Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie Juz niedlugo

Witam,

wlasnie rozpakowalem to 350-ke i juz niedlugo sam bede mogl cos napisac
    Na pierwszy rzut oka:
    - body jest naprawde nieduze (w porownaniu z 300 wyglada duuuuzo lepiej ; bardziej profesjonalnie no i nie taki "kon" ; w zasadzie przypomina z wygladu analog)
    - akumulator malutki objetosciowo - ciekawe jak dlugo "zyje"
    - pudelko fajnie uposazone (instrukcje itp.)
    - PROMOCJA karty 256MB ; rejestrujesz sie na stronie CANON'a i przysylaja ci za darmo karte CF Sandysk o pojemnosci 256MB - to mnie naprawde milo zaskoczylo

Wiecej juz wkrotce ...

Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar FotoZiutek
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Witam!
    Już koło tygodnia staram się pobawić moją 350D (bo ch....nie teraz dużo pracy, nawet w domu) i obok achów i echów, bo aparacik jest naprawdę świetny, szybki i w ogóle, mam kilka uwag...

1. matryca była totalnie zasyfiona, a aparat przecież nowiutki! tu widok na białą kartkę >>>
    Byłem w szoku! W desperacji przez pół nocy wertowałem strony o czyszczeniu matrycy i już odkładałem ostatnie grosze na specyfiki, ale na szczęście wystarczyło przedmuchać gruszką i jest czyściutko!

2. Mam kłopot z transferem plików z aparatu przez USB - w ciągu jednego zrzutu większej ilości zdjęć, potrafi kilka razy przerwać transfer nie skopiowawszy wszystkich zdjęć... Ale może to kłopot z niewystarczająco szybką kartą (Kingston 1GB HS) lub samym złączem USB - to jeszcze muszę przetestować... Tymczasem zamówiłem już sobie czytnik USB 2.0
    Pozdrawiam!
    Paweł Kaniuk - Lublin.
    www.pawelkaniuk.pl Sprzęt: Canon 5D mkII | jasna szklarnia... i zero talentu

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Syf totalny! Ja nie moge. Oni aparaty w tartaku montują???
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja właśnie wczoraj odebrałem swoją 350D, na szczęście w środku i na zewnątrz jest czysto. Wielkość jak dla mnie jest w sam raz, ale to może kwestia przyzwyczajenia do mniejszych aparatów (do tej pory użytkowałem Sony P10 na zmianę z F707).

AGO - w jaki sposób można zarejestrować aparat u Canona? Jedyny rodzaj rejestracji jest możliwy przez stronę startową płytki z softem, ale z listy dostępnych krajów nie można wybrać Polski
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    AGO - w jaki sposób można zarejestrować aparat u Canona? Jedyny rodzaj rejestracji jest możliwy przez stronę startową płytki z softem, ale z listy dostępnych krajów nie można wybrać Polski
    Czy zauwazyles ze AGO ma wpisane ze jest z Berlina a Berlin jest stolica Niemiec ? .

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No fakt... Nie ma to jak ślepota...

MIDO
    Guest

Domyślnie

Ja już jutro wstępuję w szeregi Canonierów - szczerze mówiąc już się doczekać nie mogę.... Będzie to zestaw z Sigmą 18-125....
    POZDRAWIAM!!

Coś już napisał
    Miasto
    Sieć

Domyślnie

Witam
    Aparacik mam drugi dzień. Wcześniej fociłem na na 300D.
    Wielkość body tak jak niektóre większe kompakty, tyle że tutaj duzo miejsca zajmuje obiektyw.
    Wygląda to dziwnie i ogranicza ergonomie rozwiązania. Ale myślę że się przyzwyczaję tym bardziej że zależy mi na małych wymiarach i mniejszej wadze.
    Akumulator po pierwszym ładowaniu zrobił 400 zdjęć i nie ma oznak rozładowania.
    Na allegro kupiłem drugi akumulatorek, przyda się w awaryjnych sytuacjach.
    W moim egzemplarzu nie zauważyłem żadnych śmieci, matryca czyściutka, sprzęt pracuje bez zarzutu.
    Bardzo wygodna sprawa z błyskawicznym wybudzaniem. Tryb zdjęć seryjnych mnie zaskoczył. Wiadomo że miało być lepiej, ale jest lepiej niż się spodziewałem
    Na karcie Pretec 512MB Cheetah 80x, przy ustawieniu pełnej rodzielczości (plik wyjściowy ok. 1.7-1.8MB) po naciśnięciu spustu aparat nie był w stanie zapchać bufora na tyle skutecznie aby zakłucić rytm migawki. Skończyło sie na tym ze zrobiłem ok. 150 zdjęć w serii i przerwałem, bo ile można katować nowy nabytek
    Z transferem z aparatu do kompa jest jak najbardziej ok. Wyraźnie szybciej od czytników USB 1.1, choć nie tak szybko jak na zewnętrznym USB 2.0.
    Feder, również miałem opakowanie z promocyjnym kuponem na 256MB Sandysk, wpisałem adres, dopisałem POLAND, może przejdzie
    Matryca jest nieco lepsza, napewno mniej szumi. Zrobiłem sporo zdjęć w trudnych warunkach (kiepskie światło i ruch) na ISO 800 i 1600 i jakość jak dla mnie jest do przełknięcia. Oczywiście w normalnych warunkach 400ISO to max.
    Jeżeli kogoś zainteresuje, to poniżej znajdzie próbke tego co wychodzi z matrycy przy zasłoniętym obiektywnie na ISO1600 i czasie 30s. Redukcja szumów wyłączona. W takim samym teście mój 300D wypadł znacznie gorzej, choć i tak było rewelacyjnie w porównaniu z pierwszym lepszym kompaktem na 400ISO
    http://www.republika.pl/yux/Canon35D_1600_30.jpg

Pozdrawiam
    Pio
    Ostatnio edytowane przez Pio35 ; 11-04-2005 o 00:36
    550D, EFS 18-55 II, EF 85/1.8 USM, Sonnar 3.5/135, Flektogon 2.8/20, Vario-Sonnar 4/80-200

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pio35
    Jeżeli kogoś zainteresuje, to poniżej znajdzie próbke tego co wychodzi z matrycy przy zasłoniętym obiektywnie na ISO1600 i czasie 30s.
    A moze pokazesz cos na iso1600 ale zrobione w normalnych warunkach a nie fotke dekielka? Moze byc i krotszy czas naswietlania niz 30sek ...
    Chodzi o pokazanie mozliwosci aparatu w popularnych sytuacjach gdy trzeba wlaczyc te iso1600 by miec nieporuszone zdjecie... a nie pokazanie ekstremow.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Przykład szumów poszedł do osobnego wątku http://canon-board.info/viewtopic.php?t=3044

Tu i tak zrobił się bałagan. Ponadto troszczę się o modemowców
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 8 z 20 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów