Page 8 of 20 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast
Results 71 to 80 of 192

Thread: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

MIDO
    Guest

Ja już jutro wstępuję w szeregi Canonierów - szczerze mówiąc już się doczekać nie mogę.... Będzie to zestaw z Sigmą 18-125....
    POZDRAWIAM!!

Coś już napisał

Witam
    Aparacik mam drugi dzień. Wcześniej fociłem na na 300D.
    Wielkość body tak jak niektóre większe kompakty, tyle że tutaj duzo miejsca zajmuje obiektyw.
    Wygląda to dziwnie i ogranicza ergonomie rozwiązania. Ale myślę że się przyzwyczaję tym bardziej że zależy mi na małych wymiarach i mniejszej wadze.
    Akumulator po pierwszym ładowaniu zrobił 400 zdjęć i nie ma oznak rozładowania.
    Na allegro kupiłem drugi akumulatorek, przyda się w awaryjnych sytuacjach.
    W moim egzemplarzu nie zauważyłem żadnych śmieci, matryca czyściutka, sprzęt pracuje bez zarzutu.
    Bardzo wygodna sprawa z błyskawicznym wybudzaniem. Tryb zdjęć seryjnych mnie zaskoczył. Wiadomo że miało być lepiej, ale jest lepiej niż się spodziewałem
    Na karcie Pretec 512MB Cheetah 80x, przy ustawieniu pełnej rodzielczości (plik wyjściowy ok. 1.7-1.8MB) po naciśnięciu spustu aparat nie był w stanie zapchać bufora na tyle skutecznie aby zakłucić rytm migawki. Skończyło sie na tym ze zrobiłem ok. 150 zdjęć w serii i przerwałem, bo ile można katować nowy nabytek
    Z transferem z aparatu do kompa jest jak najbardziej ok. Wyraźnie szybciej od czytników USB 1.1, choć nie tak szybko jak na zewnętrznym USB 2.0.
    Feder, również miałem opakowanie z promocyjnym kuponem na 256MB Sandysk, wpisałem adres, dopisałem POLAND, może przejdzie
    Matryca jest nieco lepsza, napewno mniej szumi. Zrobiłem sporo zdjęć w trudnych warunkach (kiepskie światło i ruch) na ISO 800 i 1600 i jakość jak dla mnie jest do przełknięcia. Oczywiście w normalnych warunkach 400ISO to max.
    Jeżeli kogoś zainteresuje, to poniżej znajdzie próbke tego co wychodzi z matrycy przy zasłoniętym obiektywnie na ISO1600 i czasie 30s. Redukcja szumów wyłączona. W takim samym teście mój 300D wypadł znacznie gorzej, choć i tak było rewelacyjnie w porównaniu z pierwszym lepszym kompaktem na 400ISO
    http://www.republika.pl/yux/Canon35D_1600_30.jpg

Pozdrawiam
    Pio
    Last edited by Pio35; 11-04-2005 at 12:36 AM.
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by Pio35
    Jeżeli kogoś zainteresuje, to poniżej znajdzie próbke tego co wychodzi z matrycy przy zasłoniętym obiektywnie na ISO1600 i czasie 30s.
    A moze pokazesz cos na iso1600 ale zrobione w normalnych warunkach a nie fotke dekielka? Moze byc i krotszy czas naswietlania niz 30sek ...
    Chodzi o pokazanie mozliwosci aparatu w popularnych sytuacjach gdy trzeba wlaczyc te iso1600 by miec nieporuszone zdjecie... a nie pokazanie ekstremow.

Pełne uzależnienie Tomasz Golinski's Avatar

Przykład szumów poszedł do osobnego wątku http://canon-board.info/viewtopic.php?t=3044

Tu i tak zrobił się bałagan. Ponadto troszczę się o modemowców
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał FotoZiutek's Avatar

Dzięki Tomasz Golinski
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Coś już napisał stolo's Avatar

Quote Originally Posted by Tomasz Golinski
    Ponadto troszczę się o modemowców

a nad zdjęciem masz napisane "Moderator egoista" :wink:

8) 8) stolo 8) 8)

P.S. a poważnie to dzięki - też jestem po części modemowcem

MIDO
    Guest

Default Re: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Quote Originally Posted by AGO
    Witam,

czy ma ktos juz praktyczne doswiadczenia (tj "popstrykal") Canon 350D?
    Planuje zakup i potrzebuje praktycznych opinii.

Pozdrawiam,
    Albert
    A więc dziś wszedłem pewnym krokiem do waszego grona Canonierów!! Mój zestawik to 350D + Sigma 18-125 tak więc mogę wspomóc FotoZiutka i innych w testach sprzętu.

POZDRAWIAM!!

Pełne uzależnienie

Dżizas jakie to małe ! Bez urazy, ale body 300d o wiele lepiej leży w dłoni. 350 majta się w ręku jak się chwyci garścią, a żeby było stabilnie to trzeba tylko palcami trzymać ... :/

Poza tym fajny dźwięk migawki, nie to, co w 20d sprężynowy No poza tym chyba ok, nie focilem aż tak dużo.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie gonzo44's Avatar

Quote Originally Posted by pio35
    Feder, również miałem opakowanie z promocyjnym kuponem na 256MB Sandysk, wpisałem adres, dopisałem POLAND, może przejdzie
    Jak przejdzie to daj znac. Ale aparat kupowales w Polsce?

Bywalec feder's Avatar

Ja mam aparat kupowany w PL, dystrybutorem była firma Eurocolor, ale w środku kuponu nie było.
    A aparacik na razie sprawuje się super

Page 8 of 20 FirstFirst ... 67891018 ... LastLast