... jak stracić na wadze ??

Jakieś diety ??
    napewno pomoga regularne posilki, z kazdym dniem coraz to mniej ziemniaczkow, surowek itp itd. bo zdaje sobie sprawe iz niezle potrafisz zjesc. poza tym woda mineralna (jak najmniej wody gazowanej) i nie objadac sie po nocach, najlepiej najpozniej jesc do godziny 19-20.00. schemat kalorii powinien sie rozkladac sniadanie 30% kcal , obiad 50% kcal, kolacja 20% kcal zapotrzebowania dziennego. urozmaicone posilki. ahh gdybym to ja mogl sie dostosowac do tego i zrzucic z 10 kg byloby pieknie
    Ostatnio edytowane przez don ; 21-05-2008 o 11:52 Powód: Automerged Doublepost
    Moja CaroLina

Początki nałogu Awatar Loram
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ludzie jak schudnąć ???

Jakieś diety ??

Tak, dieta ŻP - Żreć Połowę
    Ja próbowałem różnych sposobów, nawet z dietetyczkami przez rok współpracowąłem i nic, zawsze efekty sa na jakiś czas i potem to wraca jak bumerang.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ludzie jak schudnąć ???

Jakieś diety ??
    Gdzie to było...

mam: http://pl.youtube.com/watch?v=Nfx2P5...eature=related
    Przyjemne z pożytecznym.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loram Zobacz posta
    Tak, dieta ŻP - Żreć Połowę
    Ja próbowałem różnych sposobów, nawet z dietetyczkami przez rok współpracowąłem i nic, zawsze efekty sa na jakiś czas i potem to wraca jak bumerang.
    efekt JOJO ? :P
    Moja CaroLina

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    jesli ten "zwykly" lekarz ma specjalizacje z ortopedii to bedzie sobie calkiem niezle radzil ze schorzeniami sportowymi.
    Miałem więcej takich doświadczeń ze zwykłymi lekarzami i ze sportowymi też bo co 3 miesiące musiałem robić badania na COMS na Skrze...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Miałem więcej takich doświadczeń ze zwykłymi lekarzami i ze sportowymi też bo co 3 miesiące musiałem robić badania na COMS na Skrze...
    hmm no to chyba byl potrzebny konkretny lekarz ortopeda sportowy z wysokim stopniem specjalizacji znajacy sie konkretnie na rzeczy i dlugotrwalym doswiadczeniem, u nas w PL chyba ciezko o takich fenomenow sam nie wiem...
    Moja CaroLina

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez don Zobacz posta
    hmm no to chyba byl potrzebny konkretny lekarz ortopeda sportowy z wysokim stopniem specjalizacji znajacy sie konkretnie na rzeczy i dlugotrwalym doswiadczeniem, u nas w PL chyba ciezko o takich fenomenow sam nie wiem...
    Badanie co 3 miesiące ~10 lat temu musiał robic każdy zawodnik startujący w zawodach do tzw. książeczki zawodnika, COMS co Centralny Ośrodek Medycyny Sportowej... Badanie czysto kontrolne, niezbędne do dopuszczenia do zawodów...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 29 z 34 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów