Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 192

Wątek: 350D - czy ktos juz ma praktyczne doswiadczenia ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FotoZiutek
    Witam!
    Jestem tu nowy i to mój pierwszy post - więc witam serdecznie wszystkich użytkowników Canona! I od razu do rzeczy - w sprawie 350 - doradźcie skąd najlepiej ściągnąć 350 w USA? Mam możliwość poprosić znajomego żeby kupił i przywiózł na szyi do Polski - tylko gdzie znaleźć najlepszą cenę...
    Wittam krajana !!!!

Ja tez nowy, tez z lublina, tez kupuje 350d (a moze 300d - to sie jeszcze zobaczy)

Ten link podany post wyzej wart jest odwiedzenia, ja od siebie dodam ze niezle sa wyszukiwarki
    www.nexttag.com
    www.dealtime.com
    www.bestbuy.com

Oczywiscie koniecznie trzeba sprawdzac opinie sklepu, bo mozna sie naciac!!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

na dpreview pojawił się opis użytkownika, można go przeczytać tutaj

swoją drogą, jak można pstryknąć 3500 zdjęć w jeden dzień? to zakrawa na jakąś farsę I pomyśleć, że gdyby mu się nie spodobało, to ma dwa tygodnie na oddanie sprzętu do sklepu, i ktoś inny to wtedy dostanie...
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

http://www.bobatkins.com/photography...xt_vs_20d.html
    Interesujace porownanie dla niezdecydowanych.

kufel
    Guest

Domyślnie

Dzisiaj mialem przjemnosc pomacac ten aparat w sklepie przez 5 minut.

Robi wrazenie solidnego aparatu kompaktowego. To co sie rzuca w oczy to jego male rozmiary. Potrzymalem go 5 minut w dloni i bolal mnie nadgarstek - przez moment mielem ochote chwycic go pomiedzy kciuk a palec wskazujacy. Ale moze to tylko ja, bo mam 1.90m wzrostu i stosunkowo duze grabie. Mysle, ze szczegolnie pania ten aparat moze przypasc do gustu z uwagi na wymiary.

Poza tym, robi bardzo solidne wrazenie. Akurat na ladzie lezaly do porownania 300D, E-1 i D70. Plastik wydawal sie podobny do tego z D70. Natomiast 300D byl sporo wiekszy. E-1 jak zwylka wydawal mi sie dziwny, mimo ze sprzedawca bardzo go zachwalal.

Poniewaz aparat jest mniejszych wymiarowo i jednoczesnie ma wiecej przyciskow, tylna scianka wydaje sie bardzo "napakowana".

Patrzac przez wizjer nie odczowalem ze jest mniejsze (nie w 300D) pole widzenie.

Mimo iz info o WB sa na ekranie LCD to przy zmianie ustawien nalezy patrzec na glowny wyswietlacz (podobnie przy ISO), co wydawalo mi sie dziwne po przyzwyczajeniu z 300D.

Aparat mial na sobie kit'owy z bardzo zgrabnie pracujacym AF.

Kuleczko do zmiany funkcji wydaje sie dosyc sporych rozmariow w stosunku do calego aparatu.

I to tyle po 5-cio minutowym macaniu.

Ogonie sympatyczny sprzet, ale ja swojego 300D nie wymieniam... czekam na wersje full frame

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaSo
    Ja się zastanawiam nad firmą z Wesołej:
    http://www.fotoshop.com.pl/katalog/p...cts_id/1001049
    body z kit-em za 3700 od 14-go marca - piszą.
    Juz 18 marca .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

kloseque
    Guest

Domyślnie 20D vs 350D

Miasto
    Kraków

Domyślnie Re: 20D vs 350D

Cytat Zamieszczone przez kloseque
    wielki LOL dla autora tego aktykułu, podsumowanie prawie przypłaciełm życiem, bo się zakrztusiłem kawą ze śmiechu.

"The 350D Pros over the 20D:
    90% of the functionality (noise performance, shooting speed, responsiveness)
    90% of the quality (fit and finish)
    ...
    For me, better ergonomics."

Domyślnie

Zalozmy, ze 350D ma te 90% zalet, o ktorych wspomina autor. Niech mu bedzie. Tylko jakim cudem "90% z 20D" ma byc lepsze od 100% to juz zagadka Oczywiscie te 90% to duzy plus w kategorii "wybor ekonomiczny", ale zeby od razu przewaga nad 20D
    No coz, jak widac z logicznym mysleniem bywa czasami ciezko (lub nawet jak nie z mysleniem to z umiejetnoscia sensownego formulowania wnioskow)

Miasto
    Kraków

Domyślnie

no i w jaki sposób facet to policzył w % ?
    czy na przykład lepszy, szybszy i dokładniejszy AF to jest 3% czy 8% ?albo ISO 3200 to 1% czy 2% Można tak długo i ze zdziwieniem okaże się, że procencików uzbiera się więcej.

Uwielbiam czytać takie bzdury. Kiedy pojawił się D70, skąd innąd niezły specjalista, udowadniał jak to jest lepszy od 10D (20D wetdy jeszcze nie było) bo Nikon ma .... synchronizację błysku 1/500. To zaważyło nad wszystkim i gościu trąbił w sieci jak prorok że D70 to najlepsze dSLR na świecie.

No, ale zdanie o lepszej ergonomii 350D na 20D to mnie już zupełnie rozwaliło.

Strona 6 z 20 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów