Ja mam 170cm i waze 54 kg.![]()
Ja mam 170cm i waze 54 kg.![]()
gunia1990
Po sobie widze spadek wagi, gdy przestrzegam pare regul:
- nie jedzenie na wieczor
(rano, jak sie obudzisz glodna, to znak, ze sie nie
Zjadlo dobra ilosc jedzenia wieczorem.
- unikam chleba, makaronow, ryzu I wlasciwie wszelkich weglowodanow.
Na poczatku sie trudno przyzwyczaic, wrecz wydaje sie to niemozliwe. Nie jesc kanapek z szynka (tylko np. Salatke z miesem I warzywami), nie jesc schabowego z ziemniakami, tylko z warzywami.
Ale czlowiek szybko sie przyzwyczaja. Po 21 dniach praktyki nawyk sie utrwala.
- nie jem slodyczy
Postanowilam sobie, ze przez miesiac (nie dluzej) nie bede jesc slodyczy I snackow. Po miesiacu cwiczenia silnej woli zadzialala ponownie zasada 21 dni do utrwalenia nawyku. Zadziwiajace, jak sie organizm szybko przestawia na nowe "zwyczaje". Dzis juz nie mam takich "ciagotek" do slodkiego. Teraz zauwazam u siebie raczej niechec do slodkiego. ;-)
ziemniaków to ja nie jem od 3 miesiecy, za tłustym tez nie przepadam, ale te słodycze... ehh.. ok, od dziś ćwiczę silna wolę!
Ja mogę jeść, jeść i jeść i każdy się zastanawia jak ja tak mogę?? 177 cm przy wadze 58 kg tłuszczu i wody w ciele brak, a to wychodzi jak najbardziej na plus. A i ze sprawnością fizyczną jest bardzo dobrze
No to kucza21 mamy tak samo..
A właściwie od 10 lat ciągnę na niedowadze..![]()
W klasie maturalnej miałem 198 i 95 wagi - i nic się nie zmieniło do dzisiaj. No może trochę bardziej się garbię
Czy jem, czy żrę, czy mam tydzień na zupkach chińskich (na żaglówce czasami nie da sie inaczej) - ważę tyle samo. Kiedyś pewien sensei miał ambicję popracować nad moją wagą. W ciągu 6 miesięcy przytyłem 70 dkg, a jemu się odechciało![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Ja teraz idę do klasy maturalnej mam ok. 193cm i 72kg.
Canon EOS 450D + BG-E5 + EF-S 18-55 IS + EF 50 f/1.8 II + 430EX II
197 i 112kg pomimo w gry 3 razy w tygodniu po 2h w koszykówkę od września do czerwca i codziennej jazdy na rolkach jak tylko pogoda pozwala od czerwca do września.
Do 30-go roku życia stale utrzymywałem 97-98 a teraz ostatnio poleciało...
(Widać że żona dba)