Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Witam,

czy ma ktos juz praktyczne doswiadczenia (tj "popstrykal") Canon 350D?
    Planuje zakup i potrzebuje praktycznych opinii.

Pozdrawiam,
    Albert

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no, fajny jest i do garnituru pasuje

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no bez jaj, aparat ma być w sprzedaży za dwa miesiące. Jeśli nawet ktoś już coś pomacał, to nie były to egzemplaże produkcyjne, tylko wersje beta.

cierpliwości
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu Awatar AGO
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman

no bez jaj, aparat ma być w sprzedaży za dwa miesiące. Jeśli nawet ktoś już coś pomacał, to nie były to egzemplaże produkcyjne, tylko wersje beta.

cierpliwości
    To jest bez jaj ... za 2 miesiace to on moze bedzie w sprzedazy w Polsce.
    Sa tacy co go oferuja do sprzedazy od krotkiego czasu (np. niemieckie serwisy) wiec sa tacy co juz sie nim bawia

Miasto
    Kraków

Domyślnie

jest w ofercie to nie znaczy, że jest dostępny - możesz się zapisać i mieć pewność, że dostaniesz ko jeden z pierwszych .

Kiedy wchodził 20D zapisy można było robić od 20 sierpnia, a pierwsze egzemplaże sprzedano pod koniec września. Jeśli nie było się zapisanym, przez następny miesiąc zdobycie aparatu to była wielka sztuka. W Polsce pojawił się dwa tygodnie później ( a na Allegro niecały tydzień później niż w USA)

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mam takie pytanie: czy przypatkiem 350 D nie jest lepszy od 20D? Juz slysze smiechy niektorych ktorym w glowach nie moze sie pomiescic jak aparat prawie dwa razy drozszy moze byc gorszy? Oczywiscie nie ma co zaprzeczac 20D jest znacznie szybszy oraz bycmoze radzi sobie lepiej z ostroscia w trudnych warunkach, ale czy ma jeszcze jakas znaczna przewage? Natomiast dla mnie 350 D ma zasadnicza przewage, mozliwosc wyboru pomiaru swiatla i autofokusa. O ile szubkosc potrzebna jest tylko waskiemu gornu fotografujacemu sport, a autofokus pewnie wiele w 20 D nie jes znacznie lepszy, zreszta od czego reczne ustawianie ostrosci? W koncu to lustrzanka, o tyle nie moge podarowac sobie braku spota w 20 D!!! Dla mnie to jedna z podstawowych funkcji aparatu! DLatego zamiast 20D kupilem kompakta Panasonica. Ale dzis prawdopodobnie bym 350 D kupil. W sumie czy ktos moze mi powiedziec czego wlasciwie w nim brakuje (poza burzujstwem, i innymi podobnymi)? Tak sobie rozwazam tylko swobodnie... bo cos dla mnie ten 350 D za dobry i za tani w porownaniu do np 20D czy aparatow konkurencji... ciekaw jestem waszych opini.
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

czy przypatkiem 350 D nie jest lepszy od 20D?
    jaja sobie robisz wejdz na dpreview.com i wez sobie dwa apartay side-by-side do porownania i bedziesz wiedzial, a jak nie widzisz roznicy to po co przeplacac

BTW 350D tez nie ma spota, dopiero 1-ki maja

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

no może już wystarczy tych JAJ, lepszy - gorszy, czarny, srebrny, sraczkowaty
    ludzie, co wy tymi aparatami będziecie robić?
    Phi, spota wam potrzeba? to d70 (tam masz 5% a nie 9, myślę że dla tych 4% to można system zmienić (i powiedzieć kolegom "mam spota")

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

tak jest robic zdjecia a nie narzekac.. dzis w TVP widzialem jak jeden z reporterow w sejmie zasowal na 300d z 550ex lensa nie widzialem bo aparat byl tylem.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid
    A ja mam takie pytanie: czy przypatkiem 350 D nie jest lepszy od 20D?
    czy to jest poważne pytanie, czy raczej zwrot w stylu "a podobno kapusta to lepsza jest z Kleparza, a ta z Ryneczku to straszna kicha" :wink:

Porównaj wszystkie parametry i zastanów się, dlaczego Canon ciągle potrafi sprzedawać 20D... Jeśli naprawdę kupiłeś P&S dla "spota", to podaruj sobie obydwa, bez urazy. To kwestia filozoficzna niemalże, dlatego nie będę tego tutaj tłumaczył

Strona 1 z 20 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów