Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AGO
    nie bede sie spieral, jest czy nie ma .. wg mnie jest
    .. tyle że wśród prawie 1600 użytkowników forum nie ma chyba żadnego jego posiadacza. I to jest odpowiedź na Twoje tytułowe pytanie.

Cytat Zamieszczone przez AGO
    Co do budzetu to mysle, ze foto-amatora, jakim jestem, jest raczej pytanie czy kupic aparat i kilka dobrych szkiel ... czy tez sam aparat z kitowym obiektywem.
    Nie chce inwestowac w cos czego nie wykorzystam (np seria 5 klatek na sekunde, itp.)
    Kup używane 300D/10D/D30 i najlepszą optykę na jaką Cię będzie stać. To moja "praktyczna uwaga".

cybulski
    Guest

Domyślnie

widzę szanowni koledzy że "dziwne pytania" nie tylko na forum nikosia się trafiają ale tu też szczerze współczuję.
    dla zabawy podaję link ... takie tam jaja i życzę dobrej zabawy...
    http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=5160

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

może Czacha pierwszy coś sprawdzi, jeśli Canon zrobi wcześniejszą prezentacje modelu
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    Wszystkie roznice moim zdaniem nie sa wearte dwukrotnie wyzeszej ceny. Licza sie one albo dla profesjonalistow (a tacy moga sobie kupic nie 20D a 1Ds Mk. II)
    Co do twojego zdania odnosnie ceny - masz do tego prawo.
    Ale co do profesjonalistow to masz bardzo ciekawe zdanie o tym na co ich stac... niestety mylne .

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ale co do profesjonalistow to masz bardzo ciekawe zdanie o tym na co ich stac... niestety mylne .
    Hehe pewnie że mylne , amator nie musi usprawiedliwiać wydatków na zabawki tym, czy "się zwrócą"

Coś już napisał
    Miasto
    polska

Domyślnie

jakaś taka 'schizofreniczno-paranoidalna' ta dyskusja 8)
    --- czy naprawdę jesteście przekonani że koniecznie najlepszy sprzet (czyt. najnowszy) gwarantuje topowe osiągniecia w fotografowaniu..?

rany.., jakie to typowo małostkowe... - znam wielu fotografików którzy emocjonują się każdym nowym modelem - i MUSZĄ go mieć - a pies z kulawą nogą i tak nie jest zainteresowany publikacją ich zdjęć...
    - gdyby tak sprzęt gwarantował poziom naszych zdjęć.. 8) - ale tak nie jest.
    .-kiedyś z Canon A300 zrobiłem zdjecie które'tu i ówdzie się ukazało...- ale nie będę się rozpisywał. - ale i tak można.

--- od 3 dni pozbyłem się 300-tki,i czekam teraz na przesyłke 350-tki ( w cenie 3 900 - ale słyszałem że gdzieś była już za 3 650 ). - chociaż wiem też że jakiś gostek sprzedawał ją w niedzielę za 4 800 !!!!!!

- miałem już w rękach egzemplarz kolegi przywieziony ze Stanów.

-- niestety ,nie mogę ocenić zdjeć,nie było czasu.
    --jedno co mnie zaskoczyło : niesamowita różnica czasu,w stosunku do 300d,jeśli chodzi o szybkość 'obróbki' zdjęć ! - nie widzę ZADNEJ różnicy w tym względzie w stosunku do 20-tki - TA JEDNA rzecz tylko,już spowodowała przyklepanie mojej decyzji co do zakupu.
    --no i ROZMIARY !!! - bajka ! - nareszcie mam luz w moim pasie fotograficznyja nie wiem czy ona nie jest mniejsza nawet od 300 tki Olympus'a !!!

może będę ją miał za 4-5 dni.

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

catcherintherye:
    dziekuje bardzo, za 2 rzeczy
    1) ze potwierdziles, ze juz jest fizycznie (kubaman zweryfikuj swoj swiat)
    2) ze cos praktycznego napisales

Ja tez zamawiam, przekonala mnie cena, parametry no i to, ze to 2-gi wypust (bedzie pewnie pozbawiony wad poprzedniego). Nie jest on moze az tak dobry jak 20-ka ale roznica w cenie rekompensuje roznice ... pozytym dla mnie rozniace oba modele parametry nie sa wiodace jesli chodzi o wybor.

I tak dla jasonsci nie kupuje bo jest nowy i pasuje do koszuli ale chce sie przesiasc z Minolty A1 na cyfrowe lustro. Do tej pory bylem przekonany, ze bedzie to Nikon D70 ale ... Canon zaskoczyl nowym wypustem podobnym do 20D wiec zmienilem zdanie.

catcherintherye: cos wiedzial wiecej to prosze daj znac.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    może Czacha pierwszy coś sprawdzi, jeśli Canon zrobi wcześniejszą prezentacje modelu
    w tej chwili trwa szkolenie Olympusa... 10.03 jest Sony.... a potem Nikon... o Canonie nic nie slychac..

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Prezentacje i wypusty ...

smutne, ale prawdziwe, jest to ze Polska nie nalezy do super rynkow, gdzie sprzedaje sie tysiace aparatow (jak i innych rzeczy tez).
    Z tego prozaicznego powodu w pierszej linii kozystaja kraje wysoko rozwiniete.
    Olympus i inne staraja sie wykorzystac mozliwosci (tj w/w luke) i pozyskac klientow, mocno "osadzeni" na rynku maja czas ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez catcherintherye
    chociaż wiem też że jakiś gostek sprzedawał ją w niedzielę za 4 800 !!!!!!

- miałem już w rękach egzemplarz kolegi przywieziony ze Stanów.
    1. Tekst z Diablo2: "Skad mam wiedziec, czy moge ci zaufac? " . Przy takiej ilosci wykrzyknikow wskazujacej na wielkie zacietrzewienie w probie udowadniania swojej racji... naprawde ciezko ufac osobie ktora az tak sie unosi ... jest podejrzenie ze moze posunac sie do "sciemy" byle postawic swoje na wierzchu.

2. To mogly byc egzemplarze 350D testowe/powystawowe (na PMA bylo ich troche przeciez).

może będę ją miał za 4-5 dni.
    Daj znac jak dojdzie... i kiedy dojdzie 8)

Strona 3 z 20 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów