Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 331

Wątek: Masa ciała

Dopiero zaczyna

Domyślnie

klimat jest zdecydowanie przeciwko ćwiczeniom;] gorąco i duszno.
    dzisiaj na siłowni byłem.. sam(?!) a zazwyczaj jest ok 15_tu osób.
    niezdecydowani wolą odpocząć/popijać chłodny kompot w domu, a ci którzy pakowali od jesieni demonstrują efekty ćwiczeń paniom na ulicy;]
    slick
    Pozdrawiam
    Slick

Początki nałogu Awatar krzychoo

Domyślnie

.... ubrani tylko w dyndające u szyi białe obiektywy

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

że ciężko jest o lepszą motywację do wysiłku niż to, że koledze "rośnie".
    Hmmmm bylbym sklonny sie mocno z Toba poklucic o to stwierdzenie raczej motywacja bylo by to ,ze kolezanka twardnieja czy cos w tym stylu hehe.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slick Zobacz posta
    klimat jest zdecydowanie przeciwko ćwiczeniom;] gorąco i duszno.
    dzisiaj na siłowni byłem.. sam(?!) a zazwyczaj jest ok 15_tu osób.
    niezdecydowani wolą odpocząć/popijać chłodny kompot w domu, a ci którzy pakowali od jesieni demonstrują efekty ćwiczeń paniom na ulicy;]
    slick
    To ja jakiś dziwny jestem. Nie dość, że ćwiczyłem dziś pomimo upałów (łatwiej zrobić rzeźbę, jak się wytrzyma), to jeszcze właśnie wróciłem z biegania (a wcale chłodniej nie było).
    Mimo, że pakuję od jesieni (tej 15 lat temu ), to jeszcze zapomniałem dziś podemonstrować się na ulicy (jutro nadrobię). Boję się tylko, że nie opędzę się od tych wszystkich wielbicielek.

Za to zauważyłem ciekawą zależność: w supermarketach chodzą za mną ochroniarze, jakbym miał coś zwędzić.

Luuuudzie Ćwiczy się dla siebie, nie dla pań na ulicach. Zgodzę się jeszcze z tezą, że ćwiczy się dla lepszego mocowania aparatu w łapach. Innych korzyści nie ma.
    Jarek

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Za to zauważyłem ciekawą zależność: w supermarketach chodzą za mną ochroniarze, jakbym miał coś zwędzić.
    No ja nie wiem od czego to zalezy. Ja nie cwicze, zawsze znosnie ubrany (ladna koszula, czyste spodnie, wygodne buty) a tez za mna prawie zawsze laza .

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jeśli chodzi o wyniki to odkąd zacząłem jeździć intensywniej na rowerze to wydaje mi się,że urosły mi trochę mięśnie ud i ździebko schudłem.Czyli sukces jest
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No ja nie wiem od czego to zalezy. Ja nie cwicze, zawsze znosnie ubrany (ladna koszula, czyste spodnie, wygodne buty) a tez za mna prawie zawsze laza .
    hehe moze wygladasz jak zlodziej po prostu:wink:
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    a moze pilnują by Ci sie krzywda nie stała skoro taki sliczny jestes
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A może chodzą za tobą, z nadzieją, że kiedyś udzielisz im kilku rad?

I takie pytanie mam:
    Jak robić brzuszki? Tzn. Pełny skłon, czy tylko trochę unieść cielsko(80kg/188)?
    Ostatnio edytowane przez PrzemeS ; 24-05-2007 o 18:55
    Ślubna
    No i niestety N.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzemeS Zobacz posta
    I takie pytanie mam:
    Jak robić brzuszki? Tzn. Pełny skłon, czy tylko trochę unieść cielsko(80kg/188)?
    Pełne skłony lepiej zostawić w ogóle.
    Mięśnie brzucha można na szybko na nasze potrzeby podzielić na te górne i dolne. Praktycznie wszyscy robią tylko górną część, bo dolnej i tak nie widać spod kąpielówek :-x
    Górę też można podzielić na dwie części, dokładnie takie same.
    Tę najwyższą część możesz ćwiczyć wsuwając nogi pod kaloryfer, łóżko czy co tam jeszcze, kładąc się (ręce pod kark) i zginając się delikatnie tylko tak, żeby spiąć mięśnie. Praktycznie nie odrywa się wtedy grzbietu od ziemi, nie naraża się na kontuzje. Świczenie takich spięć jest bardzo dobre na koniec męczącego treningu. Bardzo szybko wychodzą też mięśnie (przy mostku).

Na niższe partie potrzeba trochę więcej wysiłku. Najlepiej na przyrządzie do skłonów, ale gdy nie ma takiego w pobliżu, to również łóżko się przyda.
    Pierwszy skłon robi się tak, żeby kolana były w sporym ugięciu, trochę mniej niż 45st. Później nie opuszczamy się do końca, tylko zatrzymujemy w połowie drogi do ziemi i wracamy. Wolniej się opuszczamy w dół i szybki powrót. To jest proste.

Trudniejsza wersja to to samo ćwiczenie, tylko z wychylaniem się na boki. Jedną fazę kończymy wychyleni w prawo, drugą w lewo. Wygląda to trochę tak, jakbyśmy chcieli naysować głową literkę "U" w powietrzu. Na początku trzeba złapać rytm, ale później już pójdzie prościej. Tym ćwiczeniem łatwiej jest zmusić do pracy mięśnie skośne, zmorę każdego faceta po 30tce.
    Jarek

Strona 10 z 34 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów