Witam,
czy ma ktos juz praktyczne doswiadczenia (tj "popstrykal") Canon 350D?
Planuje zakup i potrzebuje praktycznych opinii.
Pozdrawiam,
Albert
Witam,
czy ma ktos juz praktyczne doswiadczenia (tj "popstrykal") Canon 350D?
Planuje zakup i potrzebuje praktycznych opinii.
Pozdrawiam,
Albert
no, fajny jest i do garnituru pasuje
![]()
![]()
![]()
no bez jaj, aparat ma być w sprzedaży za dwa miesiące. Jeśli nawet ktoś już coś pomacał, to nie były to egzemplaże produkcyjne, tylko wersje beta.
cierpliwości
To jest bez jaj ... za 2 miesiace to on moze bedzie w sprzedazy w Polsce.Zamieszczone przez Kubaman
Sa tacy co go oferuja do sprzedazy od krotkiego czasu (np. niemieckie serwisy) wiec sa tacy co juz sie nim bawia![]()
jest w ofercie to nie znaczy, że jest dostępny - możesz się zapisać i mieć pewność, że dostaniesz ko jeden z pierwszych .
Kiedy wchodził 20D zapisy można było robić od 20 sierpnia, a pierwsze egzemplaże sprzedano pod koniec września. Jeśli nie było się zapisanym, przez następny miesiąc zdobycie aparatu to była wielka sztuka. W Polsce pojawił się dwa tygodnie później ( a na Allegro niecały tydzień później niż w USA)
A ja mam takie pytanie: czy przypatkiem 350 D nie jest lepszy od 20D? Juz slysze smiechy niektorych ktorym w glowach nie moze sie pomiescic jak aparat prawie dwa razy drozszy moze byc gorszy? Oczywiscie nie ma co zaprzeczac 20D jest znacznie szybszy oraz bycmoze radzi sobie lepiej z ostroscia w trudnych warunkach, ale czy ma jeszcze jakas znaczna przewage? Natomiast dla mnie 350 D ma zasadnicza przewage, mozliwosc wyboru pomiaru swiatla i autofokusa. O ile szubkosc potrzebna jest tylko waskiemu gornu fotografujacemu sport, a autofokus pewnie wiele w 20 D nie jes znacznie lepszy, zreszta od czego reczne ustawianie ostrosci? W koncu to lustrzanka, o tyle nie moge podarowac sobie braku spota w 20 D!!! Dla mnie to jedna z podstawowych funkcji aparatu! DLatego zamiast 20D kupilem kompakta Panasonica. Ale dzis prawdopodobnie bym 350 D kupil. W sumie czy ktos moze mi powiedziec czego wlasciwie w nim brakuje (poza burzujstwem, i innymi podobnymi)? Tak sobie rozwazam tylko swobodnie... bo cos dla mnie ten 350 D za dobry i za tani w porownaniu do np 20D czy aparatow konkurencji... ciekaw jestem waszych opini.
Pozdrawiam
jaja sobie robisz wejdz na dpreview.com i wez sobie dwa apartay side-by-side do porownania i bedziesz wiedzial, a jak nie widzisz roznicy to po co przeplacacczy przypatkiem 350 D nie jest lepszy od 20D?![]()
BTW 350D tez nie ma spota, dopiero 1-ki maja
no może już wystarczy tych JAJ, lepszy - gorszy, czarny, srebrny, sraczkowaty
ludzie, co wy tymi aparatami będziecie robić?
Phi, spota wam potrzeba? to d70 (tam masz 5% a nie 9, myślę że dla tych 4% to można system zmienić (i powiedzieć kolegom "mam spota")
tak jest robic zdjecia a nie narzekac.. dzis w TVP widzialem jak jeden z reporterow w sejmie zasowal na 300d z 550ex lensa nie widzialem bo aparat byl tylem.
czy to jest poważne pytanie, czy raczej zwrot w stylu "a podobno kapusta to lepsza jest z Kleparza, a ta z Ryneczku to straszna kicha" :wink:Zamieszczone przez sid
Porównaj wszystkie parametry i zastanów się, dlaczego Canon ciągle potrafi sprzedawać 20D... Jeśli naprawdę kupiłeś P&S dla "spota", to podaruj sobie obydwa, bez urazy. To kwestia filozoficzna niemalże, dlatego nie będę tego tutaj tłumaczył