Zainicjowalem temat a teraz sam sobie odpowiem :
Ale od poczatku ....
- aparat posiadal czysciutenkie lustro (zadnego kurzu czy innego brudu);
- wyprodukowany jest w Japonii
- wysylany z anglii ( nie austrii! jak to ktos forsowal)

Co do praktyki (z biektywami 18-55 canaon i 75-300 Sigma DL):
- troche komiczny program instalacyjny i w razie problemow (system freeze, itp.) ciezko go przeinstalowac! Nalezy odnaczyc opcje po ktorej nastepuje przerwanie instalacji i zaznaczyc kolejne z listy (osoby z problemami powinny wiedziec o co biega)
- software do zrzucania i konwersji RAW jest wrecz wysmienity; ten do obrubki nie jest juz taki cudny (rzecz gustu) - zawsze jest jeszcze darmowy GIMP
- dla mnie dobrze lezy w dloni choc uchwyt moglby byc troche wiekszy musze przyznac
- startuje jak blyskawica
- szybki i dobry autofocus
- menu czytelne
- aparat rysuje naprawde dobrze, niezle radzi sobie w AWB (nie cierpie ustawiac tego manualnie); tak czy inaczej foce w RAW i prawie wszystkie ustawienia mozna zmienic na spokojnie w domu; Zdjecia nie szumia (robilem do ISO 800 bo 1600 jakos mi egzotyka bije) i posiadaja odpowiednia ostrosc - nawet przy duzym zoom'ie !!!

Osobiscie jestem bardzo zadowolony, a podsumuje to komicznym akcentem:
nawet moja zona, ktora lekko marudzila (po co ci, ile za to torebek mozna kupic, itp.), stwierdzila ze to bardzo dobry zakup ... a ma dobre oko trzeba jej przyznac.

Jesli ktos ma jakies pytania smialo!

P.S.
feder: ten sticker na pudelku to wlasnie ten kupon! Nie wazne gdzie kupujesz, postepuj z instrukcja ze sticker'a (tam jest adres www i kod), wpisz adres na polske i powinienes dostac CF 256 - w koncu jestesmy czescia EU. Pozatym, jak wszedzie, Eurocolor jest posrednikiem tylko i rzeczy takie jak promocje i gwarancja naleza do producenta - w tym przypadku Canon. POWODZENIA